Reacties van Gemini Apps opnieuw genereren of aanpassen

Je kunt concepten voor de reacties van een Gemini-app opnieuw genereren en deze zelfs aanpassen. Je kunt bijvoorbeeld de lengte aanpassen, de taal vereenvoudigen en de toon van een reactie wijzigen.

Reactie opnieuw genereren

Belangrijk: Je kunt alleen de meest recente reactie in een chat opnieuw genereren.

1. Klik bovenaan de reactie op Andere concepten bekijken of Concepten tonen.
  2. Klik achter de concepten op Concepten opnieuw genereren .

Een volledige reactie aanpassen

1. Klik onder de reactie op Reactie aanpassen .
  2. Kies hoe je de reactie wilt wijzigen:
    • De lengte aanpassen: klik op Korter of Langer .
    • De taal vereenvoudigen: klik op Eenvoudiger .
    • De toon veranderen: klik op Informeler of Professioneler .

Een deel van een reactie wijzigen

Belangrijk: Deze functie is alleen beschikbaar voor reacties in het Engels. Sommige reacties en gedeelten van reacties kunnen niet worden aangepast. Bovendien is deze functie alleen beschikbaar in de web-app van Gemini op een desktop.

1. Selecteer in een reactie de tekst die je wilt wijzigen.
  2. Klik naast de geselecteerde tekst op Geselecteerde tekst aanpassen .
    • Als je de optie voor Geselecteerde tekst aanpassen niet kunt vinden, kan de geselecteerde tekst niet worden aangepast.
  3. Kies hoe je de tekst wilt wijzigen.
    • De tekst in je eigen woorden aanpassen: voer in het veld 'Aanpassen met een prompt' in hoe je de geselecteerde tekst wilt aanpassen en druk op Enter.
    • De geselecteerde tekst opnieuw genereren: klik op Opnieuw genereren .
    • De lengte aanpassen: klik op Korter of Langer .
    • De geselecteerde tekst verwijderen: klik op Verwijderen .

Tip: Als je niet tevreden bent met de wijziging, klik je op Ongedaan maken .

Ik kan een gedeelte van de reactie niet wijzigen. Er staat geen potloodje achter mijn selectie.

Als er geen potloodje achter je selectie staat, betekent dit dat de geselecteerde tekst niet aangepast kan worden. Op dit moment kun je het volgende niet wijzigen:

• Tekst in reacties uit extensies
  • Tekst in reacties waarbij code is gebruikt om het resultaat te genereren, zoals tekst in diagrammen
  • Tekst in reacties die codeblokken bevatten
  • Een selectie die een afbeelding bevat
Ik kreeg een foutmelding toen ik een gedeelte van de reactie met een prompt probeerde aan te passen

Nadat je tekst in een reactie hebt geselecteerd, is het mogelijk om deze aan te passen met een prompt. Voor bepaalde verzoeken kun je de foutmelding krijgen 'Gemini kan dit niet doen'. De meest voorkomende oorzaken van deze fout zijn de volgende typen prompts:

• Prompts die de Gemini-app niet vertellen hoe deze de geselecteerde tekst moet aanpassen, zoals 'hoe is het weer vandaag'
  • Prompts waarin wordt gevraagd om niet-ondersteunde tekstopmaakwijzigingen, zoals kleur of formaat
  • Prompts die ons Beleid tegen verboden gebruik schenden
  • Prompts waarin om een wijziging wordt gevraagd die de Gemini-app niet kan begrijpen of niet kan uitvoeren

Als je denkt dat deze mogelijke foutoorzaken niet van toepassing zijn op jouw prompt, pas de tekstselectie dan aan of formuleer de instructie anders.