Integritetscenter för Gemini-appar

Senast uppdaterad: 8 maj 2024

Innehållsförteckning

Integritetsmeddelande för Gemini-appar

Senast uppdaterad: 8 februari 2024

Din data och Gemini-appar

Det här meddelandet och vår integritetspolicy beskriver hur Google hanterar din data när du interagerar med våra Gemini-appar. Med Gemini-appar menas vår tjänst för konversations-AI för konsumenter i appar som hänvisar till detta meddelande.

Gemini-appar tillhandahålls av Google LLC (benämnt som Google).

Google samlar in dina konversationer i Gemini-appar, relaterad produktanvändningsinformation, information om din plats och din feedback. Google använder denna data i enlighet med vår integritetspolicy för att tillhandahålla, förbättra och utveckla Googles produkter och tjänster och maskininlärningsteknik, inklusive Googles företagsprodukter som Google Cloud.

Om du är 18 år eller äldre, eller under 18 år och aktiverar Gemini-appaktivitet, lagrar Google som standard din Gemini-appaktivitet i ditt Google-konto i upp till 18 månader, vilket du kan ändra till 3 eller 36 månader i inställningen för Gemini-appaktivitet. Information om var du befinner dig, däribland enhetens allmänna område, IP-adress eller hem- eller jobbadress i Google-kontot, lagras också med din Gemini-appaktivitet. Läs mer på g.co/privacypolicy/location.

För att öka kvaliteten och förbättra våra produkter (till exempel generativa maskininlärningsmodeller som driver Gemini-appar) kan mänskliga granskare läsa, kommentera och behandla dina konversationer i Gemini-appar. Vi värnar om din integritet under den här processen. Ett av sätten vi gör det på är att ta bort kopplingen mellan ditt Google-konto och dina konversationer med Gemini-appar innan granskare ser eller kommenterar dem. Ange inte konfidentiell information i dina konversationer eller annan data som du inte vill att en granskare ska se eller att Google ska använda för att förbättra våra produkter, tjänster och maskininlärningsteknik.

Konfigurera inställningarna

Öppna Google-kontot för att få åtkomst till inställningar och verktyg som du kan använda för att skydda din data och integritet.

Om du vill använda Gemini-appar utan att spara konversationerna i Google-kontot kan du inaktivera din Gemini-appaktivitet. Du kan granska dina promptar eller radera dina konversationer från din Gemini-appaktivitet på myactivity.google.com/product/gemini.

Gemini-konversationer som har granskats eller kommenterats av mänskliga granskare (och relaterad data som ditt språk, enhetstyp, platsinformation eller feedback) raderas inte när du raderar din Gemini-appaktivitet eftersom de sparas separat och inte är kopplade till ditt Google-konto. I stället lagras de i upp till tre år.

Även när Gemini-appaktiviteten är inaktiverad sparas dina konversationer via ditt konto i upp till 72 timmar. Det gör att Google kan tillhandahålla tjänsten och behandla eventuell feedback. Aktiviteten visas inte i Gemini-appaktiviteten. Läs mer.

Om du inaktiverar inställningen eller raderar din Gemini-appaktivitet kan andra inställningar, till exempel Webb- och appaktivitet eller Platshistorik, fortsätta spara din plats och annan data som en del av din användning av andra Google-tjänster. När du integrerar och använder Gemini-appar med andra tjänster från Google sparar och använder de dessutom din data för att förbättra sina tjänster, i enlighet med sina policyer och Googles integritetspolicy. Om du använder Gemini-appar för att interagera med tredjepartstjänster behandlar de din data i enlighet med sin egen integritetspolicy.

Du kan begära att innehållet tas bort i enlighet med våra policyer eller tillämplig lagstiftning. Du kan även exportera din information.

Se Vanliga frågor om Gemini-appar och integritetscentret för Gemini-appar om du vill veta mer.

