Latitude har gått av med pensjon

Google Latitude ble avviklet den 9. august 2013. Produktene som ble avviklet, omfatter Google Latitude i Google Maps for Android, Latitude for iPhone, Latitude-API-en, Offentlig-merket, iGoogle-innholdsmodulen og Latitude-nettstedet på maps.google.com/latitude.

Hva har dette å si for meg?

• Du kan ikke lenger dele posisjonen din via Latitude.
  • Vi har ikke tatt med Latitude som en funksjon i den nyeste versjonen av Google Maps for mobil på Android, og du kan ikke lenger se Latitude for iPhone i App Store.
  • Listen din over venner på Latitude er ikke lenger synlig. Du har ikke lenger mulighet til å se eller behandle venner. Eksisterende venner ser ikke lenger posisjonen din i Google Maps for mobil på Android, Latitude for iPhone, Offentlig-merket, iGoogle-innholdsmodulen og Latitude-nettstedet på maps.google.com/latitude, hvis du fortsetter å bruke disse produktene.

Selv om posisjonsdeling med Latitude ikke lenger blir mulig, er det fortsatt ting du kan gjøre med posisjonsinformasjonen din:

• Del ved hjelp av Google+
    Du kan dele posisjonen din med vennene dine på Google+ med Google+-appen på en Android- eller iOS-enhet.
  • Ha kontroll over posisjonsrapporteringen
    Hvis du bare brukte posisjonsrapportering til Latitude-deling, blir posisjonsrapporteringen deaktivert. Du kan aktivere posisjonsrapportering etterpå hvis du vil slå den på for posisjonsdeling via Google+, Posisjonslogg eller til andre formål.
  • Ha kontroll over posisjonsloggen
    Hvis du bruker posisjonsrapportering og har aktivert posisjonsloggen, fortsetter posisjonsdataene dine å bli registrert i posisjonsloggen din. Du kan se på og administrere posisjonsloggdata på Posisjonslogg-nettstedet.

Merk: Vi støtter ikke lenger Google Maps for mobil 6.14.4 og eldre for innstillinger for Posisjonslogg og Posisjonsrapportering.

Du kan også se andre endringer:

• Tredjepartsprogrammer
    Programmer som bruker Latitude-API-en, har ikke lenger tilgang til posisjonsdataene dine, deriblant posisjonsloggdata, på Googles tjenere. Disse programmene, som ikke kommer fra Google, kan imidlertid fortsette å lagre data de allerede har hatt tilgang til. Ta kontakt med disse programmenes utviklere hvis du vil ha mer informasjon.
  • Personvernpåminnelsene for Latitude
    Vi har fjernet innstillingene for personvernpåminnelser, og du kan ikke lenger motta e-postpåminnelser.
  • Innsjekkinger
    Vi har fjernet innsjekkinger fra Google Maps for mobil. Alle automatiske innsjekkinger som tidligere er blitt aktivert, blir også slått av. Men det er ingen grunn til bekymring. Du kan sjekke inn og se dine tidligere innsjekkinger på Google+.

Jeg liker Latitude – finnes det noen andre alternativer?

Posisjonsrapportering- og Posisjonslogg-innstillingene for alle Google-appene og -tjenestene dine er blitt slått sammen til én innstilling for enheten din. Innsjekking er tilgjengelig i Google+-appen for mobil. Du kan også dele posisjonen med kretsene dine og se vennene dine på kartet med posisjonsdelingen i Google+ for Android og snart for iOS.

Hva skjer med posisjonsdataene og vennelisten min?

• Posisjonslogg – Så lenge du ikke sletter posisjonsloggen, finner du den på Posisjonslogg-nettstedet.
  • Venneliste – Latitude-vennelisten din blir slettet.

Merk: Hvis du bare brukte posisjonsrapportering til Latitude-deling, blir posisjonsrapportering deaktivert. Hvis du bruker posisjonsrapportering og har aktivert Posisjonslogg, blir posisjonsdataene dine fortsatt registrert i posisjonsloggen. Hvis du deaktiverer posisjonsrapportering og ikke har aktivert posisjonsloggen, blir den nyeste posisjonen din etter hvert slettet.

Kan jeg fortsatt se på og administrere posisjonsloggen?

Hvis du bruker posisjonsrapportering og har aktivert posisjonsloggen, blir posisjonsdataene dine fortsatt registrert i posisjonsloggen din. Du kan se på og administrere posisjonsloggdata på Posisjonslogg-nettstedet.

Hva skjer med innsjekkingene, Offentlig-merket og iGoogle-modulen?

Innsjekkinger har blitt slått av på Google Maps for mobil. Det vil si at du ikke kan sjekke inn fra eller se innsjekkinger i Google Maps for mobil. Hvis du valgte å slå på automatiske innsjekkinger, har disse også blitt slått av. Du kan fortsatt sjekke inn via Google+ og se innsjekkingene dine i Google+ i nettleseren din.

Hvis du har Offentlig-merket for Latitude eller iGoogle-modulen, sluttet disse å vise plasseringen din den 9. august 2013.

Kan jeg få dataene mine ut fra Latitude?

Nei, du kan ikke eksportere venneinformasjon fra Latitude. Hvis du deaktiverer posisjonsrapportering og ikke har aktivert posisjonsloggen, blir den nyeste posisjonen din etter hvert slettet.

Hvis du har data i posisjonsloggen, kan du eksportere dataene ved å bruke eksportfunksjonen i Kart-fanen på Posisjonslogg-nettstedet på google.com/locationhistory eller ved å bruke Google Takeaway.