Se trafik eller söka efter platser längs vägen

Även om du inte anger en destination i Maps kan du:

• Se trafik längs rutten
  • Enkelt söka efter platser
  • Snabbt navigera till vanliga typer av platser, t.ex. parker och bensinstationer

Se trafik längs rutten

1. Öppna Google Maps-appen Maps på din mobila enhet.
  2. Tryck på Kör Go längst ner.
  3. Välj ett av resealternativen som visas från din tidigare aktivitet.

Tips! Om önskad resa inte visas kan du scrolla ned för att hitta den och sedan fästa den.

På fliken Kör hittar du information som:

• hur lång tid det tar att köra till en föreslagen destination. Destinationerna som visas baseras på data från inställningarna i ditt Google-konto.
  • rekommenderade och alternativa rutter
  • trafikförseningar längs vägen, till exempel olyckor och vägarbeten.

Läs om hur du använder fliken Kör.

Få trafikaviseringar via Bluetooth

Om Bluetooth är aktiverat på telefonen eller den mobila enheten och parkopplad till bilen kan du få trafikmeddelanden när du startar bilen. Så här aktiverar du aviseringar:

1. Öppna Google Maps-appen Maps på din mobila enhet.
  2. Tryck på din profilbild eller initial Kontocirkel.
  3. Välj inställningar Settings och sedan Navigeringsinställningar och sedan Trafikmeddelanden.

Hitta evenemang längs rutten

När du tittar på trafiken längs din väg kan du se markerade evenemang, till exempel:

• konserter
  • parader
  • maratonlopp
  • sportevenemang.

På evenemangsdagar får du information om sådant som:

• förseningar
  • avstängda vägar
  • trafikförhållanden
  • alternativa vägar.

Informationen försvinner automatiskt när evenemanget är slut. Utforska andra aktiviteter som du hittar på Maps.