Find ud af, hvordan Gboard bliver bedre

Gboard kan lære af din brug af tastatur og diktering, og det hjælpe med at forbedre Gboard for alle. Gboard kan lære ved hjælp af teknikker, som kaldes forbundet læring, kortvarig læring og konventionel læring.

Få flere oplysninger om Gboards indlæringsmodeller

Forbundet læring

Teknologi, som kaldes forbundet læring, hjælper Gboard med at lære nye ord og sætninger. Forbundet læring sender ikke den tekst, du indtaler eller skriver, til Google, men sender det, der læres, til Google, hvor det kombineres med læring fra andre brugere med henblik på at udvikle bedre tale- og indtastningsmodeller. Gboard anvender kun forbundet læring, mens din telefon oplades, har forbindelse til Wi-Fi og ikke er i brug. Se, hvordan forbundet læring fungerer.

Kortvarig læring

Når du taler med Gboard, kan Gboard bruge kortvarig læring til at forbedre talemodeller og gøre talegenkendelse bedre for alle. En oplæringsalgoritme kan lære af din lyd i realtid, efterhånden som din lyd oversættes til tekst. Lyddataene gemmes aldrig på en server, og de slettes fra korttidshukommelsen inden for få minutter. Kortvarig læring sker automatisk og kan ikke deaktiveres. Se, hvordan kortvarig læring beskytter dit privatliv.

Konventionel læring

Når du taler til Gboard, kan du også vælge at donere lyduddrag af din tale for at forbedre talemodeller og gøre talegenkendelse bedre for alle via konventionel læring. Lyduddrag består af maks. 15 sekunders tale. De kan vare op til 25 sekunder, hvis der er perioder med stilhed eller tale, der ikke kan registreres. Google gemmer disse uddrag i højst 18 måneder. Se, hvordan konventionel læring fungerer.

Skift indstillinger for forbundet læring

Vigtigt! Forbundet læring er som standard aktiveret. Du kan til enhver tid deaktivere forbundet læring.
  1. Tryk på Indstillinger Indstillinger på din Android-enhed.
  2. Tryk på System og derefter Sprog og input.
  3. Tryk på Skærmtastatur og derefterGboard og derefter Privatliv.
  4. Vælg dine præferencer:
    • Tilpas det til dig: Gør stemme- og indtastningsgenkendelse bedre for dig. Lydoptagelser og transskriptioner af det, du siger og skriver, bliver gemt på denne enhed. Du kan til enhver tid slette dem på tastaturet ved at trykke på Indstillinger Indstillinger og derefter Privatliv og derefter Slet lærte ord og data.
    • Gør det bedre for alle: Gør stemme- og indtastningsgenkendelse bedre for alle. Lydoptagelser og transskriptioner af det, du siger, bliver gemt på denne enhed.
    • Slet lærte ord og data: Rydder alle de data på enheden, som Gboard har gemt.

Donér lyduddrag for at forbedre diktering via konventionel læring

Vigtigt! Du vælger selv, om du vil donere data. Hvis du bruger diktering, bliver du muligvis bedt om at dele dine lyduddrag for at hjælpe med at forbedre diktering. Hvis du accepterer, sendes uddrag af dit lydinput på Gboard til Google, hvor det gemmes for at forbedre talegenkendelse for alle via konventionel læring. Selvom du ikke donerer lyduddrag, kan Google stadig lære af din lyd i realtid via kortvarig læring eller på baggrund af dataene på din enhed via forbundet læring.

Stop med at dele lyduddrag

Du kan til enhver tid stoppe med at sende dine lyddata.

1. Åbn en app på din Android-enhed, som du kan skrive i.
  2. Øverst på tastaturet skal du trykke på Indstillinger Indstillinger og derefter Privatliv.
  3. Aktivér eller deaktiver Lyddonationer under "Stemme".

Delte lyduddrag er ikke knyttet til dig

Da dine lyduddrag ikke er knyttet til dig eller din konto, har du ikke adgang til dem, når de først er sendt til Google.

Vi bruger kun lyduddrag til at forbedre taleteknologien

Dine lyduddrag anvendes i overensstemmelse med Googles privatlivspolitik. De bruges kun til at forbedre taleteknologien. Som en del af denne forbedring kan menneskelige kontrollanter lytte til eller transskribere nogle af uddragene.