Latitude is beëindigd

Google Latitude is niet langer beschikbaar, maar hier zijn enkele manieren om uw favoriete functies uit te voeren:

Uw locatie delen

Met Google+ kunt u de mensen in uw kringen laten zien waar u bent. En als uw vrienden hun locatie hebben gedeeld, kunt u deze op de kaart bekijken. Informatie over het delen van uw locatie via de Google+ app.

Met Google Hangouts kunt u uw huidige locatie met iemand delen via een bericht. Informatie over het delen van uw locatie in Google Hangouts.

Inchecken bij plaatsen Een geschiedenis weergeven van plaatsen waar u bent geweest

U kunt uw locatie door uw apparaat naar Google laten verzenden met Locatiemelding. Daarnaast kunt u een geschiedenis van deze locaties maken met Locatiegeschiedenis. Meer informatie over Locatiemelding en Locatiegeschiedenis.

Als u uw locatiegeschiedenis wilt weergeven, gaat u naar google.com/LocationHistory.

Opmerking: Instellingen voor Locatiemelding en Locatiegeschiedenis worden niet langer ondersteund door versie 6.14.4 en lager van Google Maps voor mobiel.

Wat bestaat niet meer?

Google Latitude is 9 augustus 2013 beëindigd. Dit omvat:

Latitude in alle Google-producten

De volgende Google-producten zijn nu beëindigd:

• Google Latitude in Google Maps voor Android
  • Latitude voor iPhone
  • Latitude-API
  • Openbare Latitude-badges
  • iGoogle-gadget
  • Latitude-website (maps.google.com/latitude)
Latitude in apps van derden

Aangezien de Latitude-API is beëindigd, werken Latitude-functies niet in apps van derden.

Over uw gegevens

Apps die gebruikmaken van de Latitude-API, hebben niet langer toegang tot uw locatiegegevens, waaronder de gegevens uit Locatiegeschiedenis, op de servers van Google. Deze apps, die niet door Google zijn ontwikkeld, kunnen gegevens waartoe ze al toegang hebben gekregen, wel gewoon bewaren. Neem contact op met de ontwikkelaar van deze apps voor meer informatie.

Privacyherinneringen voor Latitude

We hebben de instellingen voor privacyherinneringen verwijderd en u ontvangt niet langer herinneringen via e-mail.

Check-ins

Check-ins zijn verwijderd uit Google Maps voor mobiel. Automatische check-ins zijn ook uitgeschakeld. Maak u echter geen zorgen. U kunt inchecken en uw eerdere check-ins weergeven op Google+.

Welke gevolgen heeft dit voor mij?

U kunt uw locatie niet delen

U kunt uw locatie niet meer delen via Latitude.

Niet beschikbaar in Google Maps voor Android

Latitude is niet beschikbaar in de nieuwste versie van Google Maps voor mobiel.

U kunt de Latitude-app niet downloaden

Latitude voor iPhone is niet meer beschikbaar in de App Store.

U kunt uw vriendenlijst niet meer weergeven

U kunt uw vriendenlijst van Latitude niet meer weergeven of beheren.

Vrienden kunnen uw locatie niet zien

Uw vrienden kunnen uw locatie niet zien in de volgende Google-producten:

• Google Maps voor mobiel in Android
  • Latitude voor iPhone
  • Openbare Latitude-badges
  • iGoogle-gadget
  • Latitude-website (maps.google.com/latitude)
Wat er is gebeurd met uw vriendenlijst

Vriendenlijst

Uw Latitude-vriendenlijst is verwijderd en u kunt uw vriendenlijst niet exporteren.

Locatiegeschiedenis

Zolang u uw locatiegeschiedenis niet verwijdert, vindt u deze terug op de website van Locatiegeschiedenis.

Hoe uw locatiegeschiedenis kan veranderen

Als u Locatiemelding alleen heeft gebruikt om te delen via Latitude, wordt Locatiemelding voor u uitgeschakeld. Meer informatie over het beheren van Locatiemelding.

Als u gebruikmaakt van Locatiemelding en Locatiegeschiedenis heeft ingeschakeld, worden uw locatiegegevens nog altijd vastgelegd in uw locatiegeschiedenis.

Als u Locatiemelding uitschakelt en Locatiegeschiedenis niet is ingeschakeld, wordt uw laatste locatie uiteindelijk verwijderd.

Uw gegevens van Latitude exporteren

Gegevens van vriendenlijst

U kunt uw gegevens over vrienden niet uit Latitude exporteren.

Locatiegeschiedenis

U kunt de gegevens van uw locatiegeschiedenis als volgt exporteren:

1. Ga naar de website van Locatiegeschiedenis.
  2. Gebruik de kalender om de dagen te selecteren die u wilt exporteren.
  3. Klik op Exporteren naar KML.

Opmerking: Als u Locatiemelding heeft uitgeschakeld en Locatiegeschiedenis niet is ingeschakeld, wordt uw laatste locatie uiteindelijk verwijderd.