Gboardin ongelmien korjaaminen

Jos sinulla on ongelmia Gboardin kanssa tai tietosuojaan liittyviä kysymyksiä, seuraa alla olevia ohjeita.

Tärkeää: Gboard on saatavilla iPhoneille ja iPadeille, joissa on iOS 9 tai uudempi.

Gboardin palauttaminen

Vaihtaminen takaisin Gboardiin

Jos olet ottanut käyttöön toisen näppäimistön, voit vaihtaa sen takaisin Gboardiin.

1. Avaa iPhonella tai iPadilla sovellus, jolla voit kirjoittaa, kuten Gmail tai Keep.
  2. Napauta kohtaa, johon voit kirjoittaa tekstiä.
  3. Kosketa pitkään näppäimistön alareunassa olevaa maapallokuvaketta Globe.
  4. Valitse Gboard.

Gboardin null-virheen korjaaminen

Kun olet päivittänyt Gboardin, sen nimen vieressä näppäimistöluettelossa voi näkyä sana null. Voit korjata ongelman poistamalla Gboardin näppäimistöluettelosta ja lisäämällä sen sitten takaisin luetteloon.

1. Avaa iPhonen tai iPadin Asetukset.
  2. Valitse Yleiset.
  3. Valitse Näppäimistö ja sitten Näppäimistöt.
  4. Valitse oikeasta yläreunasta Muokkaa.
  5. Valitse Gboardin vierestä Poista Poista.
  6. Valitse Poista ja sitten Valmis.
  7. Valitse Lisää näppäimistö ja sitten Gboard.

Jos tämä ei toimi, yritä käynnistää iPhone tai iPad uudelleen.

Gboardin palauttaminen näppäimistöluetteloon

Kun päivität Gboardin, se voi poistua näppäimistöluettelosta. Näin voit lisätä sen takaisin luetteloon:

1. Avaa iPhonen tai iPadin Asetukset.
  2. Valitse Yleiset.
  3. Valitse Näppäimistö ja sitten Näppäimistöt.
  4. Valitse Lisää näppäimistö ja sitten Gboard.

Sanojen poistaminen ja yksityisyyden tarkistaminen

Tallennettujen sanojen poistaminen

Gboard tallentaa kirjoittamasi sanat oikeinkirjoituksen tarkistamista ja kiinnostavien hakujen ehdottamista varten. Sanat tallennetaan vain laitteellesi. Voit poistaa tallennetut sanat milloin tahansa.

Tallennettujen sanojen poistaminen Gboard-sovelluksesta

1. Avaa Gboard-sovellus Gboard iPhonella tai iPadilla.
  2. Valitse Näppäimistöasetukset ja sitten Tyhjennä oma sanakirja ja sitten OK.

Tallennettujen sanojen poistaminen Google-sovelluksesta

Jos latasit Gboardin osana Google-sovellusta:

1. Avaa iPhonella tai iPadilla Google-sovellus Google Haku.
  2. Valitse vasemmasta yläreunasta Asetukset Asetukset.
  3. Valitse Gboard ja sitten Näppäimistöasetukset.
  4. Valitse Tyhjennä oma sanakirja ja sitten OK.
Tietojen suojaaminen

Tiedämme, että iPhonella tai iPadilla kirjoittamasi asiat ovat yksityisiä. Siksi Gboard suojaa tietojasi.

Mitä Gboard lähettää Googlelle:

• Hakusi lähetetään Googlelle, jotta sinulle voidaan näyttää hakutuloksia.
  • Googlelle lähetetään käyttötilastoja, jotta tiedämme, mitä ominaisuuksia käyttäjät käyttävät useimmin ja voimme parantaa tuotetta.
  • Jos käytät Gboardin puhe tekstiksi ‑toimintoa, äänitallenteesi lähetetään Googlelle litterointia varten.

Mitä Gboard ei lähetä Googlelle:

• Googlelle lähetetään vain kirjoittamasi haut. Mitään muuta kirjoittamaasi, kuten salasanoja tai chat-viestejä, ei lähetetä.
  • Tallennettuja sanoja ei lähetetä. Voit poistaa tallennetut sanat milloin tahansa.