Vertalen terwijl je typt

Je kunt tekst vertalen naar een andere taal terwijl je typt met Gboard.

Opmerking: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 7.0 en hoger. Je Android-versie controleren Bekijken welke talen kunnen worden vertaald
  1. Installeer Gboard op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Open een app waarin je kunt typen, zoals Gmail of Keep.
  3. Tik op een plek waar je tekst kunt invoeren.
  4. Tik bovenaan het toetsenbord op Functiemenu openen Functiemenu openen.
  5. Tik op Vertalen Vertalen.
  6. Kies de taal waaruit je wilt vertalen.
  7. Kies de taal waarin je wilt vertalen.
  8. Typ je tekst. Je krijgt een voorbeeld te zien terwijl je typt. Je kunt op het voorbeeld tikken om varianten van de vertaling te bekijken.
  9. Tik op Selecteren Done om de vertaling te gebruiken.
Tip: Als je het venster wilt sluiten, tik je op Functiemenu sluiten Close features menu.