Integració de Google Ads amb el Marc de Transparència i Consentiment (TCF) de l'IAB

L'IAB Europe ha finalitzat la versió 2.0 del seu Marc de Transparència i Consentiment (TCF), que ha desenvolupat conjuntament amb l'IAB Tech Lab i amb empreses membres. La integració de Google amb la versió 2.0 del TCF de l'IAB facilitarà l'ús directe d'aquesta versió o bé d'una plataforma de gestió del consentiment (CMP) que faci servir aquesta versió per transferir senyals de consentiment a Google.

El 15 d'agost de 2020, l'IAB canviarà de la versió 1 a la versió 2.0 del TCF.

Com funciona

A partir del 13 d'agost de 2020, Google oferirà compatibilitat amb la versió 2.0 del TCF de l'IAB. Google Ads podrà llegir i interpretar la cadena de transparència i consentiment (TC) de la versió 2.0 del TCF per a les etiquetes de seguiment de conversions. Això permetrà que les plataformes de gestió del consentiment (CMP) que creen aquestes cadenes segons les opcions dels usuaris enviïn senyals de consentiment a Google Ads.

La integració amb la versió 2.0 del TCF significa que els nostres productes publicitaris podran llegir la cadena de transparència i consentiment. El comportament de les etiquetes de Google associades s'ajustarà segons el contingut d'aquesta cadena.

Configuració de la versió 2.0 del TCF

Per utilitzar la cadena de la versió 2.0 del TCF amb les etiquetes de Google Ads, heu d'activar aquesta opció afegint una línia de codi a sobre de les vostres etiquetes a fi que puguin llegir adequadament la cadena del TCF. Per activar la compatibilitat amb la versió 2.0 del TCF, heu de:

Heu d'afegir la línia de codi següent a sobre del fragment de l'etiqueta de Google o de Google Tag Manager en totes les pàgines en què tingueu etiquetes de Google Ads.

window ['gtag_enable_tcf_support'] = true;

Codi d'exemple

Per tal d'activar la compatibilitat amb la versió 2.0 del TCF, heu de col·locar el codi en qualsevol lloc a sobre del fragment de contenidor de l'etiqueta de Google o de Google Tag Manager. En l'exemple següent es mostra la línia de codi del TCF col·locada a sobre d'un exemple de l'etiqueta de Google.

<script>

window ['gtag_enable_tcf_support'] = true;

</script>

<!-- Etiqueta de Google (gtag.js) - Google Ads: TAG_ID -->

<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=TAG_ID"></script>

<script>

window.dataLayer = window.dataLayer || [];

function gtag(){dataLayer.push(arguments);}

gtag('js', new Date());

gtag('config','TAG_ID');

</script>

Comportament de Google Ads amb la versió 2.0 del Marc de Transparència i Consentiment

El TCF organitza el tractament de dades mitjançant finalitats. Cada finalitat té la seva corresponent base jurídica: "Consentiment" o "Interès legítim". Les etiquetes de seguiment de conversions de Google Ads implementades mitjançant Google Tag Manager o l'etiqueta de Google gestionaran de les maneres següents les sol·licituds que continguin la cadena de consentiment:

Finalitat Base jurídica registrada de Google Descripció Impacte en Google Ads si falta
1 Consentiment Emmagatzemar informació en un dispositiu o accedir a aquesta informació. Google Ads no crearà ni utilitzarà galetes per al mesurament ni per a la personalització. Les llistes de remàrqueting no acumularan dades dels usuaris que no hagin donat el seu consentiment, i els informes d'atribució poden ser més limitats.
3 i 4 Consentiment Crear i utilitzar un perfil d'anuncis personalitzats. Els esdeveniments no seran aptes per a la personalització d'anuncis ni s'utilitzaran per a les llistes de remàrqueting. Els usuaris que ja s'hagin afegit a les llistes de públics no es veuran afectats.
7 * Flexible: interès legítim com a base jurídica predeterminada Mesurar el rendiment dels anuncis. Google Ads requereix aquesta finalitat per a totes les conversions. Si no és present, Google Ads no registrarà la conversió.
9 * Flexible: interès legítim com a base jurídica predeterminada Aplicar un estudi de mercat per generar estadístiques sobre el públic. Google Ads requereix aquesta finalitat per a totes les conversions. Si no és present, Google Ads no registrarà la conversió.
10 * Flexible: interès legítim com a base jurídica predeterminada Desenvolupar i millorar els productes. Google Ads requereix aquesta finalitat per a totes les conversions. Si no és present, Google Ads no registrarà la conversió.
SP1 Interès legítim Garantir la seguretat, evitar fraus i fer depuracions. Aquesta finalitat sempre és present i està disponible al TCF.

