Google Maps -reittiohjeiden ja reittien tarkastelu

Google Maps voi näyttää sinulle luettelon vaiheittaisista reittiohjeista melkeinpä minne tahansa. Voit liikkua autolla, jalan tai polkupyörällä tai käyttää julkista liikennettä. Voit valita useiden reittien väliltä ja arvioida saapumisaikasi.

Huom. Luettelomuotoiset reittiohjeet eivät ole sama asia kuin tarkat reittiohjeet. Tutustu ääninavigoinnin käyttämistä käsitteleviin ohjeisiin.

1. Avaa Google Maps -sovellus maps.
  2. Hae määränpäätä tai kosketa sitä kartalta.
  3. Kosketa ruudun oikeassa alakulmassa olevaa sinistä ympyrää. Näet auton, linja-auton, jalankulkijan tai polkupyörän.
    Eikö sinistä ympyrää näy? Saat vaihtoehtoiset ohjeet näkyviin klikkaamalla tätä.
  4. Valitse ylhäältä matkustustapa.
  5. Saat ajo-, pyöräily- tai kävelyreittiohjeiden luettelon näkyviin pyyhkäisemällä ruudun alaosassa olevaa valkoista palkkia ylöspäin. Se näyttää matka-ajan ja matkan pituuden. Huom. Jotta voit saada reittiohjeet, sinun on valittava reitti ja pyyhkäistävä valkoista palkkia ylöspäin.

Vinkki: Voit valita toisen ajo-, kävely- tai pyöräilyreitin koskettamalla sitä kartalta. Kunkin reitin arvioitu matka-aika näkyy kartalla.

Reitin muokkaaminen

Tullien välttäminen
  1. Avaa Google Maps -sovellus maps.
  2. Hae määränpäätä tai kosketa sitä kartalta.
  3. Kosketa ruudun oikeassa alakulmassa olevaa sinistä ympyrää. Näet auton, linja-auton, polkupyörän tai jalankulkijan.
  4. Kosketa yläreunassa näkyvää autopainiketta .
  5. Kosketa oikeassa yläkulmassa olevaa valikkoa three vertical dots > Reittiasetukset.
  6. Valitse Vältä tulleja.
Reittiasetukset
  1. Avaa Google Maps -sovellus maps.
  2. Hae määränpäätä tai kosketa sitä kartalta.
  3. Kosketa ruudun oikeassa alakulmassa olevaa sinistä ympyrää. Näet auton, linja-auton, polkupyörän tai jalankulkijan.
  4. Kosketa oikeassa yläkulmassa olevaa valikkoa three vertical dots > Reittiasetukset.
Muuta lähtöpaikkaa ja määränpäätä.

Lähtöpaikaksi on oletusarvoisesti määritetty nykyinen sijaintisi. Voit muuttaa lähtöpaikkaa ja määränpäätä seuraavasti:

1. Avaa Google Maps -sovellus maps.
  2. Hae määränpäätä tai kosketa sitä kartalta.
  3. Kosketa ruudun oikeassa alakulmassa olevaa sinistä ympyrää. Näet auton, linja-auton, polkupyörän tai jalankulkijan.
    • Voit muokata lähtöpaikkaa siirtymällä näytön yläosassa olevaan kenttään ja koskettamalla kohtaa Sijaintisi.
    • Voit muokata määränpäätäsi koskettamalla Määränpää-kentässä eriteltyjä kohteita.
  4. Hae uusi lähtöpaikka tai kosketa kohtaa Valitse kartalta.

Muita reittiohjeiden käyttötapoja

Reittiohjeiden tyhjentäminen

Pääset takaisin kartalle koskettamalla vasemmassa yläkulmassa olevaa nuolta .

Reittiohjeiden jakaminen

Voit lähettää muille reittiohjeita Google Mapsin ja valitsemasi viestisovelluksen avulla. Viestiisi sisältyy reittiohjeluettelo ja linkki Google Mapsin reittiin.

1. Avaa Google Maps -sovellus maps.
  2. Kosketa oikeassa alakulmassa olevaa reittiohjepainiketta directions button image.
  3. Valitse reitti.
  4. Kosketa oikeassa yläkulmassa olevaa valikkoa three vertical dots.
  5. Kosketa kohtaa Jaa reittiohjeet.
Julkisen liikenteen reittiohjeiden saaminen

Kaikissa kaupungeissa ei ole käytettävissä Google Mapsin julkisen liikenteen reittiohjeita. Julkisen liikenteen ohjeet löytyvät kaupungeista, joiden liikennelaitos on lisännyt reittitietonsa Google Mapsiin. Katso luettelo kaupungeista, joiden julkisen liikenteen tiedot ovat käytettävissä.

Reittiohjeiden tulostaminen

Et voi tulostaa reittiohjeita puhelimesta tai tabletista, mutta voit tulostaa ne tietokoneelta. Lue, miten voit tulostaa reittiohjeet.

Mobiiliselaimet ja vanhemmat Google Maps -versiot

Vanhemmat Android-laitteet tai vanha Google Maps -versio

Reittiohjehaku

1. Avaa Google Maps -sovellus maps.
  2. Valitse Valikko > Reittiohjeet.
  3. Valitse lähtöpaikka ja määränpää. Lähtöpaikaksi määritetään oletusarvoisesti nykyinen sijaintisi, mutta voit vaihtaa lähtöpaikaksi haluamasi osoitteen tai paikan nimen.
  4. Näet eri reittejä koskettamalla kulkuvälinekuvaketta (auto, linja-auto, pyörä tai jalankulkija).
  5. Näet reitin kartalla koskettamalla kohtaa Hae reittiohjeet. Voit käynnistää tarkat reittiohjeet koskettamalla navigointipainiketta .
    Huom. Navigointi ei ole käytettävissä kaikilla alueilla ja kulkuvälineillä.
Google Maps mobiiliselaimessa

Reittiohjeluettelon näyttäminen

Voit hakea reittiohjeet ajamista, julkista liikennettä, kävelyä tai pyöräilyä varten käyttämällä Google Mapsia mobiiliselaimessa.

1. Siirry osoitteeseen maps.google.fi.
  2. Kosketa reittiohjekuvaketta directions button image.
  3. Anna määränpää kirjoittamalla nimi tai osoite. Voit muuttaa lähtöpaikkaa koskettamalla kohtaa Sijaintisi. Jos et näe Sijaintisi-vaihtoehtoa, kosketa kohtaa Valitse lähtöpaikka.
  4. Valitse auton, julkisen liikenteen, kävelyn tai pyöräilyn kuvake.
  5. Valitse reittisi.

Vinkki: Pääset helposti perille ääninavigoinnin avulla. Maps lukee reittiohjeet ääneen matkan edetessä, jotta voit keskittyä ajamiseen. Aloita lataamalla Google Maps -sovellus puhelimeesi.