In een andere taal typen

U kunt de taal van het toetsenbord wijzigen zonder de taal van uw mobiele apparaat te wijzigen.

Opmerking: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 7.0 en hoger. Je Android-versie controleren

Een taal aan Gboard toevoegen

Als u de taal van Gboard wijzigt, worden de taalinstellingen van uw Android-apparaat niet beïnvloed.

1. Installeer Gboard op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Open een app waarin u kunt typen, zoals Gmail of Keep.
  3. Tik op een plek waar u tekst kunt invoeren.
  4. Tik linksboven op het toetsenbord op Functiemenu openen Functiemenu openen.
  5. Tik op Meer Meer en dan Instellingen Instellingen.
  6. Tik op Talen en dan Toetsenbord toevoegen.
  7. Kies de taal die u wilt inschakelen.
  8. Selecteer de indeling die u wilt gebruiken.
  9. Tik op Gereed.

Een taal aan Gboard toevoegen via de Android-instellingen

1. Open de app Instellingen op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Systeem en dan Talen en invoer.
  3. Tik onder Toetsenborden op Virtueel toetsenbord.
  4. Tik op Gboard en dan Talen.
  5. Kies een taal.
  6. Schakel de indeling in die u wilt gebruiken.
  7. Tap Done.

Schakelen tussen talen op Gboard

1. Open op uw Android-telefoon of -tablet een app waarmee u kunt typen, zoals Gmail of Keep.
  2. Tik op een plek waar u tekst kunt invoeren.
  3. Tik op de spatietoets en houd deze vast om tussen talen te schakelen.

Schakelen tussen talen met de schakeltoets voor talen

1. Open op uw Android-telefoon of -tablet een app waarmee u kunt typen, zoals Gmail of Keep.
  2. Tik op een plek waar u tekst kunt invoeren.
  3. Tik linksonder op uw toetsenbord op de komma en houd deze vast. Sleep uw vinger naar Instellingen Instellingen om de Gboard-instellingen te openen.
  4. Tik op Voorkeuren.
  5. Tik op Schakeltoets voor taal weergeven Wereldbol.

Tip: Als 'Schakeltoets voor taal weergeven' is uitgegrijsd, schakelt u Schakeltoets voor emoji weergeven Emoji uit.

Stuur feedback naar ons team als u nog steeds een probleem moet oplossen.