Så här blir Gboard bättre

Gboard kan lära sig av tangentbordet och diktering för att göra Gboard bättre för alla. Gboard kan lära sig med hjälp av tekniker som kallas federerad inlärning, efemär inlärning och konventionell inlärning.

Läs mer om Gboards inlärningsmodeller

Federerad inlärning

En teknik som kallas federerad inlärning hjälper Gboard att lära sig nya ord och fraser. Texten du talar in eller skriver till Google skickas inte med federerad inlärning, men tekniken skickar det den har lärt sig till Google. Detta kombineras med inlärningsdata från andra användare och används till att skapa bättre tal- och skrivmodeller. Gboard använder bara federerad inlärning medan telefonen laddas, är ansluten till wifi och inte används. Läs om hur federerad inlärning fungerar.

Efemär inlärning

När du pratar med Gboard kan våra talmodeller förbättras med hjälp av efemär inlärning för att göra taligenkänningen bättre för alla. Allt eftersom ljudet översätts till text kan en träningsalgoritm lära sig av ljudet i realtid. Ljuddata sparas aldrig på en server och raderas från arbetsminnet inom några minuter. Efemär inlärning sker automatiskt och går inte att inaktivera. Läs mer om hur efemär inlärning skyddar din integritet.

Konventionell inlärning

När du pratar med Gboard kan du även välja att förbättra våra talmodeller med hjälp av konventionell inlärning och göra taligenkänningen bättre för alla genom att donera talprover. Ljudklipp innehåller som mest 15 sekunder tal. Om det förekommer tystnad eller okända ljud kan ljudklippen vara upp till 25 sekunder. Google lagrar dessa ljudklipp i högst 18 månader. Läs om hur konventionell inlärning fungerar.

Ändra inställningar för federerad inlärning

Viktigt! Federerad inlärning är aktiverat som standard. Du kan inaktivera tekniken när som helst.
  1. Tryck på Inställningar Inställningar på Android-enheten.
  2. Tryck på System följt av Språk och inmatning.
  3. Tryck på Skärmtangentbord följt avGboard följt av Integritet.
  4. Välj inställningar:
    • Anpassa för dig: Förbättrar röst- och skrivigenkänningen bara för dig. Ljudinspelningar och transkriptioner av det du säger och skriver sparas på enheten. Du kan radera dem på tangentbordet när som helst genom att trycka på Inställningar Inställningar följt av Integritet följt av Radera inlärda ord och data.
    • Förbättra för alla: Förbättrar röst- och skrivigenkänningen för alla. Ljudinspelningar och transkriptioner av det du säger sparas på enheten.
    • Radera inlärda ord och data: Rensar all data som Gboard har sparat på enheten.

Donera ljudklipp och förbättra dikteringen via konventionell inlärning

Obs! Det är frivilligt att delta i datadonationer. Om du använder diktering kan du bli ombedd att dela dina ljudklipp för att förbättra dikteringen. Om du godkänner skickas utdrag av ljudinmatningen i Gboard till Google och lagras för att förbättra taligenkänningen för alla med hjälp av konventionell inlärning. Även om du inte donerar ljudklipp kan Google fortfarande lära sig av ditt ljud i realtid genom efemär inlärning eller från data på enheten genom federerad inlärning.

Sluta dela ljudklipp

Du kan sluta skicka ljuddata när du vill.

1. Öppna en app som det går att skriva i på Android-enheten.
  2. Tryck på Inställningar Inställningar högst upp på tangentbordet följt av Integritet.
  3. Aktivera eller inaktivera Ljuddonationer under Röst.

Delade ljudklipp kopplas inte till dig

Eftersom ljudklippen inte är kopplade till dig eller ditt konto har du inte åtkomst till dem när de har skickats till Google.

Vi använder endast ljudklipp för att förbättra rösttekniken

Ljudklippen används i enlighet med Googles integritetspolicy. De används endast till att förbättra rösttekniken. Som en del av förbättringsarbetet kan mänskliga granskare lyssna på eller transkribera vissa klipp.