Problemen met Gboard oplossen

Volg deze stappen als u problemen ondervindt met Gboard of vragen over privacy heeft.

Gboard herstellen

Terugschakelen naar Gboard

Als Gboard overschakelt naar een ander toetsenbord, kunt u terugschakelen.

1. Open op uw Android-telefoon of -tablet een app waarmee u kunt typen, zoals Gmail of Keep.
  2. Tik op een plek waar u tekst kunt invoeren.
  3. Tik onderaan uw toetsenbord op de wereldbol Wereldbol en houd het pictogram vast.
  4. Tik op Gboard.

U kunt als volgt Gboard weer toevoegen aan de lijst met toetsenborden:

Wanneer u Gboard updatet, verdwijnt de app mogelijk uit uw lijst met toetsenborden. U kunt het toetsenbord als volgt opnieuw toevoegen:

1. Open de app Instellingen Instellingen-app op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Systeem en dan Talen en invoer.
  3. Tik op Virtueel toetsenbord en dan Toetsenborden beheren.
  4. Schakel Gboard in

Privacy controleren en woorden verwijderen

Houd uw gegevens veilig

We beseffen dat wat u op uw Android-apparaat typt, persoonlijk is. Daarom zorgt Gboard ervoor dat uw gegevens privé blijven.

Wat Gboard naar Google verzendt

• Uw zoekopdrachten worden naar Google verzonden om zoekresultaten te genereren.
  • Er worden gebruiksstatistieken verzonden zodat wij kunnen zien welke functies het meest worden gebruikt en zodat we onze service kunnen verbeteren.
  • Als u de functie spraak-naar-tekst van Gboard gebruikt, wordt uw stem naar Google verzonden voor transcriptie.

Wat Gboard niet naar Google verzendt

• Tekst die u buiten zoekopdrachten typt (zoals wachtwoorden of chats met vrienden) wordt niet verzonden.
  • Opgeslagen woorden worden niet verzonden. U kunt opgeslagen woorden op elk gewenst moment verwijderen.
Opgeslagen woorden verwijderen

Gboard slaat de woorden op die u typt om u te helpen met de spelling en om zoekopdrachten te voorspellen waarin u mogelijk geïnteresseerd bent. Deze woorden worden alleen opgeslagen op uw apparaat. U kunt de opgeslagen woorden op elk gewenst moment verwijderen.

1. Open op uw Android-telefoon of -tablet een app waarmee u kunt typen, zoals Gmail of Keep.
  2. Tik op een plek waar u tekst kunt invoeren.
  3. Tik linksboven op het toetsenbord op Functiemenu openen Functiemenu openen.
  4. Tik op Meer Meer en dan Instellingen Instellingen.
  5. Tik op Woordenboek en dan Geleerde woorden verwijderen.
  6. Geef het weergegeven getal op om te bevestigen dat u deze woorden definitief wilt verwijderen.
  7. Tik op OK.