Latitude is beëindigd

Google Latitude is beëindigd op 9 augustus 2013. Als gevolg daarvan zijn de volgende producten niet meer beschikbaar: Google Latitude in Google Maps voor Android, Latitude voor iPhone, de Latitude-API, de Google-badge voor openbare locatie, de iGoogle-gadget en de Latitude-website op maps.google.com/latitude.

Wat houdt dit in voor mij?

• U kunt uw locatie niet meer delen via Latitude.
  • Latitude is niet als functie opgenomen in de nieuwste versie van Google Maps voor mobiel op Android en Latitude for iPhone is niet meer beschikbaar in de App Store.
  • Uw vriendenlijst op Latitude is niet meer zichtbaar. U kunt uw vrienden niet meer zien of beheren. Bestaande vrienden kunnen uw locatie niet langer zien in Google Maps voor mobiel op Android, Latitude voor iPhone, de Google-badge voor openbare locatie, de iGoogle-gadget en de Latitude-website op maps.google.com/latitude, als u deze producten blijft gebruiken.

Hoewel u uw locatie niet langer kunt delen via Latitude, kunt u nog altijd acties uitvoeren met de informatie over uw locatie:

• Delen via Google+
    U kunt uw locatie delen met uw vrienden op Google+ door de Google+ app te gebruiken op uw Android- of iOS-apparaat.
  • Locatiemelding beheren
    Als u Locatiemelding alleen heeft gebruikt om te delen via Latitude, wordt Locatiemelding voor u uitgeschakeld. U kunt Locatiemelding daarna opnieuw inschakelen als u deze functie wilt gebruiken voor het delen van uw locatie via Google+, Locatiegeschiedenis of andere functies.
  • Locatiegeschiedenis beheren
    Als u gebruikmaakt van Locatiemelding en Locatiegeschiedenis heeft ingeschakeld, worden uw locatiegegevens nog altijd vastgelegd in uw locatiegeschiedenis. U kunt de gegevens uit uw locatiegeschiedenis weergeven en beheren op de website van Locatiegeschiedenis.

Opmerking: de instellingen van Locatiegeschiedenis of Locatiemelding in Google Maps voor mobiel 6.14.4 en lager worden niet langer ondersteund.

Er kunnen ook andere wijzigingen optreden:

• Apps van derden
    Apps die gebruikmaken van de Latitude-API hebben niet langer toegang tot uw locatiegegevens, waaronder de gegevens uit Locatiegeschiedenis, op de servers van Google. Deze apps, die niet door Google zijn ontwikkeld, kunnen gegevens waartoe ze al toegang hebben gekregen, wel gewoon bewaren. Neem contact op met de ontwikkelaar van deze apps voor meer informatie.
  • Privacyherinneringen voor Latitude
    We hebben de instellingen voor privacyherinneringen verwijderd en u ontvangt niet langer herinneringen via e-mail.
  • Check-ins
    Check-ins zijn verwijderd uit Google Maps voor mobiel. Alle eerder ingeschakelde automatische check-ins worden ook uitgeschakeld. Maak u echter geen zorgen. U kunt inchecken en uw vroegere check-ins weergeven op Google+.

Ik vind Latitude echt leuk. Zijn er alternatieven?

De instellingen voor Locatiemelding en Locatiegeschiedenis voor al uw Google-apps en -services zijn samengevoegd in één instelling voor uw apparaat. Check-ins zijn beschikbaar in de app Google+ voor mobiel. U kunt uw locatie ook delen met uw kringen, en uw vrienden bekijken op de kaart, met behulp van de functie Locatie delen van Google+ op Android, binnenkort ook beschikbaar op iOS.

Wat gebeurt er met mijn locatiegegevens en vriendenlijst?

• Locatiegeschiedenis - zolang u uw locatiegeschiedenis niet verwijdert, vindt u deze terug op de website van Locatiegeschiedenis.
  • Vriendenlijst - uw lijst van Latitude-vrienden wordt verwijderd.

Opmerking: als u Locatiemelding alleen heeft gebruikt om te delen via Latitude, wordt Locatiemelding voor u uitgeschakeld. Als u gebruikmaakt van Locatiemelding en Locatiegeschiedenis heeft ingeschakeld, worden uw locatiegegevens nog altijd vastgelegd in uw locatiegeschiedenis. Als u Locatiemelding uitschakelt en Locatiegeschiedenis niet is ingeschakeld, wordt uw laatste locatie uiteindelijk verwijderd.

Kan ik mijn locatiegeschiedenis nog altijd weergeven en beheren?

Als u gebruikmaakt van Locatiemelding en Locatiegeschiedenis heeft ingeschakeld, worden uw locatiegegevens nog altijd vastgelegd in uw locatiegeschiedenis. U kunt de gegevens uit uw locatiegeschiedenis weergeven en beheren op de website van Locatiegeschiedenis.

Wat gebeurt er met check-ins, de Google-badge voor openbare locatie en de iGoogle-gadget?

Check-ins zijn uitgeschakeld Google Maps voor mobiel. Dit houdt in dat u in Google Maps voor mobiel niet meer kunt inchecken en ook geen check-ins meer kunt bekijken. Als automatische check-ins voorheen waren ingeschakeld, zijn deze ook uitgeschakeld. U kunt echter nog altijd inchecken via Google+ en uw check-ins op Google+ bekijken in uw browser.

Als u de Latitude-badge voor openbare locatie of de iGoogle-gadget heeft, laten deze vanaf 9 augustus 2013 uw locatie niet meer zien.

Kan ik mijn gegevens ophalen uit Latitude?

Nee, u kunt uw informatie over vrienden niet exporteren uit Latitude. Als u Locatiemelding uitschakelt en Locatiegeschiedenis niet is ingeschakeld, wordt uw laatste locatie uiteindelijk verwijderd.

Als u gegevens in uw locatiegeschiedenis heeft, kunt u de gegevens exporteren met de exportfunctie op het tabblad 'Kaart' van de website van Locatiegeschiedenis op google.com/locationhistory of met behulp van Google Takeout.