Ändra rutt

Byt till en snabbare rutt

Om trafiken förändras under navigering och en snabbare väg blir tillgänglig, visas Snabbare rutt tillgänglig på skärmen. Skärmen visar även en utzoomad bild av kartan med den nya rutten markerad i blått och beräknad tidsbesparing.

• Byt till den nya rutten genom att trycka på Ändra rutt.
  • Stanna på din ursprungliga rutt genom att trycka på Nej tack.

Tillbaka på rätt väg

Avviker du från den ursprungligarutten söker Google Maps Navigation (beta) automatiskt efter en ny rutt enligt din aktuella plats och färdriktning. När detta inträffar visas Beräknar ny rutt högst upp på skärmen och röstanvisningarna avbryts tills en ny rutt har fastställts.

Krav på dataanslutning

• Android: Om du avviker från rutten en aning, går det fortfarande att komma tillbaka på rutten utan dataanslutning.
  • iPhone/iPad: Omdirigering kräver en aktiv dataanslutning och tillgång till din plats. Avbryts dataanslutningen måste du vänta tills den är aktiv igen innan det går att få en ny rutt.

För en äldre Android-enhet eller en äldre version av Google Maps.

Avviker du från den planerade rutten söker Google Maps Navigation (beta) automatiskt efter en ny rutt enligt din aktuella plats och färdriktning. När detta inträffar visas Beräknar ny rutt i rubriken och röstanvisningarna avbryts tillfälligt tills en ny rutt har fastställts.

För Android-enheter kräver mindre omdirigeringar inte en aktiv dataanslutning. Om du förlorar dataanslutningen går det fortfarande att använda automatisk omdirigering för små avvikelser från rutten.