Katso reittiohjeiden luettelo

Google Maps voi näyttää sinulle luettelon vaiheittaisista reittiohjeista melkeinpä minne tahansa. Voit kulkea jalan, autolla tai julkisella liikenteellä. Voit valita useiden reittien väliltä ja arvioida saapumisaikasi.

Oletusarvon mukaan lähtöpiste on nykyinen sijaintisi, mutta voit muuttaa sen haluamaksesi osoitteeksi tai paikaksi.

Reittiohjeluettelon saaminen ei ole sama asia kuin tarkkojen reittiohjeiden kuunteleminen.

Reittiohjeluettelon näyttäminen

1. Avaa Google Maps -sovellus Google Maps app logo image.
  2. Kosketa oikeassa alakulmassa olevaa reittiohjekuvaketta directions button image.
  3. Näet eri reittejä koskettamalla kulkuvälinekuvaketta (auto, bussi, pyörä tai kävely).
  4. Valitse aloituspiste ja määränpää.
    Voit asettaa lähtöpisteen ja määränpään kartalle koskettamalla Valitse kartalta.
  5. Voit muokata reittiä valitsemalla ASETUKSET.
  6. Mahdolliset reitit tulevat näkyviin. Kosketa haluamaasi reittiä.
  7. Näet reitin tiedot pyyhkäisemällä tietosivua ylöspäin kartalla.

Kaikissa kaupungeissa ei ole käytettävissä Google Mapsin julkisen liikenteen reittiohjeita. Julkisen liikenteen ohjeet löytyvät kaupungeista, joiden liikennelaitos on lisännyt reittitietonsa Google Mapsiin. Katso luettelo kaupungeista, joiden julkisen liikenteen tiedot ovat käytettävissä.

Tietoja kävelyn ja julkisen liikenteen reittiohjeiden Uber-korteista

Jos olet asentanut Uber-sovelluksen, voit joissakin kaupungeissa verrata reittiäsi kävelyn tai julkisen liikenteen reittiohjeisiin suoraan Google Mapsissa. Jos valitset Uberin tarjoaman vaihtoehdon, pääset suoraan Uber-sovellukseen yhdellä kosketuksella.

Uberin kanssa jaettavat tiedot

Emme jaa mitään tietoja Uberin kanssa ennen kuin olet päättänyt tehdä varauksen sen kautta. Seuraavat Google Maps -tiedot jaetaan siirtyessäsi Uber-sovellukseen.

• Määränpääsi.
    Nykyistä sijaintiasi tai paikoille antamiasi nimiä (kuten Koti tai Työ) ei jaeta.
  • Uber-kortissa näkyvät tiedot (kuten arviot hinnasta ja odotusajasta).

Ohjeiden tyhjentäminen

1. Siirry Google Maps -sovellukseen Google Maps app logo image.
  2. Jos näytössä näkyy reittiohjeiden luettelo, poistu näytöstä pyyhkäisemällä alaspäin.
  3. Kosketa näytön oikeassa yläkulmassa näkyvää X-merkkiä.

Reittiohjeiden muokkaaminen

1. Siirry Google Maps -sovellukseen Google Maps app logo image.
  2. Jos näytössä näkyy reittiohjeiden luettelo, poistu näytöstä pyyhkäisemällä alaspäin.
  3. Kosketa ruudun yläreunassa näkyvää palkkia, jossa näkyy alkusijainti ja määränpää.

Reittiohjeiden jakaminen

Voit lähettää muille reittiohjeita Google Mapsin ja valitsemasi viestisovelluksen avulla. Viestiisi sisältyy reittiohjeluettelo ja linkki reittiin Google Mapsissa.

1. Avaa Google Maps -sovellus maps.
  2. Kosketa oikeassa alakulmassa olevaa reittiohjepainiketta directions button image.
  3. Valitse reitti.
  4. Kosketa oikeassa yläkulmassa olevaa valikkoa three vertical dots .
  5. Valitse Jaa.

Reittiohjeiden tulostaminen

Et voi tulostaa reittiohjeita puhelimesta tai tabletista, mutta voit tulostaa ne tietokoneesta. Lue, miten voit tulostaa reittiohjeet.

Vaihtoehtoiset ohjeet

Vanhemmat Android-laitteet tai vanha Google Maps -versio

Reittiohjeiden haku

1. Avaa Google Maps -sovellus.
  2. Valitse Valikko > Reittiohjeet.
  3. Valitse lähtöpiste ja määränpää. Oletuksena lähtöpaikka määritetään Oma sijainti -ominaisuuden avulla reittiohjeiden hakemiseksi nykyisen sijaintisi perusteella. Voit kirjoittaa osoitteen tai hakea sijaintia, yhteystietoa tai tähdellä merkittyä paikkaa.
  4. Näet eri reittejä koskettamalla liikennevälinekuvaketta (auto, linja-auto, polkupyörä tai henkilö).
  5. Näet reittisi kartalla valitsemalla Hae reittiohjeet. Voit käynnistää tarkat reittiohjeet (beta) valitsemalla navigointikuvakkeen (jos ne ovat saatavilla alueellasi ja valitsemallesi liikennevälineelle).

Pyöräreitit

• Tummempi vihreä viiva on pyörätie, jolla ei ole moottoriajoneuvoja.
  • Vaaleampi vihreä viiva on katu, jolla on pyöräilykaista.
  • Vihreä ja valkoinen pisteviiva on pyöräilijöille suositeltu katu, jolla ei ole pyöräilykaistaa.
Google Maps mobiiliselaimessa

Reittiohjeluettelon näyttäminen

1. Siirry osoitteeseen maps.google.fi.
  2. Kosketa reittiohjekuvaketta.
  3. Valitse aloituspiste ja määränpää.
  4. Näet eri reittejä koskettamalla liikennevälinekuvaketta (auto, linja-auto, polkupyörä tai henkilö).
  5. Valitse reittisi.

Vinkki: Google Maps -sovelluksessa voit kuunnella puhuttuja reittiohjeita. Sovellus lukee reittiohjeet tarvittaessa ääneen, jotta voit keskittyä ajamiseen. Kokeile tätä ominaisuutta lataamalla Google Maps puhelimeesi.