* Google està registrat de manera flexible per a les finalitats 2, 5, 6, 7, 9 i 10 del TCF, i té com a base jurídica predeterminada la de l'interès legítim. Tret que configureu la vostra plataforma de gestió del consentiment amb la restricció que Google pugui requerir el consentiment per a aquestes finalitats, Google es basarà en l'interès legítim quan la plataforma hagi establert aquesta base jurídica amb l'usuari. Google no està registrat de manera flexible per a les finalitats 1, 3 i 4, i sempre requereix el consentiment per a aquestes finalitats. Tot i que les etiquetes de seguiment de conversions de Google Ads no utilitzen la resta de finalitats, és possible que sí que ho facin altres productes de Google.

Nota: Google Tag Manager i l'etiqueta de Google només accepten cadenes del TCF que estiguin implementades correctament d'acord amb les polítiques i les especificacions tècniques del TCF, i que compleixin la política de consentiment d'usuaris de la UE de Google. Si la vostra plataforma de gestió del consentiment (CMP) no respon en un termini de 500 mil·lisegons o es mostra l'estat "error", "estub" o "s'està carregant", l'etiqueta funcionarà en mode restringit:

• Es restringiran la lectura i l'escriptura de les galetes de conversió pròpies i de tercers de Google Ads.
  • Les funcions publicitàries de Google Analytics estan integrades a la v2 del TCF de l'IAB i tractaran aquestes sol·licituds com si les rebessin amb totes les finalitats denegades. Això tindria els efectes indicats a la taula de més amunt.
  • Es desactivaran les funcions de remàrqueting.

Resoldre problemes relacionats amb missatges d'error

Si la vostra CMP no respon en un termini de 500 mil·lisegons o es mostra l'estat "error", "estub" o "s'està carregant", l'etiqueta funcionarà en mode restringit. Per corregir-ho:

Si invoqueu manualment la funció per activar una etiqueta de conversió:

• Assegureu-vos que la resposta a getTCData TCData.eventStatus = 'tcloaded' o bé 'cmpuishown' + 'useractioncomplete' s'enviï en un termini de 500 mil·lisegons. Això indica que la CMP està a punt per oferir a l'usuari una opció en relació amb el consentiment.

Si no invoqueu manualment la funció per enviar una etiqueta de conversió:

• Assegureu-vos que la vostra CMP sigui compatible amb getTCData i torni TCData.eventStatus = 'tcloaded' o bé 'cmpuishown' + 'useractioncomplete' per indicar que el consentiment de l'usuari ja es pot fer servir a través de l'API en un termini de 500 mil·lisegons.

Com interacciona el TCF amb la publicitat personalitzada, el mode de consentiment i altres senyals

En cas que Google rebi diversos senyals conflictius, adoptarà la unió més conservadora d'aquests senyals a favor de la privadesa. Per exemple:

El mateix procés s'aplicarà si es reben senyals conflictius entre el TCF i el paràmetre de tractament de dades restringit.

Per simplificar al màxim l'etiquetatge i evitar interaccions no intencionades, us recomanem que implementeu o bé la versió 2.0 del TCF o bé el mode de consentiment. Les dues opcions es poden configurar per interpretar el consentiment dels usuaris i ajustar el comportament de les etiquetes en conseqüència.