Je recente chats in Gemini Apps zoeken en beheren

Je vindt je recente chats terug in Gemini Apps. Je kunt je chats vastzetten, de naam wijzigen of verwijderen, zodat je de belangrijke chats snel kunt terugvinden.

Belangrijk: De onderstaande functies zijn alleen beschikbaar als de Gemini Apps-activiteit aanstaat voor je persoonlijk account of als je Gemini gebruikt met een werk- of schoolaccount.

Je vastgezette en recente chats vinden

1. Ga op je computer naar gemini.google.com.
  2. Als je chats zijn verborgen, klik je op Menu .
  3. Je vindt je vastgezette en recente chats op het zijvenster.

Een recente chat vastzetten

1. Als je chats zijn verborgen, klik je bovenaan op Menu .
  2. Plaats onder Recent in het zijvenster de cursor op de chat die je wilt vastzetten.
  3. Klik op Meer en dan Vastzetten .
  4. Je kunt ook de naam van je chat bewerken.
  5. Klik op Vastzetten. Je vindt de chat in het gedeelte Vastgezet in het Menu .
In de nieuwe UI van de web-app van Gemini
  1. Als je chats zijn verborgen, klik je op Menu .
  2. Plaats onder Recent in het zijvenster de cursor op de chat die je wilt vastzetten.
  3. Klik op Meer en dan Vastzetten .
  4. Je kunt ook de naam van je chat bewerken.
  5. Klik op Vastzetten. Je vind je vastgezette chat bovenaan in de sectie Recent.

Een chat losmaken

1. Als je chats zijn verborgen, klik je bovenaan op Menu .
  2. Plaats onder Recent in het zijvenster de cursor op de chat die je wilt losmaken.
  3. Klik op Meer en dan Losmaken .
In de nieuwe UI van de web-app van Gemini
  1. Als je chats zijn verborgen, klik je bovenaan op Menu .
  2. Plaats onder Recent in het zijvenster de cursor op de chat die je wilt vastzetten.
  3. Klik op Meer en dan Losmaken .

De naam van een chat wijzigen

1. Als je chats zijn verborgen, klik je bovenaan op Menu .
  2. Plaats in het zijvenster de cursor op de chat waarvan je de naam wilt wijzigen.
  3. Klik op Meer en dan Naam wijzigen .

Een chat verwijderen uit vastgezette en recente chats

Belangrijk: Als je een chat verwijdert uit je vastgezette en recente chats, wordt deze ook verwijderd uit de Gemini Apps-activiteit.

1. Als je chats zijn verborgen, klik je bovenaan op Menu .
  2. Plaats in het zijvenster de cursor op de chat die je wilt vastzetten.
  3. Klik op Meer en dan Verwijderen .

Wat er gebeurt als een chat wordt verwijderd

Belangrijk voor gebruikers met een werk- of schoolaccount: De onderstaande informatie is voor gebruikers van de Gemini Apps. Als je een werk- of schoolaccount gebruikt met de add-on van Gemini voor Google Workspace, vind je hier meer informatie over hoe je je activiteit met Gemini voor Google Workspace kunt beheren en verwijderen.

Als je een chat in vastgezette en recente chats verwijdert, wordt de gerelateerde activiteit ook uit de Gemini Apps-activiteit verwijderd. Als gegevens in de Gemini Apps-activiteit worden verwijderd, dan staat de activiteit niet in recente en vastgezette chats.

Als je de Gemini Apps-activiteit uitzet, worden je eerdere gegevens niet verwijderd. Je kunt je gegevens op elk moment handmatig verwijderen via myactivity.google.com/product/gemini.

Gesprekken die zijn beoordeeld of geannoteerd door menselijke reviewers, worden niet verwijderd als je je Gemini Apps-activiteit verwijdert. Deze worden namelijk afzonderlijk bewaard en zijn niet gekoppeld aan je Google-account. In plaats daarvan worden ze maximaal 3 jaar bewaard.

Ook als de Gemini Apps-activiteit uitstaat, worden je gesprekken maximaal 72 uur opgeslagen in je account, zodat Google de service kan leveren en feedback kan verwerken. Deze activiteit staat niet in je Gemini Apps-activiteit.

Ga naar de Privacyverklaring van Gemini Apps voor meer informatie.