Gboardin ongelmien korjaaminen

Jos sinulla on ongelmia Gboardin kanssa tai tietosuojaan liittyviä kysymyksiä, seuraa alla olevia ohjeita.

Gboardin palauttaminen

Vaihtaminen takaisin Gboardiin

Jos olet ottanut käyttöön toisen näppäimistön, voit vaihtaa sen takaisin Gboardiin.

1. Avaa Android-puhelimella tai ‑tabletilla sovellus, jolla voit kirjoittaa, kuten Gmail tai Keep.
  2. Kosketa kohtaa, johon voit kirjoittaa tekstiä.
  3. Kosketa pitkään näppäimistön alareunassa olevaa Maapallo-kuvaketta Globe.
  4. Valitse Gboard.

Gboardin palauttaminen näppäimistöluetteloon

Kun päivität Gboardin, se voi poistua näppäimistöluettelosta. Näin voit lisätä sen takaisin luetteloon:

1. Avaa Asetukset-sovellus Asetukset-sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse Järjestelmä ja sitten Kielet ja syöttötapa.
  3. Valitse Virtuaalinen näppäimistö ja sitten Hallinnoi näppäimistöjä.
  4. Ota Gboard käyttöön.

Tietosuoja ja sanojen poistaminen

Tietojen suojaaminen

Tiedämme, että Android-laitteella kirjoittamasi asiat ovat yksityisiä. Siksi Gboard suojaa tietojasi.

Mitä Gboard lähettää Googlelle:

• Hakusi lähetetään Googlelle, jotta sinulle voidaan näyttää hakutuloksia.
  • Googlelle lähetetään käyttötilastoja, jotta tiedämme, mitä ominaisuuksia käyttäjät käyttävät useimmin ja voimme parantaa tuotetta.
  • Jos käytät Gboardin puhe tekstiksi ‑toimintoa, äänitallenteesi lähetetään Googlelle litterointia varten.

Mitä Gboard ei lähetä Googlelle:

• Googlelle lähetetään vain kirjoittamasi haut. Mitään muuta kirjoittamaasi, kuten salasanoja tai chat-viestejä, ei lähetetä.
  • Tallennettuja sanoja ei lähetetä. Voit poistaa tallennetut sanat milloin tahansa.
Tallennettujen sanojen poistaminen

Gboard tallentaa kirjoittamasi sanat oikeinkirjoituksen tarkistamista ja kiinnostavien hakujen ehdottamista varten. Sanat tallennetaan vain laitteellesi. Voit poistaa tallennetut sanat milloin tahansa.

1. Avaa Android-puhelimella tai ‑tabletilla sovellus, jolla voit kirjoittaa, kuten Gmail tai Keep.
  2. Kosketa kohtaa, johon voit kirjoittaa tekstiä.
  3. Valitse näppäimistön vasemmasta yläkulmasta Avaa ominaisuusvalikko Avaa ominaisuusvalikko.
  4. Valitse Lisää Lisää ja sitten Asetukset Asetukset.
  5. Valitse Sanakirja ja sitten Poista opitut sanat.
  6. Vahvista sanojen poistaminen pysyvästi syöttämällä näytöllä näkyvä numero.
  7. Valitse Ok.