Byta från Google Assistent till Gemini som din mobila assistent

Du kan byta från Google Assistent till Gemini som din mobila assistent på specifika platser. När du gör det:

• samlar Google även in och använder i enlighet med vår integritetspolicy information om sammanhang som är nödvändig för att förstå och svara dig (till exempel kontakter, alarm, händelser, installerade appar, namn på smarta hemenheter, aviseringar, spellistor)
  • kan Gemini hjälpa dig med samtal eller sms likt Google Assistent gjorde tidigare.
    • Om du är 18 år eller äldre och har använt Google Assistent för att ringa eller sms:a under de 90 dagarna innan du bytte importeras all sparad historik över Google Assistent-förfrågningar (till exempel ”Skicka ett WhatsApp-meddelande till Sasha”) från din webb- och appaktivitet till din Gemini-appaktivitet. Om inställningen för personliga svar från Google Assistent är aktiverad används denna data för att förbättra din upplevelse med Gemini, till exempel att välja rätt kontakt eller meddelandeapp. Du kan när som helst inaktivera personliga resultat.
  • Vissa funktioner i Gemini drivs av Google Assistent, till exempel “Hey Google” och Voice Match. Du kan ändra inställningarna som stödjer dessa funktioner i inställningarna för Gemini-mobilappen. Läs mer.
  • Gemini kan aktiveras oavsiktligt, till exempel om den uppfattar ett ljud som låter som ”Hey Google”. Om detta händer och Gemini svarar behandlas det likadant som en avsiktlig aktivering och enligt dina inställningar.

Bra att veta

• Gemini-appar är en experimentell teknik som ibland kan ge felaktig eller olämplig information som inte representerar Googles åsikter.
  • Förlita dig inte på svar från Gemini-appar som medicinska, juridiska, ekonomiska eller andra professionella råd.
  • Din feedback hjälper till att göra Gemini-appar bättre.
  • Google behandlar din röst- och ljuddata om du pratar med Gemini-appar, men detta sparas inte automatiskt på Googles servrar.

Användarvillkor

Du godkänner att din användning av Gemini-appar omfattas av Googles användarvillkor och de ytterligare användarvillkoren för generativ AI.

Om du är en konsument baserad i Sydkorea godkänner du även att din användning av Gemini-appar omfattas av användarvillkoren för platstjänster i Sydkorea.

Frågor om integritet

Senast uppdaterad: 8 maj 2024

Allmänt

Vad är Gemini-appar?

Gemini-apparna som hänvisas till i integritetsmeddelandet för Gemini-appar och integritetscentret för Gemini-appar inkluderar:

Hur kan jag invända mot att mina uppgifter behandlas eller begära att felaktiga uppgifter i Gemini-appars svar ska rättas till?

Stora språkmodeller (däribland Gemini-appar) kan hallucinera och presentera felaktig information som fakta.

Enligt vissa integritetslagar, inklusive EU:s allmänna dataskyddsförordning, kan du ha rätt att

1. invända mot att dina personuppgifter behandlas, eller
  2. be att felaktiga personuppgifter i Gemini-appars svar korrigeras.

Om du vill utöva dessa rättigheter kan du skapa en begäran i vårt hjälpcenter.

Du kan även skapa en begäran direkt i Gemini-appar. Under Gemini-appsvar väljer du Mer följt av Rapportera juridiskt problem.

Skapa en begäran

Ytterligare resurser

Om du vill veta mer om hur du utövar dina rättigheter angående den data vi har samlat in kan du läsa Googles integritetspolicy och integritetsmeddelandet för Gemini-appar.

Vilka är Googles rättsliga grunder för behandling av Gemini-appdata enligt dataskyddslagstiftning inom EU eller Förenade kungariket?

Om EU:s eller Förenade kungarikets dataskyddslagstiftning gäller för behandlingen av dina uppgifter ska du läsa nedanstående avsnitt noggrant.

När du använder Gemini-appar behandlar Google dina uppgifter för de ändamål och med de rättsliga grunder som beskrivs nedan.

Nedan syftar ”din Gemini-appinformation” på följande: (i) dina Gemini-appkonversationer och relaterad information om produktanvändning (vilket inkluderar din platsinformation) och (ii) din feedback.

Googles rättsliga grunder är följande:

