Handschriftinvoer op je toetsenbord

Je kunt woorden op je toetsenbord schrijven om tekst in te voeren.

Belangrijk: Handschrift is niet in alle talen beschikbaar.

Handschrift aanzetten

1. Open op je Android-telefoon of -tablet een app waarin je kunt typen, zoals Gmail of Keep.
  2. Tik op een plek waar je tekst kunt opgeven. Je toetsenbord verschijnt onderaan het scherm.
  3. Tik linksboven op het toetsenbord op Functiemenu openen Functiemenu openen.
  4. Tik op Instellingen Instellingen.
    • Als je Instellingen niet ziet: Tik op Meer Meer en dan Instellingen Instellingen.
  5. Tik op Talen en dan de taal die je wilt gebruiken.
  6. Swipe naar rechts en zet de lay-out Handschrift aan. Als je deze optie niet ziet, is Handschrift niet beschikbaar voor je taal.
  7. Tik op Klaar.

Een handschrifttoetsenbord selecteren

1. Open op je Android-telefoon of -tablet een app waarin je kunt typen, zoals Gmail of Keep.
  2. Tik op een plek waar je tekst kunt opgeven. Je toetsenbord verschijnt onderaan het scherm.
  3. Tik op het wereldbolletje Wereldbol en houd vast.
  4. Selecteer een handschrifttoetsenbord, zoals Engels (VS) Handschrift. Je toetsenbord wordt een leeg schrijfgebied waarin je woorden kunt invoeren.
  5. Met een vinger of een stylus kun je met de hand woorden op het toetsenbord schrijven om tekst in te voeren.

Opmerking: In de meeste talen voorspelt Gboard wanneer je een spatie nodig hebt. Als er een wordt overgeslagen, tik je op de spatiebalk onderaan het scherm.