Använda Gemini-webbappen

Du kan använda Gemini-webbappen på gemini.google.com för att få fart på dina idéer. Med lite hjälp från Gemini-webbappen kan du till exempel

• brainstorma idéer, utveckla en plan eller hitta olika sätt att få saker och ting gjorda
  • få en snabb, lättförståelig sammanfattning av mer komplexa ämnen
  • skapa första utkast av e-postmeddelanden, blogginlägg, dikter och mycket annat.

Du behöver

För att använda Gemini-webbappen på gemini.google.com med ditt personliga Google-konto behöver du följande:

• Ett personligt Google-konto som du själv har kontroll över. Du kan fortfarande inte få åtkomst till Gemini-webbappen med ett Google-konto som hanteras via Family Link.
  • Uppfylla ålderskravet för att använda Gemini-webbappen:
    • För Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES), Schweiz och Förenade kungariket måste du vara minst 18 år.
    • För andra länder där Gemini-webbappen är tillgänglig måste du vara minst 13 år (eller tillämplig ålder i ditt land). Om du är under 18 år kan du för närvarande bara använda Gemini-webbappen på engelska.
  • En webbläsare som stöds: Chrome, Safari, Firefox, Opera eller Edgium.

Läs mer om Gemini-webbappens tillgänglighet på olika språk och i olika länder.

Använda Gemini på ett Google-konto för jobbet eller skolan

Om du vill använda Gemini på ditt Google-konto för jobbet eller skolan måste din administratör aktivera åtkomst. Läs mer om hur du använder Gemini på ett Google-konto för jobbet eller skolan.

Innan du använder Gemini-apparna

• Förlita dig inte på svar från Gemini-appar som medicinska, juridiska, ekonomiska eller andra professionella råd.
  • Gemini-apparnas svar representerar inte Googles åsikter och ska inte tillskrivas Google.
  • Du ansvarar för din användning av kod, som kan omfattas av en licens för öppen källkod. Läs mer om kod och citat.
  • Gemini-apparna kan ge felaktiga och olämpliga svar om personer, så du bör dubbelkolla svaren. Gemini-apparna blir säkrare och mer användbara med hjälp av din feedback. Läs mer om hur du ger feedback

Starta en konversation i chatten

1. Öppna gemini.google.com på datorn.
  2. Logga in på Google-kontot om du inte redan är inloggad. Läs om hur du loggar in.
  3. Skriv en fråga eller prompt i textrutan längst ned.
  4. Om du vill lägga till en fil i prompten kan du klicka på Ladda upp bild eller Lägg till filer .
  • Möjligheten att ladda upp filer är endast tillgänglig i Gemini Advanced.
  1. Klicka på Skicka .

Tips! Om du vill starta en ny chatt trycker du på Ny chatt uppe till vänster. Om alternativet inte visas klickar du på menyn . Läs om hur du letar reda på och hanterar dina senaste chattar.

Lägga till en bild eller fil i en prompt

Lägga till ett foto
  1. Klicka på Ladda upp bild bredvid prompten.
    • Om Ladda upp bild inte visas klickar du först på Lägg till filer följt av Ladda upp bild .
  2. Markera fotot.

Tips! Läs om hur du granskar och kontrollerar dina uppladdade filer.

Endast Gemini Advanced: Ladda upp filer

Användare med Gemini Advanced kan ladda upp och analysera sina filer i Gemini-webbappen. Läs om hur du lägger till en fil i en prompt.

Exempel

• Ta fram en designbrief för min bokhandels nya logotyp
  • Jag vill skriva en roman. Hur kan jag komma igång?
  • Skapa en tre månaders studieplan för att lära sig franska
  • Kom på ett gratis utomhusbaserat träningsprogram som jag kan göra i en park
  • Skapa en färdrutt för en två veckors bilresa genom Irland i sommar

Redigera din prompt

Om du vill ändra prompten kan du redigera den. Gemini-webbappen genererar då ett nytt svar.

1. Klicka på Redigera text till höger om prompten.
  2. Redigera prompten.
  3. Klicka på Uppdatera.

Se andra svar på prompten

För vissa promptar kan du granska andra utkast som skapats av Gemini-webbappen. Det här alternativet är endast tillgängligt för det senaste svaret.

1. Klicka på Visa andra utkast eller Visa utkast ovanför svaret.
  2. Välj utkastet du vill granska.

Redigera och köra kod i Gemini-webbappen

Obs! Den här funktionen är endast tillgänglig för konversationer i Gemini Advanced och för Python-kod.

Du kan redigera och köra Python-kod från ett svar direkt i Gemini-webbappen. Med den här funktionen kan du experimentera med kod, lära dig hur ändringar i koden påverkar dess output och kontrollera att koden fungerar som förväntat.

1. Be Gemini-webbappen att generera kod i Python.
    • Exempel: Jag har en pandas-dataframe med namn och födelsedagar. Hur kan jag lägga till en kolumn som visar ålder i veckor?
  2. Redigera koden i svaret.
  3. Under koden klickar du på Kör kod .

Tips! Du kan även antingen redigera eller köra Python-kod utan att göra det andra. Du kan till exempel använda Kör kod på koden som Gemini-webbappen genererar för att kontrollera dess output.

Gör mer med svaren

• Kopiera kod från ett svar: Klicka på Kopiera under kodblocket.

Läs mer om hur du ändrar svar, exporterar svar och delar dina chattar från Gemini-apparna.

Gemini-appar och din plats

Gemini-apparna kan använda din plats för att ge mer relevanta svar på dina promptar. Gemini-apparna använder din ungefärliga plats, eller enhetens exakta plats om du tillåter det. Läs mer om hur du hanterar din plats

Se eller uppdatera platsen som Gemini-apparna använder för dig

Din plats visas längst ned i menyn i Gemini-webbappen.

Du kan välja Uppdatera plats om du vill tillåta att Gemini-webbappen använder enhetens exakta plats.

Läs mer om svar från Gemini-apparna

• Gemini-apparna är en experimentell teknik som ibland kan ge felaktiga eller olämpliga svar. När detta händer kan du rapportera ett svar.
  • Gemini-apparnas förmåga att hålla fast vid sammanhang har avsiktligt begränsats i nuläget. I takt med att Gemini-apparna lär sig förbättras förmågan att förstå sammanhang under längre konversationer.