• Fullgörande av ett avtal. Vi behandlar din Gemini-appinformation, och eventuell annan information du samtycker till att Gemini-appar behandlar när du integrerar Gemini-appar med en annan tjänst, så att vi kan tillhandahålla och underhålla Gemini-apptjänsten som du har begärt i enlighet med Googles användarvillkor och de ytterligare användarvillkoren för generativ AI. Vi behandlar till exempel din Gemini-appinformation för att svara på dina frågor och tillhandahålla olika Gemini-appfunktioner, till exempel kodgenerering.
  • Googles och tredje parts berättigade intressen med lämpliga säkerhetsåtgärder för att skydda din integritet.
    • Vi behandlar information från offentligt tillgängliga källor och din Gemini-appinformation så att vi kan tillhandahålla, underhålla, förbättra och utveckla Googles produkter, tjänster och maskininlärningsteknik.
      • Det är nödvändigt för Googles och våra användares berättigade intresse att behandla informationen i detta syfte för att:
        • tillhandahålla, underhålla och förbättra våra tjänster så att de uppfyller användarnas behov (t.ex. genom att använda konversationer för att finjustera modeller och förbättra säkerheten och exaktheten i Gemini-apparnas svar)
        • utveckla nya produkter och funktioner som är till nytta för våra användare (t.ex. genom att lära oss hur förfrågningar kan dirigeras till nya stora språkmodeller som är bäst lämpade att besvara vissa frågor eller träna nya modeller så att de kan hantera dessa förfrågningar)
        • förstå hur människor använder våra tjänster för att säkerställa och förbättra tjänsternas prestanda (t.ex. genom att generera mätvärden för att bättre förstå hur användare använder Gemini-appar så att vi kan anpassa användarupplevelsen bättre)
        • anpassa våra tjänster för att ge användarna en bättre upplevelse (t.ex. genom att använda platsinformation och tidigare konversationer för att Gemini-appar ska kunna ge det mest relevanta svaret).
    • Vi behandlar även Gemini-appinformationen för att vi ska kunna upprätthålla Gemini-apparnas funktioner, säkerhet och tillförlitlighet, bland annat genom att identifiera, förhindra och åtgärda bedrägerier, otillåten användning, säkerhetsrisker och tekniska problem som kan påverka Google, våra användare eller allmänheten.
      • Det är nödvändigt för Googles, våra användares och allmänhetens berättigade intresse att behandla informationen i detta syfte för att
        • identifiera, förhindra eller på andra sätt åtgärda bedrägerier, otillåten användning, säkerhetsproblem eller tekniska problem som rör våra tjänster (t.ex. genom att åtgärda fel och felsöka)
        • skydda Google, Googles användare eller allmänheten mot intrång i deras rättigheter, egendom och säkerhet i enlighet med vad som krävs eller tillåts enligt lag (t.ex. genom att uppdatera säkerhetsklassificerare och modellfilter)
        • bedriva forskning som förbättrar våra tjänster för användarna och är till nytta för allmänheten
        • verkställa rättsliga anspråk, inklusive att utreda eventuella överträdelser av tillämpliga användarvillkor (t.ex. genom att granska misstänkt aktivitet och interaktioner som markeras som problematiska).
      • Det är nödvändigt för Googles och våra partners berättigade intresse att behandla informationen i detta syfte så att Google kan uppfylla förpliktelser gentemot våra partners, som utvecklare och rättighetsinnehavare (t.ex. genom att tillgodose begäranden om borttagning från upphovsrättsinnehavare).
    • Vi måste behandla personuppgifter som du givit Gemini-appar om andra personer (till exempel när du integrerat Gemini-appar med en annan tjänst som Google Workspace) för att svara på din begäran, till exempel om du vill få en sammanfattning av ett e-postmeddelande från en namngiven kontakt.
  • Rättsliga förpliktelser. Vi behandlar även din Gemini-appinformation för att följa tillämpliga lagar, förordningar, juridiska processer eller rättsliga förelägganden från myndigheter (t.ex. om vi får en juridisk begäran om information från en statlig myndighet).
  • Ditt samtycke. I takt med att Gemini-appar utvecklas kan vi be om ditt samtycke till att behandla dina uppgifter för specifika ändamål. När vi förlitar oss på ditt samtycke för att behandla uppgifter har du rätt att dra tillbaka ditt samtycke när du vill.
Vilka uppgifter samlas in? Hur används de?

Vilken data samlas in?

När du interagerar med Gemini-apparna samlar Google in följande:

• Konversationer
  • Plats
  • Feedback
  • Användningsinformation

När Gemini är din mobilassistent bearbetar Google ytterligare information för att förstå och svara dig samt ge dig röststyrd hjälp.

När du använder Gemini-tillägg delas din data mellan Gemini-apparna och andra Google-appar och -tjänster så att Gemini-apparna kan ge dig bättre svar. Läs mer om din data och tillägg.

Mer information finns i Googles integritetspolicy och integritetsmeddelandet för Gemini-apparna.

Så använder Google denna data

Denna data hjälper oss att tillhandahålla, förbättra och utveckla Googles produkter, tjänster och maskininlärningsteknik, som den som används i Gemini-apparna. Mer information finns i Googles integritetspolicy och integritetsmeddelandet för Gemini-apparna.

