Tietoja suostumustilasta (beta)

Suostumustilan avulla voit muokata sitä, miten Google-tagisi toimivat käyttäjien suostumuksen tilan perusteella. Voit osoittaa, onko suostumus myönnetty Analytics- ja Ads-evästeille. Googlen tagit mukautuvat dynaamisesti ja käyttävät evästeitä vain sellaisiin käyttötarkoituksiin, joihin käyttäjä on antanut suostumuksen.

Voit käyttää suostumustilaa Google Adsissa konversioseurantaan ja uudelleenmarkkinointiin.

Suostumustilaa voi käyttää myös seuraavissa:

Huhtikuusta 2021 alkaen käyttäjät, jotka täyttävät kaikki kelpoisuusvaatimukset, voivat käyttää Google Adsissa suostumustilan konversiomallinnusta. Mallinnetut konversiot näkyvät Konversiot-sarakkeessa ja kaikissa raporteissa, joissa tätä dataa käytetään.

Huom. Puhelukonversioita ei tueta vielä.
Huom. Google on sitoutunut suojaamaan dataasi ja sen luottamuksellisuutta. Huolehdimme datasi luottamuksellisuudesta ja suojauksesta noudattamalla samoja alan johtavia standardeja kuin omien käyttäjiemme datan suojaamisessa. Raporteissa näytetään vain anonymisoitua konversioiden koostedataa. Voit lukea lisää siitä, miten suostumustilan dataa käytetään.

Näin se toimii

Suostumustilan käyttöönotto vaikuttaa seuraavanlaisten ping-kutsujen toimintaan:

• Suostumustilan ping-kutsut (Google Ads- ja Floodlight‑tagit): Suostumustilan ping-kutsuja lähetetään jokaiselta sivulta, jolla käyttäjä käy ja jolla suostumustila on käytössä. Lisäksi ne voivat käynnistyä joidenkin tagien yhteydessä silloin, kun suostumustilana on ensin "evätty" ja sitten "annettu" (esim. jos käyttäjä antaa suostumuksen valintaikkunassa). Nämä ping-kutsut välittävät sivuston omistajan määrittämän oletusarvoisen suostumustilan ja päivitetyn suostumustilan (annettu tai evätty) kullekin suostumustyypille (esim. tallennus mainontaa varten, tallennus analytiikkaa varten).
  • Konversion ping-kutsut: Konversion ping-kutsuja lähetetään silloin, kun konversio on toteutunut.
  • Google Analyticsin ping-kutsut: Google Analyticsin ping-kutsuja lähetetään jokaiselta verkkosivuston sivulta, jolla Google Analytics on otettu käyttöön ja jolla on kirjattu tapahtumia.

Kun suostumus annetaan, asianmukaiset tagit toimivat normaalisti. Kun mainontaa tai analytiikkaa koskeva suostumus evätään, yleisen sivustotagin tai Google Tag Managerin avulla käyttöön otettujen, asianmukaisten Google-tagien toiminta mukautuu tähän.

Voit katsoa esimerkkejä suostumuksen pyytämiseen tarkoitettujen tekstien kieliasusta sekä kolmansien osapuolten suostumusratkaisuista osoitteesta cookiechoices.org. Google Ads pystyy nyt lukemaan ja tulkitsemaan IAB:n läpinäkyvyys- ja suostumuskehyksen (TCF) version 2.0 TC-merkkijonon. TCF-version 2.0 avulla suostumuksen voi osoittaa käyttämällä oletusarvoisia yhdistelmiä. Mainostaja voi myös halutessaan poistaa käytöstä TCF-version 2.0 oletusyhdistelmät ja käyttää suostumustilaa.

Suostumustilan ping-kutsut

Ping-kutsuihin voi kaikissa tapauksissa sisältyä

• toiminnallista tietoa (kuten selaimen passiivisesti lisäämiä ylätunnisteita):
    • aikaleima
    • käyttäjäagentti
    • viittaava sivu.
  • koontitietoa / ei-yksilöivää tietoa:
    • tieto siitä, oliko senhetkisen sivun tai käyttäjän sivustolla aiemmin avaaman sivun URL-osoitteessa tietoa mainoksen klikkauksesta (esim. GCLID tai DCLID)
    • looginen tieto suostumustilasta
    • satunnainen numero, joka luodaan jokaisen sivun latauksen yhteydessä
    • tietoja sivuston omistajan käyttämästä suostumusalustasta (esim. kehittäjän tunnus).

