Finn ut hvordan Gboard blir bedre

Gboard kan lære av tastaturet ditt og dikteringen din for å gjøre Gboard bedre for alle. Gboard kan lære via teknikker kalt distribuert læring, midlertidig læring og tradisjonell læring.

Finn ut mer om læringsmodellene til Gboard

Distribuert læring

En teknologi som kalles distribuert læring, hjelper Gboard med å lære nye ord og fraser. Distribuert læring sender ikke det du sier eller skriver, til Google, men sender det den lærer, til Google. Der blir lærdommen kombinert med lært informasjon fra andre brukere for å skape bedre tale- og skrivemodeller. Gboard bruker distribuert læring kun mens telefonen lades, er koblet til wifi og ikke er i bruk. Finn ut hvordan distribuert læring virker.

Midlertidig læring

Når du snakker med Gboard, kan Gboard bruke midlertidig læring til å forbedre talemodeller og gjøre talegjenkjenning bedre for alle. Etter hvert som lyden din oversettes til tekst, kan en opplæringsalgoritme lære av lyden i sanntid. Lyddataene lagres aldri på en tjener og slettes fra korttidsminnet etter noen minutter. Midlertidig læring skjer automatisk og kan ikke slås av. Finn ut hvordan personvernet ditt ivaretas når midlertidig læring brukes.

Tradisjonell læring

Når du snakker med Gboard, kan du også velge å donere klipp av talen din for å forbedre talemodeller og gjøre talegjenkjenning bedre for alle via tradisjonell læring. Klippene inneholder maksimalt 15 sekunder med tale. Hvis du er stille eller lyden ikke kan gjenkjennes, kan klippene bli opptil 25 sekunder lange. Google beholder disse klippene i maksimalt 18 måneder. Finn ut hvordan tradisjonell læring fungerer.

Endre innstillingene for distribuert læring

Viktig: Distribuert læring er slått på som standard. Du kan når som helst slå det av.
  1. Trykk på Innstillinger Innstillinger på Android-enheten.
  2. Trykk på System og så Språk og inndata.
  3. Trykk på Skjermtastatur og såGboard og så Personvern.
  4. Velg innstillingen du vil bruke:
    • Personlig tilpasning: Gjør tale- og skrivegjenkjenning bedre for deg. Lydopptak og transkripsjoner av det du sier og skriver, lagres på denne enheten. Du kan når som helst slette dem på tastaturet ved å trykke på Innstillinger Innstillinger og så Personvern og så Slett lærte ord og data.
    • Gjør bedre for alle: Gjør tale- og skrivegjenkjenning bedre for alle. Lydopptak og transkripsjoner av det du sier, lagres på denne enheten.
    • Slett lærte ord og data: Sletter alle data Gboard har lagret på enheten.

Doner lydklipp for å forbedre diktering gjennom tradisjonell læring

Viktig: Det er frivillig å donere data. Hvis du bruker diktering, kan du bli bedt om å dele lydklipp for å bidra til å gjøre diktering bedre. Hvis du samtykker, blir utdrag av lydinndataene dine på Gboard sendt til og lagret av Google for å forbedre talegjenkjenning for alle via tradisjonell læring. Selv om du ikke donerer lydklipp, kan Google fortsatt lære av lyden din i sanntid via midlertidig læring eller fra dataene på enheten din via distribuert læring.

Slutt å dele lydklipp

Du kan slutte å sende lyddata når som helst.

1. Åpne en app du kan skrive i, på Android-enheten din.
  2. Øverst på tastaturet trykker du på Innstillinger Innstillinger og så Personvern.
  3. Under «Tale» slår du Lyddonasjon av eller på.

Delte lydklipp er ikke tilknyttet deg

Siden lydklippene dine ikke er tilknyttet deg eller kontoen din, har du ikke tilgang til dem etter at de er sendt til Google.

Vi bruker lydklipp kun til å forbedre taleteknologien

Lydklippene dine brukes i henhold til Googles personvernregler. De brukes kun til å forbedre taleteknologien. Som en del av denne forbedringen kan menneskelige evaluerere høre på eller transkribere noen klipp.