Lisätietoja Gboardin parantamisesta

Gboard voi oppia näppäimistösi käytön ja sanelun perusteella. Näin Gboardia voidaan parantaa kaikkia käyttäjiä varten. Gboard voi käyttää oppimiseen federoitua oppimista, väliaikaista oppimista ja perinteistä oppimista.

Gboardin oppimismallit

Federoitu oppiminen

Federoiduksi oppimiseksi kutsuttu teknologia auttaa Gboardia oppimaan uusia sanoja ja lauseita. Federoitu oppiminen ei lähetä Googlelle sanomaasi tai kirjoittamaasi tekstiä, mutta se lähettää Googlelle oppimansa asiat, jotka yhdistetään muiden käyttäjien toiminnasta opittuihin asioihin parempien puhe- ja kirjoitusmallien luomiseksi. Gboard käyttää federoitua oppimista vain silloin, kun puhelin on latauksessa ja yhdistetty Wi-Fi-verkkoon ja käyttämättä. Lue, miten federoitu oppiminen toimii.

Väliaikainen oppiminen

Kun puhut Gboardille, se saattaa käyttää väliaikaista oppimista puhemallien kehittämiseksi ja paremman puheentunnistuskokemuksen mahdollistamiseksi kaikille. Kun audio on käännetty tekstiksi, koulutusalgoritmi voi oppia audiostasi reaaliaikaisesti. Audiodataa ei koskaan tallenneta palvelimelle, ja se poistetaan lyhytaikaisesta muistista muutaman minuutin kuluessa. Väliaikainen oppiminen tapahtuu automaattisesti eikä sitä voi laittaa pois päältä. Katso, miten väliaikainen oppiminen suojaa yksityisyyttäsi.

Perinteinen oppiminen

Kun puhut Gboardille, voit halutessasi myös lahjoittaa katkelmia puheestasi puhemallien kehittämiseksi ja paremman puheentunnistuskokemuksen mahdollistamiseksi kaikille perinteisen oppimisen kautta. Katkelma sisältää korkeintaan 15 sekuntia puhetta. Jos siinä on hiljaisia hetkiä tai ääntä ei tunnisteta, katkelman pituus voi olla korkeintaan 25 sekuntia. Google säilyttää katkelmia korkeintaan 18 kuukautta. Katso, miten perinteinen oppiminen toimii.

Federoidun oppimisen asetukset

Tärkeää: Federoitu oppiminen on oletuksena päällä. Voit laittaa sen pois päältä milloin tahansa.
  1. Valitse Android-laitteella Asetukset Asetukset.
  2. Valitse Järjestelmä ja sitten Kielet ja syöttötapa.
  3. Valitse Näyttönäppäimistö ja sittenGboard ja sitten Tietosuoja.
  4. Tee valintasi:
    • Personoitu sinulle: Paranna äänen- ja kirjoituksentunnistusta omaa käyttöäsi varten. Audiotallenteet ja ‑transkriptiot puheestasi ja kirjoituksestasi tallennetaan tälle laitteelle. Voit poistaa ne näppäimistöllä milloin tahansa valitsemalla Asetukset Asetukset ja sitten Yksityisyys ja sitten Poista opitut sanat ja data.
    • Auta tekemään parannuksia kaikille: Parantaa äänen- ja kirjoituksentunnistusta kaikkia käyttäjiä varten. Audiotallenteet ja ‑transkriptiot puheestasi tallennetaan tälle laitteelle.
    • Poista opitut sanat ja data: Poistaa kaiken Gboardin tallentaman datan laitteelta.

Audiokatkelmien lahjoittaminen sanelun parantamiseksi perinteisen oppimisen kautta

Tärkeää: Datan lahjoittaminen on vapaaehtoista. Jos käytät sanelua, sinua voidaan pyytää jakamaan audiokatkelmia sanelun kehittämiseksi. Jos hyväksyt tämän, katkelmia Gboardin audiosyötteestäsi lähetetään Googlelle, joka tallentaa ne ja käyttää niitä puheentunnistuksen parantamiseksi kaikkia käyttäjiä varten perinteisen oppimisen avulla. Vaikka et lahjoittaisi audiokatkelmia, Google voi silti oppia reaaliaikaisesti audiostasi väliaikaisen oppimisen kautta tai laitteellasi olevasta datasta federoidun oppimisen kautta.

Audiokatkelmien jakamisen lopettaminen

Voit lopettaa audiodatan lähettämisen milloin tahansa.

1. Avaa Android-laitteella sovellus, jolla voit kirjoittaa.
  2. Valitse näppäimistön yläosasta Asetukset Asetukset ja sitten Yksityisyys.
  3. Laita Ääni-kohdasta Audiolahjoitukset päälle tai pois päältä.

Audiokatkelmia ei yhdistetä sinuun

Koska audiokatkelmiasi ei yhdistetä sinuun tai tiliisi, sinulla ei ole pääsyä niihin sen jälkeen, kun ne on lähetetty Googlelle.

Käytämme audiokatkelmia vain puheteknologian parantamiseen

Audiokatkelmiasi käytetään Googlen tietosuojakäytännön mukaisesti. Niitä käytetään vain puheteknologian parantamiseen. Osana parannustoimenpiteitä tarkastajat voivat kuunnella tai litteroida katkelmia.