Administrer Maps-aktivitet

Hvis du har slått på Nett- og appaktivitet, lagrer Google Maps aktivitet i kontoen din for å gi deg mer personlig tilpassede opplevelser i alle Google-tjenester. Det kan blant annet være at du

• søker på Maps
  • får veibeskrivelse til eller fra steder
  • sjekker ut steder etter å ha valgt dem
  • deler Maps-linker til steder
  • ringer til steder fra Maps

Se og slett elementer fra Maps-aktivitet

1. Åpne Google Maps på datamaskinen.
  2. Logg på kontoen din.
  3. Klikk på menyikonet Meny og så Maps-aktivitet.
  4. For å slette enkeltelementer: Klikk på Fjern Remove ved siden av oppføringene du vil slette.
  5. For å slette en gruppe elementer: Klikk på Slett til høyre.
    • For å slette dagens aktivitet: Velg Slett i dag.
    • Slik sletter du etter dato:
      1. Velg Slett egendefinert datoperiode.
      2. Velg datoene du vil slette, og klikk på Neste.
      3. Klikk på Slett for å bekrefte valget.
    • For å slette all aktivitet: Velg Slett all aktiviteten. Klikk på Slett for å bekrefte valget.

Se og slett Maps-aktivitet knyttet til steder

1. Åpne Google Maps på datamaskinen.
  2. Logg på kontoen din.
  3. Søk etter stedet, og klikk på det for å se en oversikt over stedet.
  4. Klikk på Maps-aktiviteten din i panelet til venstre.
  5. For å slette aktivitet knyttet til dette stedet, klikk på Slett ved siden av «Nylig Maps-aktivitet».
    • For å sjekke all Maps-aktiviteten samt nett- og appaktiviteten du har hatt i andre Google-tjenester, gå til Min aktivitet.

Slik slettes aktivitet

Når du velger å slette aktivitet manuelt eller aktivitet slettes automatisk basert på innstillingen for automatisk sletting, begynner vi umiddelbart å fjerne aktiviteten fra produktet og systemene våre.

Det første og umiddelbare målet er at aktiviteten ikke lenger skal være synlig, og at dataene ikke lenger skal kunne brukes til å gi deg personlig tilpassede Google-opplevelser.

Deretter starter vi prosessen med å slette dataene fra lagringssystemene på en trygg måte.

I tillegg til å hjelpe deg med å slette data manuelt eller automatisk kan Google slette enkelte aktivitetstyper tidligere enn andre, hvis de ikke lenger kan brukes til å gi deg bedre opplevelser.

Google kan oppbevare visse typer data over en lengre periode til visse begrensede formål, for eksempel for å innfri forretningsmessige eller juridiske krav.

At du sletter Maps-aktivitet, har ingen innvirkning på

• besøk oppført i posisjonsloggen
  • annen nett- og appaktivitet, for eksempel relaterte søk eller nettstedsklikk
  • lagrede lister eller etiketter du har lagt til
  • bilder, endringer, anmeldelser eller tilbakemeldingsrapporter du har sendt inn
  • andre Maps-data som ikke er knyttet til kontoen din