Skriva för hand på tangentbordet

Du kan skriva ord för hand på tangentbordet.

Viktigt! Handskrift är inte tillgängligt för alla språk.

Aktivera Handskrift

1. Öppna en app som det går att skriva i, t.ex. Gmail eller Keep, på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck någonstans där det går att skriva. Tangentbordet visas längst ned på skärmen.
  3. Tryck på Öppna funktionsmenyn Öppna funktionsmenyn uppe till vänster på tangentbordet.
  4. Tryck på Inställningar Inställningar.
    • Om alternativet Inställningar inte visas trycker du på Mer Mer följt av Inställningar Inställningar
  5. Tryck på Språk följt av önskat språk.
  6. Svep åt höger och aktivera layouten för Handskrift. Om alternativet inte visas är Handskrift inte tillgängligt på ditt språk.
  7. Tryck på Klart.

Välj ett tangentbord för handskrift

1. Öppna en app som det går att skriva i, t.ex. Gmail eller Keep, på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck någonstans där det går att skriva. Tangentbordet visas längst ned på skärmen.
  3. Tryck länge på jordgloben Jordglob.
  4. Välj tangentbord för handskrift, till exempel English (US) Handwriting. I stället för tangentbordet visas ett tomt textfält där du kan skriva ord.
  5. Skriv ord på tangentbordet med ett finger eller e-penna.

Tips! För de flesta språk förutspår Gboard när du behöver ett blanksteg. Tryck på Blankstegstangenten längst ned på skärmen om du behöver lägga till ett själv.

Sök
Rensa sökning
Stäng sökrutan
Huvudmeny
true
Sök i hjälpcentret