In een andere taal typen

U kunt de taal van het toetsenbord wijzigen zonder de taal van uw mobiele apparaat te wijzigen.

Opmerking: Gboard is beschikbaar voor iPhones en iPads met iOS 9 en hoger.

Een taal toevoegen

Wanneer u Gboard gebruikt, worden de taalinstellingen van uw iPhone of iPad niet beïnvloed.

1. Installeer Gboard op uw iPhone of iPad.
  2. Open een app waarin u kunt typen, zoals Gmail of Keep.
  3. Tik op een plek waar u tekst kunt invoeren.
  4. Tik onderaan uw toetsenbord op de wereldbol Wereldbol en houd het pictogram vast.
  5. Tik op Instellingen Instellingen en dan Talen.
  6. Tik op Taal toevoegen.
  7. Tik op de taal die u wilt inschakelen.

Schakelen tussen talen

1. Open op uw iPhone of iPad een app waarin u kunt typen, zoals Gmail of Keep.
  2. Tik op een plek waar u tekst kunt invoeren.
  3. Tik onderaan het toetsenbord op de wereldbol Wereldbol en houd het pictogram vast.
  4. Tik op de taal die u wilt gebruiken.

Uw toetsenbordindeling aanpassen

1. Open het menu Instellingen op uw iPhone of iPad.
  2. Tik op Algemeen.
  3. Tik op Toetsenbord en dan Toetsenborden.
  4. Voeg de indeling toe die u wilt gebruiken of schakel deze in.