Suostumustilan toiminta konversioseurannan tageissa

Suostumuksen ja konversion ping-kutsuihin voi liittyä alla kuvattua toimintaa riippuen suostumusasetusten tilasta ja tagiesi määrityksestä.

ad_storage='granted' ja analytics_storage='granted' (oletus):

• Mainontaan liittyviä evästeitä voidaan lukea ja luoda.
  • IP-osoitteet kerätään.
  • Sivun koko URL-osoite, myös URL-parametreissa olevat mainosten klikkausten tiedot (esim. GCLID tai DCLID), kerätään.
  • Kolmansien osapuolten evästeet, jotka on asetettu aiemmin google.com- ja doubleclick.net-sivustoille, sekä ensimmäisen osapuolen konversioevästeet (esim. _gcl_*) ovat käytettävissä.

ad_storage='denied':

• Evästeitä ei käytetä mainontatarkoituksiin.
  • Aiemmin luotuja ensimmäisen osapuolen mainosevästeitä ei lueta.
  • Pyynnöt lähetetään eri verkkotunnuksen kautta, jotta pyyntöjen otsikoissa ei voida lähettää aiemmin asetettuja kolmansien osapuolten evästeitä.
  • Google Analytics ei lue eikä luo Google Ads ‑evästeitä, eivätkä Google-signaalien ominaisuudet kerää dataa tästä liikenteestä.
  • IP-osoitteita käytetään IP-osoitteen maan selvittämiseen, mutta Google Ads- ja Floodlight-järjestelmät eivät tallenna niitä ja ne poistetaan heti keräämisen jälkeen. Huom. Google Analytics kerää IP-osoitteita osana normaalia internet-viestintää. Lue lisää IP-anonymisoinnista Google Analyticsissa.
  • Muut mainostajien tagien normaalisti keräämät kentät (kuten tilaustunnus ja arvo) lähetetään edelleen.
  • Sivun koko URL-osoite ja mahdollisesti myös URL-parametreissa olevat mainosten klikkausten tiedot (esim. GCLID tai DCLID) kerätään. Mainosten klikkausten tietoja käytetään vain tarkan liikenteen mittaamisen arviointiin.

ad_storage='denied' ja ads_data_redaction=true:

• Evästeitä ei käytetä mainontatarkoituksiin.
  • Aiemmin luotuja ensimmäisen osapuolen mainosevästeitä ei lueta.
  • Pyynnöt lähetetään eri verkkotunnuksen kautta, jotta pyyntöjen otsikoissa ei voida lähettää aiemmin asetettuja kolmansien osapuolten evästeitä.
  • Google Analytics ei lue eikä luo Google Ads ‑evästeitä, eivätkä Google-signaalien ominaisuudet kerää dataa tästä liikenteestä.
  • Sivun koko URL-osoite ja mahdollisesti myös URL-parametreissa olevat mainosten klikkausten tiedot (esim. GCLID tai DCLID) kerätään. Mainosten klikkausten tietoja käytetään vain tarkan liikenteen mittaamisen arviointiin.
  • IP-osoitteita käytetään IP-osoitteen maan selvittämiseen, mutta Google Ads- ja Floodlight-järjestelmät eivät tallenna niitä ja ne poistetaan heti keräämisen jälkeen. Huom. Google Analytics kerää IP-osoitteita osana normaalia internet-viestintää. Lue lisää IP-anonymisoinnista Google Analyticsissa.
  • Muut mainostajien tagien normaalisti keräämät kentät (kuten tilaustunnus ja arvo) lähetetään edelleen.
  • Mainosten klikkausten tunnisteita sisältävät sivujen URL-osoitteet sensuroidaan.

analytics_storage='denied':

• Ensimmäisen osapuolen analytiikkaevästeitä ei lueta eikä luoda.
  • Evästeettömiä ping-kutsuja lähetetään Google Analyticsiin perusmittaus- ja mallinnustarkoituksiin.

Suostumustilan määrittäminen konversioseurantaa varten

Lue lisää suostumustilan määrittämisestä ja tagien toiminnan muokkaamisesta suostumuksen perusteella.