Vertalen terwijl u typt

U kunt tekst vertalen naar een andere taal terwijl u typt met Gboard.

Opmerking: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 7.0 en hoger. Je Android-versie controleren

Bekijk welke talen kunnen worden vertaald.

1. Installeer Gboard op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Open een app waarin u kunt typen, zoals Gmail of Keep.
  3. Tik op een plek waar u tekst kunt invoeren.
  4. Tik bovenaan het toetsenbord op Functiemenu openen Functiemenu openen.
  5. Tik op Vertalen Vertalen.
  6. Kies de taal waaruit u wilt vertalen.
  7. Kies de taal waarin u wilt vertalen.
  8. Typ uw tekst. U krijgt een voorbeeld te zien terwijl u typt. U kunt op het voorbeeld tikken om varianten van de vertaling te bekijken.
  9. Tik op Selecteren Done om de vertaling te gebruiken.

Tip: Als u het venster wilt sluiten, tikt u op Functiemenu sluiten Close features menu.