Je Gemini Apps-activiteit beheren en verwijderen

Belangrijk voor gebruikers met een werk- of schoolaccount: De onderstaande informatie is voor gebruikers van de Gemini Apps. Als je een werk- of schoolaccount gebruikt met de add-on van Gemini voor Google Workspace, vind je hier meer informatie over hoe je je activiteit met Gemini voor Google Workspace kunt beheren en verwijderen.

Als Gemini Apps-activiteit aanstaat, slaat Google je Gemini Apps-activiteit op in je Google-account. Je kunt op elk moment je prompts nalopen, je Gemini Apps-activiteit verwijderen en de Gemini Apps-activiteit uitzetten in Mijn activiteit.

Ga naar de Gemini Apps Privacy Hub voor meer informatie over je Gemini Apps-gegevens en hoe je deze kunt beheren.

Je Gemini Apps-activiteit zoeken

1. Ga op je computer naar gemini.google.com.
  2. Klik op Activiteit .

Je Gemini Apps-activiteit verwijderen

1. Ga op je computer naar gemini.google.com.
  2. Klik op Activiteit .
  3. Kies de Gemini Apps-activiteit die je wilt verwijderen. Je kunt kiezen uit:
    • Al je Gemini Apps-activiteit: Klik boven je activiteit op Verwijderen en dan Altijd.
    • Het afgelopen uur of de afgelopen dag: Klik boven je activiteit op Verwijderen en dan Afgelopen uur of Afgelopen dag.
    • Een specifieke periode: Klik boven je activiteit op Verwijderen en dan Aangepast bereik.
    • Een specifieke dag: Klik naast de dag op Alle activiteit van [dag] verwijderen .
    • Een specifieke activiteit: Klik naast de activiteit op Activiteitsitem verwijderen .

De Gemini Apps-activiteit uitzetten

Als je 18 jaar of ouder bent, staat de Gemini Apps-activiteit standaard aan.

Zo zet je de Gemini Apps-activiteit uit:

1. Ga op je computer naar gemini.google.com.
  2. Klik op Activiteit .
  3. Klik bovenaan op Uitzetten en dan Uitzetten of Uitzetten en activiteit verwijderen.
    • Ook als de Gemini Apps-activiteit uitstaat, worden je gesprekken maximaal 72 uur opgeslagen in je account, zodat Google de service kan leveren en feedback kan verwerken. Deze activiteit staat niet in je Gemini Apps-activiteit.

Instellingen wijzigen voor automatisch verwijderen

Standaard wordt je Gemini Apps-activiteit ouder dan 18 maanden automatisch verwijderd. Je kunt Automatisch verwijderen uitzetten of de periode voor automatisch verwijderen wijzigen in 3 of 36 maanden.

1. Ga op je computer naar gemini.google.com.
  2. Klik op Activiteit .
  3. Klik bovenaan op Activiteit ouder dan … maanden verwijderen of Kies een optie voor automatisch verwijderen.
  4. Kies hoelang je Gemini Apps-activiteit wordt bewaard (3, 18 of 36 maanden) of selecteer Activiteit niet automatisch verwijderen.
  5. Klik op Volgende en volg de instructies op het scherm.

Hoe je Gemini Apps-activiteit verwijderd wordt uit je Google-account

Als je ervoor kiest om je activiteit handmatig te verwijderen of als je activiteit automatisch wordt verwijderd, starten we onmiddellijk met het verwijderen van de activiteit uit het product en onze systemen.

Ten eerste streven we ernaar de activiteit onmiddellijk te verwijderen zodat deze niet langer zichtbaar is. Vervolgens starten we een proces dat is ontworpen om de gegevens veilig en volledig uit onze opslagsystemen te verwijderen.

Meer informatie over hoe Google je helpt gegevens uit je account te verwijderen