Een makkelijkere, snellere manier om locatie-extensies te maken

1 september 2020

Het aantal zoekopdrachten naar 'beschikbaar in de buurt' is afgelopen jaar wereldwijd met meer dan 100% toegenomen omdat consumenten steeds vaker eerst online kijken voordat ze naar winkels in de buurt gaan. Voor marketeers is het belangrijk dat klanten uw bedrijfslocaties gemakkelijk kunnen vinden en begrijpen hoe uw online campagnes offline resultaten opleveren. Met locatie-extensies kunt u details over uw fysieke locaties (zoals uw adres, openingstijden en routebeschrijvingen) toevoegen aan online advertenties op Google Zoeken, in het Display Netwerk en op YouTube.

We hebben van gebruikers gehoord dat het lastig kan zijn om locatie-extensies in te stellen als u niet het juiste Google Mijn Bedrijf-account kunt vinden om aan te koppelen. Daarom introduceren we de optie om uw locaties te kiezen uit lijsten met bedrijfsketens die door Google zijn gemaakt.

Screenshot showing the option to select locations in the Google Ads UI
Stel locatie-extensies sneller in door uw locaties te selecteren uit een beheerde lijst, rechtstreeks in uw Google Ads-account.

Kies in een paar klikken de keten die u wilt promoten om snel een locatie-extensie te maken. We beoordelen vervolgens op basis van signalen zoals het websitedomein en land of de keten goed aansluit op uw bedrijf. U kunt later locatiegroepen gebruiken om te filteren op specifieke locaties in die keten.

Dankzij dezelfde locatiegegevens die voor Google Maps worden gebruikt, bevatten de door Google beheerde locatielijsten nauwkeurige, actuele informatie voor meer dan 22.000 bedrijfsketens. Deze lijsten worden in de toekomst verder uitgebreid. Ze bieden betere dekking met minder ontbrekende locaties dan een handmatig beheerd Google Mijn Bedrijf-account. Ze zijn ook geverifieerd om alle locaties geschikt te maken voor rapportage van winkelbezoeken.

Gepost door Charles Huyi, Product Manager, Lokale advertenties