Google Web- en app-activiteit

Uw zoekopdrachten en de browseractiviteit worden opgeslagen in uw Web- en app-activiteit wanneer deze functie is ingeschakeld en u bent ingelogd op uw Google-account. Hierdoor krijgt u betere resultaten en aanbevelingen in producten van Google.

U bepaalt wat er wordt opgeslagen en u kunt op gewenst elk moment uw eerdere zoekopdrachten en browseractiviteit verwijderen of Web- en app-activiteit uitschakelen.

Web- en app-activiteit in- of uitschakelen

1. Ga naar de pagina Accountgeschiedenis. U wordt mogelijk gevraagd in te loggen op uw Google-account.
  2. Stel de schakelaar in op aan of uit.
  3. Als u wilt dat ook de geschiedenis van Chrome en andere apps wordt opgenomen, vinkt u het selectievakje naast 'Geschiedenis van Chrome en andere apps opnemen in uw Web- en app-activiteit' aan.

Uw Web- en app-activiteit bekijken of verwijderen

Uw Web- en app-activiteit bekijken

Ga naar www.google.com/history om te bekijken wat er allemaal is opgeslagen in uw Web- en app-activiteit, waaronder de geschiedenis van Chrome en andere apps.

Uw Web- en app-activiteit verwijderen

Wat er in uw Web- en app-activiteit wordt opgeslagen

Web- en app-activiteit

Google gebruikt uw Web- en app-activiteit om uw gebruikservaring te verbeteren, bijvoorbeeld door u betere zoekresultaten te leveren in alle Google-producten die u gebruikt. Als u bijvoorbeeld in het verleden naar uw favoriete sportteam heeft gezocht, kan Google u Now-kaarten tonen over toekomstige wedstrijden of recente uitslagen.

Wat er wordt opgeslagen

Wanneer Web- en app-activiteit is ingeschakeld, slaat Google informatie op, zoals:

• Zoekopdrachten die u heeft uitgevoerd met Google-producten als Google Zoeken en Google Maps
  • Of u met een browser of met een app heeft gezocht
  • Uw interacties met zoekresultaten, bijvoorbeeld op welke resultaten u klikt
  • Advertenties waarop u reageert door op de advertentie zelf te klikken of door een aankoop te doen op de site van een adverteerder
  • Uw IP-adres
  • Uw type browser en taal
  • Resultaten die u ontvangt, waaronder resultaten uit informatie op uw apparaat (zoals recente apps of namen van contacten die u heeft opgezocht) en zoekresultaten van Google-producten.

Hoe de verzamelde informatie wordt gebruikt

Bekijk de Veelgestelde vragen over ons privacybeleid voor meer informatie over hoe Google zoekopdrachten in het algemeen verwerkt.

Activiteit van Chrome en andere apps

Wanneer u het selectievakje naast 'Geschiedenis van Chrome en andere apps opnemen in uw Web- en app-activiteit' aanvinkt, slaat Google informatie op, zoals:

• Uw browsergeschiedenis van Chrome (als u bent ingelogd en Chrome-synchronisatie is ingeschakeld). Aan de hand van deze informatie krijgt u meer nauwkeurige resultaten en suggesties. Wanneer u bijvoorbeeld artikelen leest over uw favoriete sportteam, kan er een optie worden weergegeven om nieuwsitems over dat team te ontvangen.
  • De apps die u gebruikt en de gegevens die door deze apps met Google worden gedeeld. Hierdoor krijgt u zaken als websites en inhoud in uw Google-zoekresultaten te zien die u eerder in andere apps heeft bekeken.

Hoe Web- en app-activiteit werkt wanneer u bent uitgelogd

Uw zoek- en advertentieresultaten kunnen worden aangepast op basis van zoekactiviteiten op uw apparaat, als u bent uitgelogd. Ga als volgt te werk als u dit soort aangepaste zoekresultaten wilt uitschakelen:

1. Ga naar www.google.com/history/optout terwijl u bent uitgelogd van uw Google-account.
  2. Klik op Aanpassingen op basis van zoekactiviteit uitschakelen. Hierdoor wordt de instelling uitgeschakeld voor iedereen die dezelfde browser en hetzelfde apparaat gebruikt als u.

Problemen oplossen

Zoekopdrachten die ik heb uitgevoerd, worden niet weergegeven

Als uw zoekopdrachten niet worden weergegeven, kan dat aan het volgende liggen:

• Uw zoekopdrachten worden alleen geregistreerd wanneer u bent ingelogd op uw Google-account.
  • Uw Web- en app-activiteit registreert alleen bepaalde typen zoekopdrachten, waaronder Web, Afbeeldingen, Nieuws, Shopping, Maps en Boeken.
Ik zie activiteit die ik niet herken

Als u iets op uw pagina 'Geschiedenis' ziet dat u niet herkent, kan dit om de volgende redenen zijn:

Voorspelde zoekresultaten

Als Google Instant is ingeschakeld en u een zoekopdracht invoert en wacht, worden de voorspelde zoekresultaten opgeslagen in uw Web- en app-activiteit. De voorspelde zoekresultaten worden ook opgeslagen als u op Google naar iets zoekt en u vervolgens op een andere plek op de pagina klikt, bijvoorbeeld op een zoekresultaat, een advertentie of een spellingcorrectie.

Activiteit van andere websites

U heeft mogelijk een website of blog van derden bezocht waarop resultaten van Google Zoeken of Google Maps zijn ingevoegd op de pagina. Dit kan bijvoorbeeld een lijst met zoekresultaten of een routebeschrijving zijn. Wanneer u bent ingelogd bij Google, kunnen deze ingevoegde resultaten worden opgeslagen in uw geschiedenis.

Activiteit van niet-Google-apps

Sommige apps kunnen bepaalde activiteit delen met Google, zodat u op deze apps makkelijker informatie kunt vinden. Als u deze informatie niet meer wilt opslaan in uw Web- en app-activiteit, verwijdert u het vinkje uit het selectievakje naast 'Geschiedenis van Chrome en andere apps opnemen in uw Web- en app-activiteit' op de pagina met instellingen voor Accountgeschiedenis.

Overige ongebruikelijke activiteit

Als de geschiedenis die u ziet volgens u niet om de bovenstaande redenen wordt weergegeven, is het mogelijk dat u met uw Google-account bent ingelogd op een openbare computer. In dat geval kunnen anderen met uw account zoeken. Meer informatie over het beveiligen van uw account

Browsergeschiedenis

Uw zoekopdrachten en de sites die u bezoekt, kunnen ook in de browser of de Google Toolbar worden opgeslagen. Bekijk meer informatie over het opslaan van uw browsergeschiedenis in Chrome, Safari, Internet Explorer, Google Toolbar en Firefox.