Här är några exempel:

• Gemini-apparna använder dina tidigare konversationer, din plats och relaterade uppgifter för att generera ett svar.
  • Vi granskar din feedback och använder den för att göra Gemini-apparna säkrare. Vi använder den även för att begränsa vanliga problem med stora språkmodeller.

Du kan läsa mer om hur vi ser till att din data skyddas och förblir privat i Googles integritetsprinciper.

Så här styr du din platsdata

Du kan ändra dina platsinställningar när du vill. Läs mer om platsinformation och hur Google använder den.

Använder ni mina Gemini-appkonversationer för att visa annonser för mig?

Dina Gemini-appkonversationer används inte för att visa annonser för dig. Om detta ändras blir du tydligt informerad om det.

Läs mer om hur användarnas data hålls privat och säker i våra principer om integritet och säkerhet.

Vem har åtkomst till mina Gemini-appkonversationer?

Vi tar din integritet på allvar och vi säljer inte dina personliga uppgifter till någon. För att förbättra Gemini och samtidigt skydda din integritet väljer vi en delmängd av konversationerna och använder automatiska verktyg för att ta bort uppgifter som kan kopplas till en specifik användare (till exempel e-postadresser och telefonnummer). Dessa exempelkonversationer granskas av utbildade granskare och sparas i upp till tre år separat från ditt Google-konto. Läs mer i integritetsmeddelandet för Gemini-appar.

Så här styr du vad som delas med granskarna

Om du inaktiverar Gemini-appaktivitet skickas inte framtida konversationer till mänsklig granskning och används inte heller för att förbättra våra generativa maskininlärningsmodeller.

Ange inte konfidentiell information i dina Gemini-appkonversationer eller annan data som du inte vill att en granskare ska se eller att Google ska använda för att förbättra våra produkter, tjänster och maskininlärningsteknik.

Kan jag komma åt och radera min data från Google-kontot?

Ja, du hittar en länk till Din Gemini-appaktivitet i Gemini-appar, där du kan hantera och radera din data.

Du kan även ta bort en chatt från dina fästa och senaste chattar. När du gör detta raderas även den relaterade aktiviteten från Din Gemini-appaktivitet. Läs mer om att hantera chattar.

Om dina Gemini-appaktivitetsinställningar

När Gemini-appaktivitet är aktiverat lagrar Google din Gemini-appaktivitet (till exempel promptar, svar och feedback) i ditt Google-konto.

Även när Gemini-appaktiviteten är inaktiverad sparas dina konversationer via ditt konto i upp till 72 timmar så att vi kan tillhandahålla tjänsten och behandla eventuell feedback.

Den här aktiviteten visas inte i din Gemini-appaktivitet.

Så här styr och hanterar du din Gemini-appaktivitet

Du kan göra följande i Din Gemini-appaktivitet när du vill:

• Inaktivera Gemini-appaktivitet
  • Granska dina promptar
  • Radera din Gemini-appaktivitet
  • Ändra inställningar för automatisk radering

Läs mer om Gemini-appaktivitet.

Du kan även exportera din information enligt förklaringen i Googles integritetspolicy och integritetsmeddelandet för Gemini-appar.

Varför krävs mänsklig granskning av Gemini-appkonversationer, feedback och relaterad data?

Så förbättrar mänsklig granskning modellerna

Google använder konversationer (samt feedback och relaterad data) från Gemini-appanvändare för att förbättra Googles produkter (till exempel de generativa maskininlärningsmodellerna som används i Gemini-appar) så att de blir säkrare, mer hjälpsamma och fungerar bättre för alla användare. Mänsklig granskning är ett nödvändigt steg i processen för att förbättra modellen. Genom granskning, betygsättning och omskrivning kan människor förbättra kvaliteten på generativa maskininlärningsmodeller, som de som används i Gemini-appar.

Så här skyddar vi din integritet under den här processen

Vi vidtar ett antal försiktighetsåtgärder för att skydda din integritet under den mänskliga granskningsprocessen:

• konversationer (samt feedback och relaterad data som språk, enhetstyp eller platsinformation) som granskare ser och kommenterar är inte kopplade till några användarkonton.
  • Vi gör ett slumpmässigt urval för mänsklig granskning och endast en del av alla Gemini-appar granskas.

