Åtgärda problem med Gboard

Testa dessa steg om du stöter på problem eller är orolig för din integritet när du använder Gboard.

Återställa Gboard

Byta tillbaka till Gboard

Om Gboard byter till ett annat tangentbord kan du byta tillbaka.

1. Öppna en app som det går att skriva i, t.ex. Gmail eller Keep, på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck någonstans där det går att skriva.
  3. Tryck länge på jordgloben Jordglob längst ned på tangentbordet.
  4. Tryck på Gboard.

Lägga tillbaka Gboard i listan med tangentbord

När du uppdaterar Gboard kan det ibland försvinna från listan med tangentbord. Så här lägger du till det igen:

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på System följt av Språk och inmatning.
  3. Tryck på Virtuellt tangentbord följt av Hantera tangentbord.
  4. Aktivera Gboard.

Ta bort ord och granska din integritet

Radera sparade ord
Orden du skriver sparas så att du kan få hjälp med stavningen och förslag på sökningar som du kan vara intresserad av. Orden sparas bara på enheten. Du kan radera sparade ord när du vill.
  1. Öppna en app som det går att skriva i, t.ex. Gmail eller Keep, på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck någonstans där det går att skriva.
  3. Tryck på Öppna funktionsmenyn Öppna funktionsmenyn uppe till vänster på tangentbordet.
  4. Tryck på Fler Mer följt av Inställningar Inställningar.
  5. Tryck på Ordbok följt av Radera inlärda ord.
  6. Bekräfta att orden ska tas bort permanent genom att ange siffran som visas.
  7. Tryck på OK.
Skydda dina uppgifter

Vi vet att det du skriver på din Android-enhet är privat. Därför har vi utformat Gboard så att din information förblir privat.

Detta skickas till Google när du använder Gboard

• Dina sökningar skickas till Google för att hämta sökresultat.
  • Användningsstatistik skickas så att vi ser vilka funktioner som används oftast och hur vi kan förbättra oss.
  • Om du använder Gboards inläsningsfunktion skickas din röst till Google för transkribering.

Detta skickas inte till Google när du använder Gboard

• Inget du skriver skickas utöver sökningarna. Lösenord eller det du skriver i chattar med vänner skickas inte.
  • Sparade ord skickas inte. Du kan radera sparade ord när du vill.

Så skickar du feedback om Gboard

Om du använder en Android-enhet kan du skicka feedback direkt från Gboard eller via Android-inställningarna.

Skicka feedback med hjälp av kommatecknet på Gboard

1. Öppna en app som det går att skriva i, t.ex. Gmail eller Keep, på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck länge på kommatecknet nere till vänster på tangentbordet. Dra sedan fingret till Inställningar för att öppna Gboard-inställningarna Inställningar.
  3. Tryck på Mer Mer uppe till höger följt av Hjälp och feedback följt av Skicka feedback.

Skicka feedback via Android-inställningarna

1. Öppna Inställningar Inställningar på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på System följt av Språk och inmatning.
  3. Tryck på Hjälp uppe till höger.
  4. Tryck på Skicka feedback längst ned på sidan.