Översätta medan du skriver

Du kan översätta text till ett annat språk medan du skriver på Gboard.

Obs! Vissa av de här stegen fungerar endast i Android 7.0 eller senare. Så här tar du reda på vilken version av Android du har. Se vilka språk som går att översätta.
  1. Installera Gboard på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Öppna en app som det går att skriva i, t.ex. Gmail eller Keep.
  3. Tryck någonstans där det går att skriva.
  4. Tryck på Öppna funktionsmenyn Öppna funktionsmenyn högst upp på tangentbordet.
  5. Tryck på Översätt Översätt.
  6. Välj det språk du vill översätta från.
  7. Välj det språk du vill översätta till.
  8. Skriv din text. En förhandsgranskning visas medan du skriver. Om du trycker på förhandsgranskningen visas olika varianter på översättningen.
  9. Tryck på Välj Done om du vill använda översättningen.
Tips! Stäng fönstret genom att trycka på Stäng funktionsmenyn Close features menu.