Så här går det till

• Våra utbildade granskare tittar på konversationer för att bedöma om Gemini-apparnas svar är av dålig kvalitet eller om de är felaktiga eller skadliga.
  • Sedan föreslår utbildade granskare svar av högre kvalitet.
  • Dessa används sedan för att skapa ett bättre dataset som de generativa maskininlärningsmodellerna kan lära sig av, vilket leder till att modellernas svar förbättras.

Så länge lagras granskad data

Gemini-appkonversationer som har granskats av mänskliga granskare (samt feedback och relaterad data som språk, enhetstyp eller platsinformation) raderas inte när du raderar din Gemini-appaktivitet eftersom de sparas separat och inte är kopplade till ditt Google-konto. I stället lagras de i upp till tre år.

Så här styr du vad som delas med granskarna

Om du inaktiverar Gemini-appaktivitet skickas inte framtida konversationer till mänsklig granskning och används inte heller för att förbättra våra generativa maskininlärningsmodeller.

Ange inte något som du inte vill att en mänsklig granskare ska se eller att Google ska använda. Ange till exempel inte information som du anser vara konfidentiell eller data som du inte vill ska användas för att förbättra Googles produkter, tjänster och maskininlärningsteknik.

Läs mer om hur du inaktiverar, hanterar och raderar din Gemini-appaktivitet när du vill. Du kan även styra Googles lagring av Gemini-appaktivitet via Min aktivitet när du vill.

Varför sparar Google mina konversationer efter att jag har inaktiverat Gemini-appaktivitet, och vad gör Google med den här datan?

Google behöver dessa konversationer för att kunna ge dig svar. Vi behöver dem även som sammanhang till din feedback så att vi kan fortsätta att förbättra Gemini-appar och ge alla användare en säkrare och bättre upplevelse.

Här hittar du mer information om konversationer som lagras i ditt konto även efter att Gemini-appaktivitet har inaktiverats:

Innan du ger feedback i Gemini-appar

• Om Gemini-appaktivitet har inaktiverats lagrar Google dina konversationer med ditt konto i upp till 72 timmar. Den här aktiviteten visas inte i din Gemini-appaktivitet.
      Läs mer
    • Svara i konversationen utifrån sammanhanget. För detta ändamål använder Gemini-appar endast 24 timmars data.
    • Upprätthålla Gemini-appars säkerhet och förbättra Gemini-appar. För detta ändamål behöver Google en lagringsperiod på 72 timmar för att säkerställa att data från backend-processer är tillgänglig om det skulle uppstå fel i systemen.
  • Om du inaktiverar Gemini-appaktivitet skickar Google inte dina nya konversationer som lagras med ditt konto för att förbättra sin generativa maskininlärningsteknik, såvida du inte skickar feedback om en konversation.

När du har lämnat feedback i Gemini-appar

Om du väljer att skicka feedback till Google samlar Googles system in följande information:

• Din feedback.
  • Allt innehåll som du inkluderar.
  • Sammanhang som kan hjälpa oss att förstå din feedback bättre. Detta omfattar tillgänglig konversationsdata från de senaste 24 timmarna, till exempel vad du nyligen frågat Gemini-appar och vad Gemini-appar svarade.

Så här används feedback

Feedback, tillhörande konversationer och relaterad data:

• Granskas av specialutbildade team. Mänsklig granskning krävs för att vi ska kunna identifiera, åtgärda och rapportera potentiella problem från feedback. I vissa fall krävs detta enligt lag.
  • Används i enlighet med Googles integritetspolicy. Google använder denna data för att tillhandahålla, förbättra och utveckla Googles produkter, tjänster och maskininlärningsteknik. Detta förklaras mer ingående i vår integritetspolicy.
    • Vi använder till exempel denna data för att göra Gemini-appar säkrare. Med hjälp av datan kan vi identifiera och undvika osäkra promptar eller svar i framtiden.
  • Lagras i upp till tre år. Granskad feedback, tillhörande konversationer och relaterad data lagras i upp till tre år, utan koppling till ditt Google-konto.

Läs mer om hur du skickar feedback eller rapporterar ett problem med Gemini-appar.

Vad innebär det att Gemini är experimentell?

Gemini-appar (tidigare Bard) drivs av en stor språkmodell. Du kan läsa en förklaring i den här översikten över Bard av James Manyika (Googles SVP, Technology and Society). Precis som de flesta stora språkmodeller (LLM) förtränades Gemini-appar på en varierad mängd data från allmänt tillgängliga källor.

