Skicka feedback eller rapportera ett problem med Gemini-appar

Om du får ett svar som är felaktigt eller som känns osäkert kan du berätta det för oss genom att ge feedback om svaret. Om du har ett allmänt problem med Gemini-apparna eller vill berätta om dina erfarenheter kan du rapportera ett problem.

Ge feedback på ett svar

Obs! Användare med ett jobb- eller skolkonto som har tillägget Gemini for Google Workspace kan inte lägga till ytterligare feedback eller bifoga innehåll.

Din feedback hjälper oss att göra Gemini-apparna mer användbara, exakta och säkra.

1. Nedanför svaret från Gemini-apparna klickar du på Bra svar eller Dåligt svar .
  2. Du kan även välja en anledning, ange ytterligare feedback och välja att inte inkludera den senast uppladdade bilden före svaret i din feedback.
    • Tips! Du kan hjälpa oss att förstå din feedback bättre genom att välja en anledning. Om du till exempel väljer Dåligt svar för att svaret är osäkert eller stötande kan du hjälpa oss att förstå ditt betyg genom att välja Stötande/osäkert.
  3. Om du ger ytterligare feedback klickar du på Skicka.

Rapportera ett problem eller skicka allmän feedback

Så här rapporterar du ett problem eller skickar allmän feedback om Gemini-webbappen:

1. Öppna gemini.google.com på datorn.
  2. Klicka på Hjälp högst upp följt av Hjälp.
  3. Klicka på Rapportera ett problem längst ned i den nya panelen.
  4. Skriv din feedback. Du kan välja att lägga till en skärmbild för att hjälpa oss att bättre förstå problemet.
  5. Klicka på Skicka längst ned.
I det nya användargränssnittet för Gemini-webbappen
  1. Öppna gemini.google.com på datorn.
  2. Tryck på Hjälp längst ned följt av Hjälp.
  3. Klicka på Rapportera ett problem längst ned i den nya panelen.
  4. Skriv din feedback. Du kan välja att lägga till en skärmbild för att hjälpa oss att bättre förstå problemet.
  5. Klicka på Skicka längst ned.

Så här rapporterar du Gemini-webbappens svar av juridiska skäl:

1. Klicka på Mer under svaret följt av Rapportera juridiskt problem.
  2. Välj anledningen till att du vill rapportera innehåll.
  3. Följ anvisningarna på skärmen.

Så använder Google din feedback

Feedback, tillhörande konversationer och relaterad data:

• Granskas av specialutbildade team. Mänsklig granskning krävs för att vi ska kunna identifiera, åtgärda och rapportera potentiella problem från feedback. I vissa fall krävs detta enligt lag.
  • Används i enlighet med Googles integritetspolicy. Google använder denna data för att tillhandahålla, förbättra och utveckla Googles produkter, tjänster och maskininlärningsteknik. Detta förklaras mer ingående i vår integritetspolicy.
    • Vi använder till exempel denna data för att göra Gemini-appar säkrare. Med hjälp av datan kan vi identifiera och undvika osäkra promptar eller svar i framtiden.
  • Lagras i upp till tre år. Granskad feedback, tillhörande konversationer och relaterad data lagras i upp till tre år, utan koppling till ditt Google-konto.

Läs mer i integritetscentret för Gemini-apparna.