Komma igång med Gemini-mobilappen

Chatta med Gemini-mobilappen för att förverkliga dina idéer. Få hjälp att lära dig saker på nya sätt, skriva tackmeddelanden, planera evenemang och mycket annat. Gemini kan ansluta till Google-appar som kallas tillägg, som Gmail, Maps och YouTube, vilket gör det enkelt att få saker gjorda. Använd text, rösten, bilder och kameran för att få hjälp på nya sätt.

Din Gemini-mobilapp är någon av följande:

• På Android: Gemini-appen, inklusive som din mobila assistent
  • På iOS: Gemini-fliken i Google-appen

På Android kan du komma igång med Gemini när du får en avisering från Google Assistent om att uppgradera eller genom att ladda ned Gemini-appen från Google Play Butik. På iOS kan du börja använda Gemini från Google-appen. Läs mer nedan. Det kan hända att Gemini-mobilappen inte är tillgänglig för alla konton eller på alla språk, enheter eller platser. Läs mer om tillgänglighet.

På iPhone-enheter kan du chatta med Gemini i Google-appen. Tryck på Gemini-fliken för att låsa upp ett helt nytt sätt att lära dig, skapa bilder och få hjälp när du är på språng. Interagera med Gemini genom text eller med rösten, bilder och kameran för att få hjälp på nya sätt.

Du behöver

Använda Gemini i Google-appen

1. Öppna Google-appen på din iPhone.

2. Se till att du är inloggad på ditt Google-konto.

3. Om Gemini är tillgänglig för dig visas fliken Gemini upptill i Google-appen, så att du kan byta mellan Sök och Gemini.
  4. Byt till fliken Gemini och följ anvisningarna på skärmen för att komma igång.
  5. Välj ett av följande alternativ för att chatta med Gemini:
    • Om du vill skriva din prompt trycker du på tangentbordet Tangentbord och skriver sedan prompten.
    • Om du vill säga din prompt trycker du på mikrofonen och säger sedan prompten.
  6. Om du vill lägga till ett foto i prompten trycker du på bildväljaren .
  7. Tryck på Skicka

Styra om Gemini-fliken ska visas i Google-appen

1. Öppna Google-appen på din iPhone.
  2. Tryck på profilbilden eller initialen uppe till höger följt av Inställningar följt av Allmänt.
  3. Kontrollera inställningen för Visa Gemini.
    • Om den är aktiverad visas fliken Gemini upptill i Google-appen.
    • Om den är inaktiverad är Gemini-fliken inte längre tillgänglig på startskärmen i Google-appen, men du kan fortfarande hitta tidigare chattar med Gemini i din Gemini-appaktivitet.

Gemini-mobilappen och din plats

Platsinformation samlas alltid in om du använder Gemini-apparna, så att de kan ge dig ett svar som är relevant för din fråga. För att svara på en prompt som ”Vad är det för väder?” behöver Gemini-apparna veta din plats. Läs mer om vilken platsinformation Gemini-apparna samlar in, varför den samlas in och hur den används.

Gemini i Google-appen kan använda din exakta enhetsplats för att ge dig mer relevanta svar. När du använder Gemini använder den platsbehörigheterna du väljer för Google-appen . Läs mer om platsbehörigheter.

Så här kontrollerar du om Gemini i Google-appen har åtkomst till och använder din exakta plats:

1. Öppna appen Inställningar på din iPhone.
  2. Tryck på Plats följt av Appars platsbehörighet.
  3. Tryck på Google .
  4. Kontrollera om Exakt plats är aktiverat .
    • Om det är aktiverat kan Gemini och andra tjänster i Google-appen (som Sök) komma åt och använda din exakta plats.
    • Om det är inaktiverat kan Gemini och andra tjänster i Google-appen (som Sök) inte komma åt och använda din exakta plats.
  5. Välj platsåtkomst för appen: Alltid, När appen används, Fråga nästa gång eller Aldrig

Obs! Om du stänger av din enhetsplats påverkas andra funktioner och tjänster som Google-appen tillhandahåller, till exempel vädret och resultat i närheten från Sök.