Dubbelkolla svar från Gemini-appar

Du kan använda Google-knappen för att dubbelkolla påståenden från Gemini-apparna. Google Sök används för att hitta innehåll som förmodligen liknar eller skiljer sig från påståendena som genererats av Gemini-apparna.

Obs! Den här funktionen är tillgänglig för svar på de flesta språk. Den är inte tillgänglig för svar som genereras via tillägg och hoppar över visst innehåll som kodning och Markdown-tabeller.

Dubbelkolla ett svar

1. Klicka på Dubbelkolla svaret under ett svar.
  2. Se om några delar i svaret har färgmarkerats. Färgerna betyder följande:
    • Grön markering: Google Sök hittade innehåll som förmodligen liknar påståendet. En länk tillhandahålls, men den leder inte nödvändigtvis till det som Gemini-appen använde för att generera svaret.
    • Orange markering: Google Sök hittade innehåll som troligen skiljer sig från påståendet, eller så hittades inget relevant innehåll. En länk tillhandahålls, om en sådan finns.
    • Ingen markering: Det finns inte tillräckligt med information för att utvärdera dessa påståenden, eller så är de inte avsedda att förmedla fakta.
  3. Klicka på ett markerat påstående för att läsa mer om vad Google Sök hittade.

Tips! När du använder Dubbelkolla svaret föreslår Gemini-appen även relaterade sökningar under svaret. Du kan klicka på sökningarna för att se sökresultaten.