Gboardin ongelmien korjaaminen

Jos sinulla on ongelmia Gboardin kanssa tai tietosuojaan liittyviä kysymyksiä, seuraa alla olevia ohjeita.

Huom. Gboard on saatavilla iPhoneille ja iPadeille, joiden käyttöjärjestelmä on iOS 9 tai uudempi.

Gboardin palauttaminen

Vaihtaminen takaisin Gboardiin

Jos olet ottanut käyttöön toisen näppäimistön, voit vaihtaa sen takaisin Gboardiin.

1. Avaa iPhonella tai iPadilla sovellus, jolla voit kirjoittaa, kuten Gmail tai Keep.
  2. Kosketa kohtaa, johon voit kirjoittaa tekstiä.
  3. Kosketa pitkään näppäimistön alareunassa olevaa Maapallo-kuvaketta Globe.
  4. Valitse Gboard.

Gboardin null-virheen korjaaminen

Kun olet päivittänyt Gboardin, sen nimen vieressä näppäimistöluettelossa voi näkyä sana null. Voit korjata ongelman poistamalla Gboardin näppäimistöluettelosta ja lisäämällä sen sitten takaisin luetteloon.

1. Avaa iPhonen tai iPadin Asetukset.
  2. Valitse Yleiset.
  3. Valitse Näppäimistö ja sitten Näppäimistöt.
  4. Napauta oikeasta yläkulmasta Muokkaa.
  5. Valitse Gboardin vierestä Poista Poista.
  6. Valitse Poista ja sitten Valmis.
  7. Valitse Lisää näppäimistö ja sitten Gboard.

Jos tämä ei toimi, yritä käynnistää iPhone tai iPad uudelleen.

Gboardin palauttaminen näppäimistöluetteloon

Kun päivität Gboardin, se voi poistua näppäimistöluettelosta. Näin voit lisätä sen takaisin luetteloon:

1. Avaa iPhonen tai iPadin Asetukset.
  2. Valitse Yleiset.
  3. Valitse Näppäimistö ja sitten Näppäimistöt.
  4. Valitse Lisää näppäimistö ja sitten Gboard.

Tietosuoja ja hakuhistorian tyhjentäminen

Tietojen suojaaminen

Tiedämme, että iPhonella tai iPadilla kirjoittamasi asiat ovat yksityisiä. Siksi Gboard suojaa tietojasi.

Mitä Gboard lähettää Googlelle:

• Hakusi lähetetään Googlelle, jotta sinulle voidaan näyttää hakutuloksia.
  • Googlelle lähetetään käyttötilastoja, jotta tiedämme, mitä ominaisuuksia käyttäjät käyttävät useimmin ja voimme parantaa tuotetta.
  • Jos käytät Gboardin puhe tekstiksi ‑toimintoa, äänitallenteesi lähetetään Googlelle litterointia varten.

Mitä Gboard ei lähetä Googlelle:

• Googlelle lähetetään vain kirjoittamasi haut. Mitään muuta kirjoittamaasi, kuten salasanoja tai chat-viestejä, ei lähetetä.
  • Tallennettuja sanoja ei lähetetä. Voit poistaa tallennetut sanat milloin tahansa.
Hakuhistorian poistaminen

Jos poistat Gboardin hakuhistorian, ennakointi ei enää näytä aiempia hakujasi.

Hakuhistorian poistaminen Gboard-sovelluksesta

1. Avaa Gboard Gboard iPhonella tai iPadilla.
  2. Valitse Hakuasetukset.
  3. Valitse Tyhjennä Gboardin hakuhistoria ja sitten Ok.

Hakuhistorian poistaminen Google-sovelluksesta ja ‑tililtä

Jos latasit Gboardin osana Google-sovellusta, aiemmat hakusi voidaan tallentaa laitteesi lisäksi myös Google-tilillesi.

Vaihe 1: Laitteelta poistaminen

1. Avaa Google-sovellus Google Haku iPhonella tai iPadilla.
  2. Valitse vasemmasta yläkulmasta Asetukset Asetukset.
  3. Valitse asetusvalikosta Gboard ja sitten Hakuasetukset.
  4. Valitse Tyhjennä Gboardin hakuhistoria ja sitten Ok.

Vaihe 2: Tililtä poistaminen

Kun olet kirjautuneena Google-sovellukseen ja Verkko- ja sovellustoiminta ‑asetus on käytössä, hakusi voidaan tallentaa Google-tilisi Omat tapahtumat ‑osioon. Lue lisää Omiin tapahtumiin tallennettujen hakujen poistamisesta.

Tallennettujen sanojen poistaminen

Gboard tallentaa kirjoittamasi sanat oikeinkirjoituksen tarkistamista ja kiinnostavien hakujen ehdottamista varten. Sanat tallennetaan vain laitteellesi. Voit poistaa tallennetut sanat milloin tahansa.

Tallennettujen sanojen poistaminen Gboard-sovelluksesta

1. Avaa Gboard-sovellus Gboard iPhonella tai iPadilla.
  2. Valitse Näppäimistöasetukset ja sitten Tyhjennä oma sanakirja ja sitten Ok.

Tallennettujen sanojen poistaminen Google-sovelluksesta

Jos latasit Gboardin osana Google-sovellusta:

1. Avaa Google-sovellus Google Haku iPhonella tai iPadilla.
  2. Valitse vasemmasta yläkulmasta Asetukset Asetukset.
  3. Valitse Gboard ja sitten Näppäimistöasetukset.
  4. Valitse Tyhjennä oma sanakirja ja sitten Ok.