Aan de slag met de mobiele app van Gemini

Chat met de mobiele app van Gemini om je ideeën te versterken. Krijg hulp bij het leren op nieuwe manieren, het schrijven van bedankbriefjes, het plannen van evenementen en nog veel meer. Gemini kan verbinding maken met Google-apps die Extensies heten, zoals Gmail, Maps en YouTube, zodat je makkelijker werk gedaan krijgt. Gebruik tekst, spraak, foto's en je camera om op nieuwe manieren hulp te krijgen.

Je mobiele app van Gemini kan een van de volgende zijn:

• Op Android: de Gemini-app, ook als je mobiele assistent
  • Op iOS: het tabblad Gemini in de Google-app

Op Android kun je aan de gang met Gemini als je een melding ontvangt van de Google Assistent om te upgraden, of je kunt de Gemini-app downloaden in de Google Play Store. Op iOS kun je toestemming geven voor Gemini vanuit de Google-app. Hieronder vind je meer informatie. De mobiele app van Gemini is mogelijk niet beschikbaar voor alle talen, apparaten, accounts of locaties. Meer informatie over beschikbaarheid.

Gemini gebruiken als je primaire mobiele assistent

Je kunt ervoor kiezen om Gemini als je mobiele assistent te gebruiken op Android als de Google-app is ingesteld als de standaardapp voor assistentie op je telefoon. Gemini is nog aan het leren, dus als je die instelt als je primaire mobiele assistent, krijgt Gemini voor bepaalde dingen hulp van de Google Assistent (zoals Hey Google en Voice Match en andere acties). Hoewel sommige acties nu nog niet beschikbaar zijn, werken we eraan om binnenkort meer acties te ondersteunen.

Als je overschakelt naar Gemini als je primaire mobiele assistent:

• Andere ondersteunende functies op je telefoon buiten je mobiele app van Gemini (zoals rijfuncties) zullen nog steeds rechtstreeks mogelijk gemaakt worden door de Google Assistent.
  • Andere apparaten met de Google Assistent ingebouwd, zoals smartdisplays, smartspeakers, tv's, auto's, smartwatches, koptelefoons met de Assistent en Pixel Tablets, zullen nog steeds rechtstreeks mogelijk gemaakt worden door de Google Assistent.

Wat je nodig hebt

Belangrijk: Om Gemini als je mobiele assistent te gebruiken, moet je ervoor zorgen dat de Google-app is ingesteld als de standaardapp voor assistentie van je telefoon:

1. Open Instellingen op je Android-apparaat.
  2. Tik op Apps en dan Standaardapps
  3. Controleer of de Google-app die vermeld staat onder App voor digitale assistentie de Google-app  is.
  4. Als dat niet het geval is, tik je op App voor digitale assistentie en dan Standaardapp voor digitale assistentie (op sommige apparaten kan de naam van de instelling variëren) en selecteer dan de Google-app uit de beschikbare opties.

Je mobiele app van Gemini instellen

Als je apparaat hiervoor in aanmerking komt, download dan de Gemini-app in de Google Play Store of wacht op een uitnodiging om Gemini te proberen wanneer je de Google Assistent activeert.

Als je overschakelt naar Gemini via een van deze methoden, vervangt Gemini de Google Assistent als de primaire assistent op je apparaat. Je kunt dan snel toegang krijgen tot Gemini via 'Hey Google' (als dit aanstaat) en de aanraakmethoden die je eerder gebruikte om toegang te krijgen tot de Google Assistent.

Opmerking: Gemini zal de Google Assistent niet vervangen op je andere apparaten, zelfs als je ervoor kiest om Gemini te gebruiken als je mobiele assistent. Op andere niet-mobiele apparaten, waaronder smartdisplays, smartspeakers, tv's, auto's, smartwatches, koptelefoons en oordopjes met de Google Assistent ingebouwd en Pixel Tablets, zal de Google Assistent blijven reageren op 'Hey Google'.

Tip: Als je er eerder voor koos om Gemini niet te proberen, kun je later op deze keuze terugkomen om over te stappen op Gemini .

Een gesprek beginnen

Je kunt op een paar verschillende manieren toegang krijgen tot je mobiele app van Gemini om te chatten, afhankelijk van je apparaat en instellingen:

Chatten door te typen

Om te chatten met Gemini door te typen, open je de mobiele app van Gemini. Gebruik het schermtoetsenbord om te typen en tik op Sturen . Je kunt ook typen om te chatten in de gespreksoverlay van Gemini die tevoorschijn komt als je 'Hey Google' zegt of Gemini activeert door te tikken.

Chatten met je stem

Chatten met Gemini via je stem:

1. Tik in de mobiele app van Gemini op Microfoon .
  2. Zeg je vraag of prompt.

Als de Google-app je standaard Android-app voor assistentie is, zijn hier andere manieren waarop je Gemini kunt activeren:

• Zeg 'Hey Google' als het aanstaat.
    • Nadat je je vraag hebt uitgesproken, wordt deze automatisch geüpdatet.
  • Activeer door te tikken, wat verschilt per apparaat.
    • Houd de aan/uit-knop ingedrukt.
    • Houd de Startknop ingedrukt.
    • Swipe omhoog vanaf de onderkant van het scherm.