Så här fungerar stora språkmodeller

Med hjälp av förträning hittar stora språkmodeller mönster i språk och kan använda dem för att förutse vilket eller vilka ord som sannolikt följer i en sekvens. Om en stor språkmodell endast väljer det mest sannolika nästa ordet blir svaren mindre kreativa. Därför har stora språkmodeller ofta en viss flexibilitet. De kan välja bland ett antal rimliga och något mindre sannolika ord för att generera mer intressanta svar.

Därför blir svaren inte alltid rätt

Stora språkmodeller kan ibland ge bra resultat vid faktapromptar och verka söka efter information, men de är varken informationsdatabaser eller system för informationshämtning. När du söker i en databas får du exakt samma svar varje gång. Men när du ger en stor språkmodell samma prompt flera gånger får du inte nödvändigtvis samma svar varje gång eller informationen som den stora språkplattformen har tränats på. Det beror på att stora språkmodeller har tränats till att förutse vilket det mest sannolika följande ordet är, inte informationshämtning.

Detta är också en viktig faktor till varför stora språkmodeller kan generera svar som låter rimliga men är felaktiga om människor och andra ämnen. Det är inte är idealiskt när fakta är viktigt men potentiellt användbart för att skapa kreativa eller oväntade resultat.

Varför Gemini-appar är experimentella

Gemini-appar är en del av vårt långsiktiga arbete med att utveckla stora språkmodeller på ett ansvarsfullt sätt. Under arbetets gång har vi upptäckt och diskuterat flera begränsningar kopplade till stora språkmodeller, bland annat fem områden som vi fortsätter att arbeta med:

• Korrekthet: Gemini-appars svar om personer och andra ämnen kan vara felaktiga, i synnerhet när det gäller komplexa frågor eller faktafrågor.
  • Partiskhet: Gemini-appars svar kan återspegla partiskhet eller perspektiv om människor eller andra ämnen som finns i träningsdatan.
  • Persona: Gemini-appars svar kan antyda att den har personliga åsikter eller känslor.
  • Falska positiva och falska negativa resultat: Gemini-appar kanske inte svarar på vissa lämpliga promptar och kan ge olämpliga svar på andra.
  • Sårbarhet för skadliga promptar: Användarna kommer att hitta sätt att stresstesta Gemini-appar ytterligare. De kan till exempel ge Gemini-appar prompten att hallucinera och ge felaktig information om människor och andra ämnen.

Vi koncentrerar oss på att förbättra dessa områden innan vi lanserar Gemini-appar. Forskningsfältet i stort fortsätter att undersöka lösningar. Vi på Google är dedikerade att förbättra dessa över tid. Läs mer.

Platsinformation

Vilken platsinformation samlar Gemini-appar in, varför samlas den in och hur används den?

Platsinformation samlas alltid in om du använder Gemini-appar så att Gemini-appar kan ge dig ett svar som är relevant för din fråga. För att svara på en prompt som ”Vad är det för väder?” behöver Gemini-appar veta din plats.

Var Gemini-appar hämtar platsdata och hur den används

Källan till platsdatan som Gemini-appar samlar in varierar. Gemini-appar använder som standard det ungefärliga området utifrån IP-adressen eller hem- eller jobbadressen i Google-kontot för att ge relevanta svar på promptar som ”Vad är det för väder?”.

Med ditt tillstånd behandlar Gemini-appar också exakta platsdata från din enhet för att ge mer relevanta svar. Gemini-appar kan till exempel använda din exakta plats för att ge bättre svar på promptar som ”Var ligger närmaste kafé?”

Google använder även din platsdata, inklusive data om din exakta plats, för de ändamål och utifrån de rättsliga grunder som beskrivs i integritetsmeddelandet för Gemini-appar. Läs mer om platsdata på g.co/privacypolicy/location.

Så delas data om din exakta plats

Om Gemini-appar har tillgång till data om din exakta plats kan de delas med en annan av Googles tjänster, till exempel Google Maps, för att uppfylla din begäran. Google-tjänsten som hämtar din platsdata använder den i enlighet med Googles integritetspolicy.

Så lagras platsdata

• Exakt plats lagras inte i din Gemini-appaktivitet.
  • Platsdata som Gemini-appar behandlar förgrovas till ett ungefärligt område innan den lagras med din Gemini-appaktivitet. Ett ungefärligt område definieras som ett område som är större än tre kvadratkilometer och där det finns minst 1 000 användare. På så sätt går det inte att identifiera dig utifrån det ungefärliga området för prompten, vilket bidrar till att skydda din integritet. Det innebär att ett ungefärligt område normalt är mycket större än tre kvadratkilometer utanför tätorter.

