Gboardin ongelmien korjaaminen

Jos sinulla on ongelmia Gboardin kanssa tai tietosuojaan liittyviä kysymyksiä, seuraa alla olevia ohjeita.

Gboardin palauttaminen

Vaihtaminen takaisin Gboardiin

Jos olet ottanut käyttöön toisen näppäimistön, voit vaihtaa sen takaisin Gboardiin.

1. Avaa Android-puhelimella tai ‑tabletilla sovellus, jolla voit kirjoittaa, kuten Gmail tai Keep.
  2. Kosketa kohtaa, johon voit kirjoittaa tekstiä.
  3. Kosketa pitkään näppäimistön alareunassa olevaa maapallokuvaketta Globe.
  4. Valitse Gboard.

Gboardin palauttaminen näppäimistöluetteloon

Kun päivität Gboardin, se voi poistua näppäimistöluettelosta. Näin voit lisätä sen takaisin luetteloon:

1. Avaa Asetukset-sovellus Asetukset-sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse Järjestelmä ja sitten Kielet ja syöttötapa.
  3. Valitse Virtuaalinen näppäimistö ja sittenHallinnoi näppäimistöjä.
  4. Ota Gboard käyttöön.

Sanojen poistaminen ja tietosuojan tarkistaminen

Tallennettujen sanojen poistaminen
Gboard tallentaa kirjoittamasi sanat oikeinkirjoituksen tarkistamista ja kiinnostavien hakujen ehdottamista varten. Sanat tallennetaan vain laitteellesi. Voit poistaa tallennetut sanat milloin tahansa.
  1. Avaa Android-puhelimella tai ‑tabletilla sovellus, jolla voit kirjoittaa, kuten Gmail tai Keep.
  2. Napauta kohtaa, johon voit kirjoittaa tekstiä.
  3. Valitse näppäimistön vasemmasta yläreunasta Avaa ominaisuusvalikko Avaa ominaisuusvalikko.
  4. Valitse Lisää Lisää ja sitten Asetukset Asetukset.
  5. Valitse Sanakirja ja sitten Poista opitut sanat.
  6. Vahvista sanojen poistaminen pysyvästi syöttämällä näytöllä näkyvä numero.
  7. Valitse OK.
Tietojen suojaaminen

Tiedämme, että Android-laitteella kirjoittamasi asiat ovat yksityisiä. Siksi Gboard suojaa tietojasi.

Mitä Gboard lähettää Googlelle:

• Hakusi lähetetään Googlelle, jotta sinulle voidaan näyttää hakutuloksia.
  • Googlelle lähetetään käyttötilastoja, jotta tiedämme, mitä ominaisuuksia käyttäjät käyttävät useimmin ja voimme parantaa tuotetta.
  • Jos käytät Gboardin puhe tekstiksi ‑toimintoa, äänitallenteesi lähetetään Googlelle litterointia varten.

Mitä Gboard ei lähetä Googlelle:

• Googlelle lähetetään vain kirjoittamasi haut. Mitään muuta kirjoittamaasi, kuten salasanoja tai chat-viestejä, ei lähetetä.
  • Tallennettuja sanoja ei lähetetä. Voit poistaa tallennetut sanat milloin tahansa.

Gboard-palautteen lähettäminen

Jos käytät Android-laitetta, voit lähettää palautetta suoraan Gboardista tai Android-asetusten kautta.

Palautteen lähettäminen Gboardin pilkun avulla

1. Avaa Android-puhelimella tai ‑tabletilla sovellus, jolla voit kirjoittaa, esim. Gmail tai Keep.
  2. Kosketa pitkään näppäimistön vasemman alareunan pilkkua ja vedä sormi kohtaan Asetukset, niin pääset Gboard-asetuksiin Asetukset.
  3. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Ohje ja palaute ja sitten Lähetä palautetta.

Palautteen lähettäminen Android-asetusten kautta

1. Avaa Android-puhelimen tai ‑tabletin Asetukset Asetukset.
  2. Valitse Järjestelmä ja sitten Kielet ja syöttötapa.
  3. Valitse oikeasta yläreunasta Ohje .
  4. Valitse sivun alareunasta Lähetä palautetta.