Om konverteringar av typen Visning med användarengagemang

YouTube-videotittare har en stark avsikt att titta på innehållet de besöker på YouTube. Därför är det mycket troligt att de stannar kvar på plattformen när de ser en annons som en del av tittarupplevelsen. Detta förklarar varför 70 % av alla YouTube-tittare säger att de har köpt ett varumärke efter att ha hittat det på YouTube.

Ofta utför inte YouTube-användare åtgärder direkt efter att de har sett annonsen. De agerar i stället när de har tittat klart. Det är här som konverteringar av typen Visning med användarengagemang kommer in i bilden.

Den här typen av konverteringar är avsedda specifikt för videoannonsering (på YouTube och i Googles Display-nätverk) och de olika beteenden som användarna uppvisar när de tittar på videor till skillnad från andra typer av annonser.

Konverteringar av typen Visning med användarengagemang räknas när en användare tittar på minst tio sekunder av en överhoppningsbar in stream-annons (eller på annonsen om den är kortare än tio sekunder) och sedan konverterar inom konverteringsperioden.

Fördelar

• ett mer exakt sätt att mäta resultat från videoannonser med direktsvar
  • en bättre indikation på användarengagemang
  • hjälper dig att få bättre överblick över värdet av dina annonser och att stärka din verksamhet i takt med att användarbeteendet förändras och nya tittarvanor, enheter och upplevelser blir tillgängliga
Anmärkning om videokampanjer: För annonsformat som för närvarande inte mäts i visningar (till exempel bumperannonser och inte överhoppningsbara in stream-annonser) baseras engagemang på klick.

Kampanjtyper som spårar konverteringar av typen Visning med användarengagemang

• Appkampanjer
  • Displaykampanjer
  • Videokampanjer (TrueView for Action- och videoåtgärdskampanjer)

Konverteringar av typen Visning med användarengagemang för displayannonser

Displaykampanjer visar dina visuella annonser på/i miljontals webbplatser och appar, vilket gör dessa annonser till ett mycket effektivt verktyg för försäljning och marknadsföring.

Det har aldrig varit viktigare att mäta kampanjer och konverteringar, och för att förstå effekten av dina displayannonser behöver du se bortom klick. Konverteringar av typen Visning med användarengagemang är ett kraftfullare mätvärde för konverteringar utan klick som du kan använda i dina displaykampanjer med videotillgångar.

Responsiva displayannonser kan innehålla videotillgångar som du skapar och laddar upp, eller genereras automatiskt utifrån dina befintliga text- och bildtillgångar. Med konverteringar av typen Visning med användarengagemang kan du fånga upp värdet av dessa videotillgångar i kampanjresultatet. Bättre förståelse för effekten av dina annonser är ett viktigt första steg mot att förbättra deras resultat.

Rapportering av konverteringar av typen Visning med användarengagemang

• Display: Du hittar konverteringar av typen Visning med användarengagemang i kolumnen Alla konverteringar i rapporterna för dina displaykampanjer (på fliken Kampanjer i sidmenyn). Kolumnen Alla konverteringar innehåller informationen från kolumnen Konverteringar, konverteringsåtgärder som du har valt att inte inkludera i kolumnen Konverteringar, besök i butik, vissa telefonsamtal och annat. Med dessa ytterligare konverteringar kan du få en bättre inblick i hur människor interagerar med ditt företag så att du kan beräkna effektiviteten av din annonsering bättre. Läs mer om Alla konverteringar
  • Video- och appkampanjer: Du hittar konverteringar av typen Visning med användarengagemang i kolumnen Interaktioner i rapporterna för dina video- och appkampanjer (på fliken Kampanjer i sidmenyn). Interaktioner innefattar klick, svep och visningar. Om du vill jämföra klickbaserade konverteringar med konverteringar av typen Visning med användarengagemang i kampanjrapporterna kan du klicka på ikonen Segment Segmentera och sedan på Konverteringar. Välj Annonshändelsetyp i menyn Konverteringar. Då ser du separat information om klickbaserade konverteringar (Klick) och konverteringar av typen Visning med användarengagemang (Interaktioner) i kampanjrapporterna.

Konverteringsperioder för konverteringar av typen Visning med användarengagemang

Du kan justera konverteringsperioderna för konverteringar av typen Visning med användarengagemang så att du får större kontroll över konverteringsmätningen. Du kan ange olika konverteringsperioder för varje konverteringsåtgärd. Ange och uppdatera konverteringsperioderna i inställningarna för konverteringsåtgärder. Du kan även välja en konverteringsperiod för konverteringar av typen Visning med användarengagemang i samband med att du skapar en ny konvertering. Läs mer om konverteringsperioder.

Standardkonverteringsperioden för konverteringar av typen Visning med användarengagemang varierar beroende på vilken typ av kampanj du kör:

• Videoåtgärdskampanj: tre dagar
  • TrueView for Action-kampanj: tre dagar
  • Appkampanj för installationer: två dagar
  • Appkampanj för engagemang: en dag
  • Displaykampanjer: tre dagar

Uppdatera och redigera konverteringsperioder för konverteringar av typen Visning med användarengagemang

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Mål Goals Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Konverteringar i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Sammanfattning.
  4. Leta reda på konverteringsåtgärden du vill redigera. Klicka på namnet i kolumnen Namn.
  5. Klicka på Redigera inställningar i avsnittet Inställningar.
  6. Klicka på Konverteringsperiod för visningar med användarengagemang. Välj i rullgardinsmenyn hur länge konverteringar ska spåras efter en annonsinteraktion.
  7. Klicka på Klart.

See what other users are saying about Engaged-view conversions

Join the conversation in the Ads Community

Relaterad länk