Problemen met Gboard oplossen

Volg deze stappen als je problemen ondervindt met Gboard of vragen over privacy hebt.

Opmerking: Gboard is beschikbaar voor iPhones en iPads met iOS 9 en hoger.

Gboard herstellen

Terugschakelen naar Gboard

Als Gboard overschakelt naar een ander toetsenbord, kun je terugschakelen.

1. Open op je iPhone of iPad een app waarin je kunt typen, zoals Gmail of Keep.
  2. Tik op een plek waar je tekst kunt opgeven.
  3. Tik onderaan je toetsenbord op het wereldbolletje Wereldbol en houd het icoon vast.
  4. Tik op Gboard.

'null' naast 'Gboard' oplossen

Als je je versie van Gboard updatet, zie je in de lijst met toetsenborden misschien 'null' staan naast Gboard. Verwijder Gboard uit de lijst en voeg Gboard dan weer opnieuw toe om dit probleem op te lossen.

1. Open het menu Instellingen op je iPhone of iPad.
  2. Tik op Algemeen.
  3. Tik op Toetsenbord en dan Toetsenborden.
  4. Tik rechtsboven op Wijzig.
  5. Tik naast Gboard op Verwijder Verwijderen.
  6. Tik op Verwijderen en dan Klaar.
  7. Tik op Nieuw toetsenbord toevoegen en dan Gboard.

Als dat niet werkt, start je je iPhone of iPad opnieuw op.

Gboard weer toevoegen aan de lijst met toetsenborden

Als je Gboard updatet, verdwijnt de app misschien uit je lijst met toetsenborden. Zo kun je Gboard weer toevoegen:

1. Open het menu Instellingen op je iPhone of iPad.
  2. Tik op Algemeen.
  3. Tik op Toetsenbord en dan Toetsenborden.
  4. Tik op Nieuw toetsenbord toevoegen en dan Gboard.

Woorden verwijderen en je privacy checken

Opgeslagen woorden verwijderen

Gboard slaat de woorden op die je typt om je te helpen met de spelling en om zoekopdrachten te voorspellen waarin je misschien geïnteresseerd bent. Deze woorden worden alleen opgeslagen op je apparaat. Je kunt de opgeslagen woorden op elk moment verwijderen.

Opgeslagen woorden uit de Gboard-app verwijderen

1. Open de Gboard-app Gboard op je iPhone of iPad.
  2. Tik op Toetsenbordinstellingen en dan Mijn woordenboek wissen en dan OK.

Opgeslagen woorden uit de Google-app verwijderen

Als je Gboard hebt gedownload als onderdeel van de Google-app:

1. Open de Google-app Google Zoeken op je iPhone of iPad.
  2. Tik linksboven op Instellingen Instellingen.
  3. Tik op Gboard en dan Toetsenbordinstellingen.
  4. Tik op Mijn woordenboek wissen en dan OK.
Je gegevens beveiligen

We beseffen dat wat je op je iPhone of iPad typt, persoonlijk is. Gboard is daarom zo ontworpen dat je gegevens privé blijven.

Gboard verzendt het volgende naar Google:

• Je zoekopdrachten worden naar Google gestuurd om zoekresultaten te genereren.
  • Er worden gebruiksstatistieken verzonden zodat wij kunnen zien welke functies het meest worden gebruikt en zodat we onze service kunnen verbeteren.
  • Als je de functie spraak-naar-tekst van Gboard gebruikt, wordt je stem naar Google gestuurd voor transcriptie.

Wat Gboard niet naar Google verzendt:

• Tekst die je buiten zoekopdrachten typt (zoals wachtwoorden of chats met vrienden) wordt niet verstuurd.
  • Opgeslagen woorden worden niet verzonden. Je kunt opgeslagen woorden op elk gewenst moment verwijderen.