Skriva på ett annat språk

Du kan ändra tangentbordsspråk utan att byta språkinställning på enheten.

Obs! Vissa av de här stegen fungerar endast i Android 7.0 eller senare. Så här tar du reda på vilken version av Android du har

Lägga till ett språk på Gboard

Språkinställningarna på Android-enheten påverkas inte av att du använder Gboard.

1. Installera Gboard på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Öppna en app som det går att skriva i, t.ex. Gmail eller Keep.
  3. Tryck någonstans där det går att skriva.
  4. Tryck på Öppna funktionsmenyn Öppna funktionsmenyn högst upp på tangentbordet.
  5. Tryck på Fler Mer följt av Inställningar Inställningar.
  6. Tryck på Språk följt av Lägg till tangentbord.
  7. Välj det språk du vill aktivera.
  8. Välj den layout du vill använda.
  9. Tryck på Klart.

Lägga till ett språk på Gboard via Android-inställningarna

1. Öppna appen Inställningar på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på System följt av Språk och inmatning.
  3. Tryck på Virtuellt tangentbord under Tangentbord.
  4. Tryck på Gboard följt av Språk.
  5. Välj ett språk.
  6. Aktivera den layout du vill använda.
  7. Tryck på Klar.

Byta språk på Gboard

1. Öppna en app som det går att skriva i, t.ex. Gmail eller Keep, på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck någonstans där det går att skriva.
  3. Tryck länge på blankstegstangenten för att byta språk.

Byta språk med hjälp av skifttangenten för språk

1. Öppna en app som det går att skriva i, t.ex. Gmail eller Keep, på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck någonstans där det går att skriva.
  3. Tryck länge på kommatecknet nere till vänster på tangentbordet. Dra sedan fingret till Inställningar Inställningar för att öppna Gboard-inställningarna Inställningar
  4. Tryck på Inställningar.
  5. Tryck på Visa skifttangent för språk Jordglob.
Tips! Om alternativet Visa skifttangent för språk är nedtonat inaktiverar du Visa skifttangent för emojis Emoji.

Skicka feedback till vårt team om du behöver mer hjälp med att åtgärda problem.