Hantera din Maps-aktivitet

Om du har webb- och appaktivitet aktiverat sparar Google Maps aktiviteter på ditt konto för att ge dig en mer anpassad upplevelse i alla Googles tjänster. Detta omfattar bland annat

• sökning efter saker på Maps
  • vägbeskrivningar till och från platser
  • visning av platsen efter att den valts
  • delning av en Maps-länk till en plats
  • telefonsamtal till en plats från Maps

Visa och radera objekt i din Maps-aktivitet

1. Öppna Google Maps på datorn.
  2. Logga in på ditt konto.
  3. Klicka på menyn Meny följt av Maps-aktivitet.
  4. För att radera individuella objekt: Klicka på Ta bort Remove vid de objekt som du vill ta bort.
  5. För att ta bort en grupp med objekt: Klicka på Radera till höger.
    • För att radera dagens aktiviteter: Välj Radera i dag.
    • För att radera efter datum:
      1. Välj Radera anpassat intervall.
      2. Välj de datum du vill radera och klicka på Nästa.
      3. Klicka på Radera för att bekräfta.
    • För att radera all aktivitet: Välj Radera all aktivitet. Klicka på Radera för att bekräfta.

Visa och radera din Maps-aktivitet för en plats

1. Öppna Google Maps på datorn.
  2. Logga in på ditt konto.
  3. Sök platsen och klicka på den för att visa en översikt för platsen.
  4. I den vänstra panelen väljer du Din Maps-aktivitet.
  5. För att radera aktivitet relaterad till platsen klickar du på Radera vid Senaste Maps-aktivitet.
    • För att kontrollera all din Maps-aktivitet samt webb- och appaktivitet för Googles andra tjänster går du till Min aktivitet.

Så raderas aktivitet

När du väljer att radera aktivitet manuellt eller när aktivitet raderas automatiskt baserat på inställningen för automatisk radering påbörjar vi omedelbart processen med att ta bort den i produkten och våra system.

Vår första prioritet är att ta bort den så att den inte längre visas, och datan får inte längre användas för att anpassa din upplevelse av Google.

Sedan inleds en process som är utformad för att säkerställa att data raderas fullständigt på ett säkert sätt från våra lagringssystem.

Google kan utöver att hjälpa dig att radera data manuellt eller automatiskt även radera viss typ av aktivitet snabbare när den inte längre är användbar för att förbättra din upplevelse.

Google kan behöva behålla vissa typer av data under en längre tidsperiod för begränsade syften, till exempel för företagskrav eller rättsliga krav.

Radering av din Maps-aktivitet påverkar inte sådant som

• besök från din platshistorik
  • annan webb- och appaktivitet, som relaterade sökningar eller webbplatsklick
  • sparade listor eller etiketter som du har lagt till
  • recensioner, foton, redigeringar eller feedbackrapporter som du har skickat in
  • annan Maps-data som inte är kopplad till ditt konto.