Praktische tips voor items voor responsieve display-advertenties, dynamische remarketing en mogelijke klanten

Met items zorgt u ervoor dat uw responsieve display-advertenties opvallen en dat uw advertenties effectief zijn en goed presteren. Gebruik deze praktische tips voor uw campagnes.

voorbeeld van een responsieve advertentie

Promotietekst en koppen

U kunt meerdere versies van uw promotietekst en koppen maken en uploaden. Google selecteert de meest geschikte om uw advertenties te optimaliseren. Als u promotietekst heeft opgenomen, is dit de eerste regel van uw advertentie. Koppen mogen tijdlozer zijn en merkboodschappen bevatten, terwijl promotieteksten actueel moeten zijn en regelmatig moeten worden geüpdatet op basis van aantrekkelijke kortingen of unieke aanbiedingen, vooral rond seizoensgebonden wijzigingen of marketingcampagnes voor evenementen. Hier volgen een aantal praktische tips om dit type tekst te maken:

• Wees specifiek over uw aanbieding. '30% korting op alle schoolbenodigdheden' is beter dan '30% korting'.
  • Overdrijf de aanbieding niet. Het gebruik van HOOFDLETTERS of overmatige interpunctie kan ervoor zorgen dat gebruikers hun interesse verliezen.
  • Vermijd herhaling. In promotietekst mag uw merknaam nooit worden herhaald.
  • Effectieve boodschappen: aankondigingen voor nieuwe producten, sweepstakes, aanbiedingen in de winkel en dagaanbiedingen.
  • Veel gebruikers zijn erg gevoelig voor prijsgerelateerde tekst. Aanbiedingen of prijsgerelateerde promoties presteren meestal beter dan promoties voor een bedrijfsslogan.

Korte kop: Korte koppen worden gebruikt wanneer er geen promotietekst beschikbaar is. Voeg maximaal vijf korte koppen toe van maximaal dertig tekens. Praktische tips:

• Gebruik geen punten aan het einde van korte koppen.
  • Gebruik niet precies dezelfde tekst in een kop en een beschrijving.
  • Gebruik uw bedrijfsnaam niet als korte kop.

Afbeeldingen

Afbeeldingen zijn vereist. Google kan uw advertenties beter optimaliseren als er meer afbeeldingen beschikbaar zijn. U kunt maximaal vijftien marketingafbeeldingen en vijf logo's uploaden. U kunt één afbeelding naar liggende of vierkante indelingen bijsnijden of per hoogte-breedteverhouding een verschillende afbeelding gebruiken.

Upload uw afbeeldingen, scan ze van uw website of selecteer afbeeldingen uit onze bibliotheek met gratis professionele stockfoto's. U kunt ook recent gebruikte beelden kiezen.

• Liggend. Houd er bij de uploadoptie rekening mee dat uw liggende afbeelding een verhouding moet hebben van 1,91:1 en groter moet zijn dan 600 x 314 pixels. De limiet voor de bestandsgrootte is 5 MB.
  • Vierkant. Houd er bij de uploadoptie rekening mee dat uw vierkante (1:1) afbeelding groter moet zijn dan 300 x 300 pixels. De limiet voor de bestandsgrootte is 5 MB.

Vermijd het gebruik van tekst. De tekst mag maximaal 20% van de afbeelding bedekken. Opmerking: De afbeelding kan horizontaal worden bijgesneden (maximaal 5% aan elke kant) zodat deze in een aantal advertentieruimten past.

Logo's

Logo's zijn optioneel, maar worden aanbevolen zodat de advertentie visueel aantrekkelijk is. Hier volgen enkele praktische tips voor logo's:

• U kunt auteursrechtsymbolen gebruiken in uw logo's.
  • De witruimte of opvulling moet een zestiende van de grootte van het logo zijn.
  • Gebruik geen kleine tekst en houd het ontwerp eenvoudig.
  • Upload zowel vierkante als liggende logo's voor de beste weergave.
  • Een transparante achtergrond heeft de voorkeur. Het logo moet zich dan wel in het midden bevinden.
  • Houd er rekening mee dat de maximale bestandsgrootte 5 MB is.

Praktische tips voor vierkante logo's:

• Logo's moeten een verhouding van 1:1 hebben.
  • Gebruik hoogwaardige merklogo's met een verhouding van 1:1 voor social media. Uw bedrijfsnaam wordt in bijna elke advertentieruimte naast deze logo's weergegeven.
  • Het aanbevolen formaat voor vierkante logo's is 1200 x 1200 pixels.
  • Houd er bij de uploadoptie rekening mee dat uw logo vierkant moet zijn en 128 x 128 pixels of groter moet zijn.

Praktische tips voor liggende logo's:

• Logo's moeten een verhouding van 4:1 hebben.
  • Ze moeten 512 x 128 pixels of groter zijn.
  • De aanbevolen afmeting is 1200 x 300 pixels.
Opmerking: Als u geen logo opgeeft, wordt uw bedrijfsnaam gebruikt.

Extra praktische tips voor Merchant Center-feeds

Omdat we beschrijvingstekst toevoegen in afzonderlijke productadvertenties als er in uw advertentie ruimte voor is, vindt u hieronder extra praktische tips voor Merchant Center-feeds:

• Voeg eerst de belangrijkste productinformatie toe, omdat de weergave vaak wordt afgebroken na vier regels tekst.
  • Vertel een verhaal, gebruik de unieke 'stem' van het merk en markeer belangrijke producteigenschappen die niet in de titel voorkomen.
  • Start beschrijvingen niet met woordgroepen, verzamelingen van zoekwoorden of opvulzinnen die voor SEO zijn geoptimaliseerd. Voorbeelden: 'Geweldige kwaliteit...', 'Een absolute must-have...' of 'Een zeer goede service...'.