Problemen met Gboard oplossen

Volg deze stappen als je problemen ondervindt met Gboard of vragen over privacy hebt.

Gboard herstellen

Terugschakelen naar Gboard

Als Gboard overschakelt naar een ander toetsenbord, kun je terugschakelen.

1. Open op je Android-telefoon of -tablet een app waarmee je kunt typen, zoals Gmail of Keep.
  2. Tik op een plek waar je tekst kunt opgeven.
  3. Tik onderaan je toetsenbord op het wereldbolletje Wereldbol en houd het icoon vast.
  4. Tik op Gboard.

Gboard weer toevoegen aan de lijst met toetsenborden

Als je Gboard updatet, verdwijnt de app misschien uit je lijst met toetsenborden. Zo kun je Gboard weer toevoegen:

1. Open de app Instellingen Instellingen-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Systeem en dan Talen en invoer.
  3. Tik op Virtueel toetsenbord en dan Toetsenborden beheren.
  4. Zet Gboard aan

Woorden verwijderen en je privacy checken

Opgeslagen woorden verwijderen
Gboard slaat de woorden op die je typt om je te helpen met de spelling en om zoekopdrachten te voorspellen waarin je misschien geïnteresseerd bent. Deze woorden worden alleen opgeslagen op je apparaat. Je kunt de opgeslagen woorden op elk moment verwijderen.
  1. Open op je Android-telefoon of -tablet een app waarmee je kunt typen, zoals Gmail of Keep.
  2. Tik op een plek waar je tekst kunt opgeven.
  3. Tik linksboven op het toetsenbord op Functiemenu openen Functiemenu openen.
  4. Tik op Meer Meer en dan Instellingen Instellingen.
  5. Tik op Woordenboek en dan Geleerde woorden verwijderen.
  6. Vul het getal in dat je ziet om te bevestigen dat je deze woorden definitief wilt verwijderen.
  7. Tik op OK.
Je gegevens beveiligen

We beseffen dat wat je op je Android-apparaat typt, persoonlijk is. Daarom zorgt Gboard ervoor dat je gegevens privé blijven.

Wat Gboard naar Google verzendt

• Je zoekopdrachten worden naar Google gestuurd om zoekresultaten te genereren.
  • Er worden gebruiksstatistieken verzonden zodat wij kunnen zien welke functies het meest worden gebruikt en zodat we onze service kunnen verbeteren.
  • Als je de functie spraak-naar-tekst van Gboard gebruikt, wordt je stem naar Google gestuurd voor transcriptie.

Wat Gboard niet naar Google verzendt

• Tekst die je buiten zoekopdrachten typt (zoals wachtwoorden of chats met vrienden) wordt niet verstuurd.
  • Opgeslagen woorden worden niet verzonden. Je kunt opgeslagen woorden op elk gewenst moment verwijderen.

Feedback versturen naar Gboard

Als je een Android-apparaat gebruikt, kun je rechtstreeks vanuit Gboard of via de Android-instellingen feedback sturen.

Feedback sturen via de komma op Gboard

1. Open op je Android-telefoon of -tablet een app waarmee je kunt typen, zoals Gmail of Keep.
  2. Tik linksonder op je toetsenbord op de komma en houd deze vast. Sleep je vinger naar Instellingen om de Gboard-instellingen Instellingen te openen.
  3. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Hulp en feedback en dan Feedback sturen.

Feedback sturen via de Android-instellingen

1. Open Instellingen Instellingen op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Systeem en dan Talen en invoer.
  3. Tik rechtsboven op Hulp .
  4. Tik onderaan de pagina op Feedback sturen.