Så styr och hanterar du din data

Du kan när som helst göra följande:

Hur vet jag om Gemini-appar har tillgång till och använder min exakta plats?

Gemini webbapp

Gemini webbapp visar användargränssnittselement längst ned i menyn så att du har kontinuerlig insyn och kontroll över platsdata som behandlas av appen.

Så här kontrollerar du om gemini.google.com har åtkomst till och använder din exakta plats:

1. Öppna gemini.google.com.
  2. Tryck på menyn uppe till vänster.
  3. Markera pricken bredvid platsen längst ned i menyn.

Gemini mobilapp (på Android)

Gemini är värd för Google-appen, även om du laddar ned Gemini-appen . Så här kontrollerar du om Gemini har åtkomst till och använder din exakta plats:

1. Öppna appen Inställningar på Android-enheten.
  2. Tryck på Plats följt av Appars platsbehörighet.
  3. Tryck på Google Google Sök.
  4. Kontrollera om Exakt plats är aktiverat .
    • Om det är aktiverat kan Gemini och andra tjänster i Google-appen (som Sök) komma åt och använda din exakta plats.
    • Om det är inaktiverat kan Gemini och andra tjänster i Google-appen (som Sök) inte komma åt och använda din exakta plats.
  5. Välj platsåtkomst för appen: Tillåt alltid, Tillåt bara när appen används, Fråga varje gång eller Tillåt inte.

Gemini mobilapp (på iOS)

Så här kontrollerar du om Gemini i Google-appen har åtkomst till och använder din exakta plats:

1. Öppna appen Inställningar på din iPhone.
  2. Tryck på Integritet och säkerhet följt av Platstjänster.
  3. Tryck på Google .
  4. Kontrollera om Exakt plats är aktiverat .
    • Om det är aktiverat kan Gemini och andra tjänster i Google-appen (som Sök) komma åt och använda din exakta plats.
    • Om det är inaktiverat använder Gemini och andra tjänster i Google-appen (som Sök) inte din exakta plats.
  5. Välj platsåtkomst för appen: Alltid, När appen används, Fråga nästa gång eller när jag delar eller Aldrig.

Gemini i Google Messages

Gemini i Google Messages har inte åtkomst till din exakta plats.

Läs mer om din plats och hur du hanterar den.

Uppladdade filer

Hur granskar och hanterar jag mina uppladdade bilder?

Här kan du granska dina uppladdade filer

Du kan granska dina uppladdade filer, till exempel bilder och dokument, i de fästa och senaste chattarna i Gemini-apparna.

Så styr och hanterar du dina uppladdade filer

Du kan radera promptar där du har laddat upp filer i din Gemini Chat-aktivitet. Antingen raderas filerna eller så används de inte längre för att svara dig, beroende på var de uppladdade filerna kommer från.

• Om filen har laddats upp från din enhet raderas den när du raderar den relaterade prompten.
  • Om filen har laddats upp från din Google Drive används den inte längre för att svara dig i den relaterade chatten, men den finns kvar på din Drive.
Hur använder Google mina uppladdade bilder?

Hur bilder i promptar fungerar

När du lägger till en bild i din prompt använder Gemini-appar Google Lens-teknik för att förstå vad bilden visar. Google Lens kan till exempel tolka bildens pixlar som en katt som hoppar. Gemini-appar lägger till den här informationen i prompten för att förstå din begäran bättre. Google använder denna information på samma sätt som med andra Bard-promptar, enligt förklaringen i integritetsmeddelandet för Gemini-appar.

Så här begränsar vi användningen av dina faktiska bilder

För närvarande använder vi inte de faktiska bilder som du laddar upp eller dess pixlar för att förbättra vår maskininlärningsteknik, såvida de inte ingår i din feedback. Om du skickar feedback om ett Gemini-appsvar inkluderas den sista bilden som laddades upp i konversationen i fråga innan du fick svaret i din feedback, om du inte väljer bort detta. Google använder denna data som all annan feedback du ger. Läs mer om hur Google använder din feedback.

Vi fortsätter att arbeta med bilder för att tillhandahålla nya funktioner och förbättra våra tjänster. Om vi ändrar hur vi använder eller hanterar dina bilder kommer vi att vara öppna med det.

Hur använder Google mina uppladdade filer?

När du laddar upp en fil med din prompt kan Gemini-apparna tolka den i relation till prompten. Det kan till exempel handla om att analysera filen för att ge information om den i svaret.