Tip: Als 'Hey Google' niet werkt, controleer dan of 'Hey Google' en Voice Match (mogelijk gemaakt door Google) aanstaan.

1. Tik bovenaan op profielfoto of initiaal en dan Instellingen.
  2. Tik op Google Assistent-functies in Gemini en dan 'Hey Google' en Voice Match.
  3. Zet Hey Google aan.
  4. Als je Voice Match wilt instellen, volg je de instructies op het scherm zodat de Google Assistent kan herkennen wanneer je 'Hey Google' zegt.

Chatten met afbeeldingen

Je kunt een foto of wat er op je scherm staat gebruiken om te chatten met je mobiele app van Gemini.

• Als je een foto aan je prompt wilt toevoegen, open je de mobiele app van Gemini en tik je op Afbeeldingskiezer .
  • Als de Google-app je standaard Android-app voor assistentie is, kun je ook chatten over wat er op je scherm staat door Gemini aan te roepen via een andere app. Zeg 'Hey Google' of activeer Gemini door te tikken. Tik op Dit scherm toevoegen en stel dan je vragen.
    • Zorg ervoor dat je schermcontext aanstaat. Om dit te controleren open je de mobiele app van Gemini en tik je bovenaan op je profielfoto of initiaal en dan Instellingen en dan Schermcontext. Zorg ervoor dat Tekst van scherm gebruiken en Screenshot gebruiken aanstaan .

Terugschakelen naar de Google Assistent

Je kunt in je instellingen overstappen naar de Google Assistent als je primaire assistent op je telefoon. Dat doe je zo:

1. Open je mobiele app van Gemini.
  2. Tik bovenaan op je profielfoto of initiaal en dan Instellingen en dan Digitale assistenten van Google.
  3. Tik op de Google Assistent.

Houd rekening met het volgende als je terugschakelt naar de Google Assistent als je primaire assistent:

Overstappen op Gemini

Je kunt in je instellingen overschakelen naar Gemini als je primaire assistent van Google. Als je de mobiele app van Gemini niet eerder hebt gebruikt, download dan de Gemini-app in de Google Play Store.

Zet Gemini aan in de Google-app
  1. Open de Google-app op je Android-telefoon.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal en dan Instellingen en dan Google Assistent.

3. Tik op Digitale assistenten van Google en dan Gemini.
  4. Volg de instructies op het scherm.
Zet Gemini aan via de Instellingen-app van je apparaat
  1. Open op je Android-telefoon de Instellingen-app van je apparaat.
  2. Tik op Apps en dan Assistent en dan Digitale assistanten van Googleen danGemini.
  3. Volg de instructies op het scherm.

Houd er rekening mee dat als je terugschakelt naar Gemini als je primaire assistent:

• Als je 'Hey Google' zegt of je mobiele assistent activeert door te tikken (zoals wanneer je de aan/uit-knop ingedrukt houdt), zal Gemini reageren.
  • Als je Gemini Apps-activiteit aanstaat, worden de gegevens van je interacties met de mobiele app van Gemini opgeslagen in je Google-account en gebruikt zoals beschreven in de Privacykennisgeving van Gemini Apps.
  • De Google Assistent-gegevens die zijn opgeslagen in Web- en app-activiteit worden niet automatisch verwijderd, maar je kunt ze op elk moment bekijken en verwijderen.

De mobiele app van Gemini en je locatie

Als je Gemini Apps gebruikt, worden er altijd locatiegegevens verzameld, zodat deze apps een antwoord kunnen geven dat relevant is voor je zoekopdracht. Bijvoorbeeld om te reageren op prompts als 'Wat voor weer is het?', hebben Gemini Apps je locatie nodig. Meer informatie over de locatiegegevens die Gemini Apps verzamelt, waarom en hoe deze gebruikt worden.

Je mobiele app van Gemini kan je precieze apparaatlocatie gebruiken om je relevantere reacties te geven. De mobiele app van Gemini gebruikt de locatierechten die je hebt gekozen voor de Google-app . Deze host de mogelijkheden van de digitale assistent die worden gebruikt door zowel Gemini als de Google Assistent. Meer informatie over locatierechten.

Zo check je of Gemini toegang heeft tot je exacte locatie en deze gebruikt:

1. Open de app Instellingen op je Android-apparaat.
  2. Tik op Locatieen dan Locatierechten voor apps.
  3. Tik op Google .
  4. Check of Exacte locatie gebruiken aanstaat .
    • Als het aanstaat , hebben Gemini en andere services in de Google-app (zoals Zoeken) toegang tot de exacte locatie en kunnen ze die gebruiken.
    • Als het uitstaat , hebben Gemini en andere services in de Google-app (zoals Zoeken) geen toegang tot de exacte locatie en kunnen ze die niet gebruiken.
  5. Kies locatietoegang voor de app: Altijd toestaan, Toestaan bij gebruik van app, Altijd vragen of Niet toestaan.
Tip: Het uitzetten van je apparaatlocatie heeft invloed op andere functies en services die worden gehost door de Google-app, zoals het weer en resultaten van Zoeken in de buurt.