Latitude er avviklet

Google Latitude er ikke lenger tilgjengelig, men du kan gjøre tilsvarende ting på følgende måter:

Del posisjonen din

Du kan la folk i kretsene dine se hvor du befinner deg, med Google+. Hvis vennene dine har delt posisjonen sin med deg, kan du i tillegg se dem på kartet. Finn ut hvordan du deler posisjonen din i Google+-appen.

Du kan dele den nåværende posisjonen din med folk i en melding via Google Hangouts. Finn ut hvordan du deler posisjonen din i Google Hangouts.

Innsjekking på steder Se en logg over hvor du har vært

Du kan sende posisjonen din til Google fra enheten din ved hjelp av posisjonsrapportering. Du kan også lagre tidligere posisjoner ved hjelp av posisjonsloggen. Finn ut mer om posisjonsrapportering og posisjonsloggen.

Gå til google.com/LocationHistory hvis du vil se posisjonsloggen din.

Merk: Innstillingene for posisjonsrapportering og posisjonslogg støttes ikke lenger i Google Maps for mobil versjon 6.14.4 og eldre.

Hva er fjernet?

Google Latitude ble avviklet den 9. august 2013. Dette omfatter blant annet følgende:

Latitude i alle Google-produkter

Disse Google-produktene er nå avviklet:

• Google Latitude i Google Maps for Android
  • Latitude for iPhone
  • Latitude-API-et
  • Offentlige Latitude-merker
  • Innholdsmoduler for iGoogle
  • Latitude-nettstedet (maps.google.com/latitude)
Latitude i tredjepartsprogrammer

Ettersom Latitude-API-et er avviklet, fungerer ikke Latitude-funksjoner i tredjepartsprogrammer.

Om dataene dine

Programmer som bruker Latitude-API-et, har ikke tilgang til posisjonsdataene dine, deriblant posisjonsloggdata, på Googles tjenere. Disse programmene, som ikke kommer fra Google, kan imidlertid fortsette å lagre data de allerede har hatt tilgang til. Ta kontakt med disse programmenes utviklere hvis du vil ha mer informasjon.

Personvernpåminnelser for Latitude

Vi har fjernet innstillingene for personvernpåminnelser, og du kan ikke lenger motta e-postpåminnelser.

Innsjekkinger

Vi har fjernet Innsjekkinger fra Google Maps for mobil. Automatiske innsjekkinger er også deaktivert. Du kan imidlertid sjekke inn og se tidligere innsjekkinger på Google+.

Hvordan berører dette meg?

Du kan ikke dele posisjonen din

Du kan ikke lenger dele posisjonen din via Latitude.

Latitude er ikke tilgjengelig i Google Maps for Android

Latitude er ikke tilgjengelig i den nyeste versjonen av Google Maps for mobil.

Latitude-appen kan ikke lastes ned

Du finner ikke lenger Latitude for iPhone i App Store.

Du kan ikke se vennelisten din

Du kan ikke se eller administrere vennelisten din fra Latitude.

Venner kan ikke se posisjonen din

Vennene dine ser ikke posisjonen din i disse Google-produktene:

• Google Maps for mobil på Android
  • Latitude for iPhone
  • Offentlige Latitude-merker
  • Innholdsmoduler for iGoogle
  • Latitude-nettstedet (maps.google.com/latitude)
Hva skjedde med vennelisten?

Vennelisten

Latitude-vennelisten din er slettet, og du kan derfor ikke eksportere den.

Posisjonsloggen

Så lenge du ikke sletter posisjonsloggen, finner du den på Posisjonslogg-nettstedet.

Slik kan posisjonsloggen din endre seg

Hvis du bare brukte posisjonsrapportering til Latitude-deling, blir posisjonsrapporteringen slått av. Finn ut mer om hvordan du administrerer posisjonsrapportering.

Hvis du bruker posisjonsrapportering og har slått på posisjonsloggen, blir posisjonsdataene dine fortsatt registrert i posisjonsloggen din.

Hvis du slår av posisjonsrapportering og ikke har slått på posisjonsloggen, blir den nyeste posisjonen din etter hvert slettet.

Slik eksporterer du data fra Latitude

Vennelistedata

Du kan ikke eksportere venneinformasjon fra Latitude.

Posisjonsloggen

Slik eksporterer du data fra posisjonsloggen:

1. Gå til Posisjonslogg-nettstedet.
  2. Velg dagene du ønsker å eksportere, ved hjelp av kalenderen.
  3. Klikk på Eksportér til KML.

Merk: Hvis du slår av posisjonsrapportering og ikke har slått på posisjonsloggen, blir den nyeste posisjonen din etter hvert slettet.