Generera nya svar eller ändra dem

Du kan generera nya utkast för Gemini-appens svar och även ändra svaren. Du kan till exempel justera längden, förenkla språket och ändra tonen i ett svar.

Generera ett svar på nytt

Obs! Du kan bara generera det senaste svaret i en chatt på nytt.

1. Klicka på Visa andra utkast eller Visa utkast högst upp i svaret.
  2. Klicka på Skapa nya utkast efter utkasten.

Ändra ett helt svar

1. Klicka på Ändra svar under svaret.
  2. Välj hur du vill att svaret ska ändras:
    • Justera längden: Klicka på Kortare eller Längre .
    • Förenkla språket: Klicka på Enklare .
    • Ändra tonfallet: Klicka på Mer vardagligt eller Mer professionellt .

Ändra en del av ett svar

Obs! Den här funktionen är endast tillgänglig för svar på engelska. Vissa svar och delar av svar kan inte ändras. Den här funktionen är endast tillgänglig i Gemini-webbappen på en dator.

1. Välj texten du vill ändra i ett svar.
  2. Klicka på Ändra markerad text bredvid den markerade texten.
    • Om du inte hittar Ändra markerad text kan den markerade texten inte ändras.
  3. Välj hur du vill ändra den.
    • Ändra den med egna ord: Ange hur du vill att den markerade texten ska ändras i fältet Ändra med en prompt och tryck på Retur.
    • Generera den markerade texten på nytt: Klicka på Generera på nytt .
    • Justera längden: Klicka på Kortare eller Längre .
    • Ta bort den markerade texten: Klicka på Ta bort .

Tips! Om du inte gillar ändringen klickar du på Ångra .

Jag kan inte ändra en del av ett svar – det finns ingen pennikon efter det jag har markerat

Om det inte finns en pennikon bredvid markeringen betyder det att det inte går att ändra den markerade texten. För närvarande går det inte att ändra

• text i svar från tillägg
  • text i svar där kod användes för att generera resultatet, som text i diagram
  • text i svar som innehåller kodblock
  • markeringar som innehåller bilder.
Jag fick ett felmeddelande när jag försökte ändra en del av ett svar med en prompt

När du har markerat text i ett svar finns det ett alternativ för att ändra den med en prompt. För vissa promptar kan du få felmeddelandet ”Gemini kunde inte göra det”. De vanligaste orsakerna till detta fel är följande typer av promptar:

• promptar som inte talar om för Gemini-appen hur den markerade texten ska ändras, till exempel ”vad blir det för väder i dag”
  • promptar om ändringar av textformateringen som inte stöds, till exempel färg eller storlek
  • promptar som bryter mot vår policy för förbjuden användning
  • promptar om ändringar som Gemini-appen inte förstår eller kan genomföra.

Om du inte tror att prompten är någon av de här typerna kan du testa att justera textmarkeringen eller formulera om anvisningarna.