Så begränsar vi användningen av dina faktiska filer

För närvarande använder vi inte dina uppladdade filer för att förbättra våra maskininlärningstekniker.

I takt med att vi tillhandahåller nya funktioner och förbättrar våra tjänster kommer vi att vara öppna med om vi använder dina filer på ett nytt sätt.

Genererade bilder

Obs!

• Bildgenerering i Gemini-appar är tillgängligt i de flesta länder, förutom i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES), Schweiz och Förenade kungariket. Det är bara tillgängligt för prompter på engelska.
  • Den här funktionen är för närvarande inte tillgänglig för användare under 18 år.
Hur granskar och hanterar jag mina genererade bilder?

Du kan granska dina genererade bilder i fästa chattar, dina senaste chattar och Gemini-appaktiviteten. Du kan radera dina promptar i din Gemini-appaktivitet, vilket också gör att alla bilder som genererats i dessa promptsvar raderas.

Hur använder Google mina genererade bilder?

Google använder denna data i enlighet med vårt integritetsmeddelande för Gemini-appar, för att tillhandahålla, förbättra och utveckla Googles produkter och tjänster samt maskininlärningsteknik.

När du lämnar feedback på svar från Gemini-apparna använder Google denna data som all annan feedback du ger. Läs mer om hur Google använder din feedback.

Tillägg

Vad händer med min data som Gemini-apparna delar med Gemini-tillägg?

Gemini-tillägg är Google-tjänster som fungerar med Gemini-apparna. Du kan använda dem för att få saker gjorda med Gemini-apparna. När Gemini-apparna använder tillägg delar de data med tilläggen för att hitta relevant information som de kan använda i sina svar till dig.

Läs mer om Gemini-tillägg.

Denna data delas

För att svara dig delar Gemini-apparna följande data med aktiverade tillägg:

• Information från din konversation
  • Inställningar som språk och enhetstyp
  • Platsinformation

Med ditt samtycke berättar Gemini-apparna även för tilläggen vem du är. Detta behövs för att Gemini-apparna ska kunna hjälpa dig att komma åt dina personliga uppgifter och ditt innehåll i andra Google-tjänster så att Gemini-apparna kan ge dig bättre svar. Läs mer om hur du ansluter Gemini-tillägg.

Så används delad data

Information som delas med andra av Googles tjänster används i enlighet med Googles integritetspolicy för att

• uppfylla din begäran
  • underhålla Google-tekniker som används i Gemini-apparnas integrationer med tillägg, till exempel API:er
  • förbättra dessa tjänster för att svara dig och andra Google-användare bättre.

Så raderas data som delats

Googles tjänster raderar automatiskt denna delade information när den inte längre behövs för de syften som anges ovan, enligt förklaringen i Så lagrar Google data som vi samlar in. Om du raderar den relevanta konversationen från din Gemini-appaktivitet raderas inte den delade informationen från de andra tjänsterna.

Så styr och hanterar du din data

Vad händer med min data som Gemini-apparna får från Gemini-tillägg?

Du kan välja att använda Gemini-tillägg som hjälper dig att komma åt dina personliga uppgifter och ditt innehåll i andra Google-tjänster så att Gemini-apparna kan ge dig bättre svar. Läs mer om Gemini-tillägg.

Så används datan

Gemini-apparna behandlar dina personuppgifter som de får från tillägg såsom ditt namn, din e-postadress och ditt privata innehåll, och använder dem för att göra följande:

• Tillhandahålla Gemini-apparnas funktioner till dig när du ber om det. Exempel:
  • Underhålla Gemini-apptjänster. Exempel:
    • Återställa tjänsten efter krascher.
    • Mäta den övergripande användarupplevelsen.

Ditt personliga innehåll som Gemini-apparna får från tillägg

• får inte öppnas eller granskas av mänskliga granskare
  • används inte för att förbättra den generativa maskininlärningsteknik som används i Gemini-apparna
  • används inte av Gemini-apparna för att visa annonser för dig
  • lagras inte efter den tidsperiod som krävs för att tillhandahålla och underhålla Gemini-apptjänster.

Så styr och hanterar du din data

• Du kan när som helst inaktivera tillägg i inställningarna för tillägg i Gemini-apparna.
  • Du kan ändra dina inställningar för Gemini-appaktivitet.
    • Tillägg inaktiveras om du inaktiverar Gemini-appaktiviteten. Om du återaktiverar Gemini-appaktiviteten aktiveras tilläggen igen.