In een andere taal typen

Je kunt de taal van het toetsenbord wijzigen zonder de taal van je mobiele apparaat aan te passen.

Belangrijk: Gboard is beschikbaar voor iPhones en iPads met iOS 9 en hoger.

Een taal toevoegen

Als je Gboard gebruikt, heeft dat geen effect op de taalinstellingen van je iPhone of iPad.

1. Installeer Gboard op je iPhone of iPad.
  2. Open een app waarin je kunt typen, zoals Gmail of Keep.
  3. Tik op een plek waar je tekst kunt invullen.
  4. Tik onderaan je toetsenbord op de wereldbol Wereldbol en houd het icoon vast.
  5. Tik op Instellingen Instellingen en dan Talen.
  6. Tik op Taal toevoegen.
  7. Tik op de taal die je wilt aanzetten.

Schakelen tussen talen

1. Open op je iPhone of iPad een app waarin je kunt typen, zoals Gmail of Keep.
  2. Tik op een plek waar je tekst kunt invullen.
  3. Tik onderaan je toetsenbord op de wereldbol Wereldbol en houd het icoon vast.
  4. Tik op de taal die je wilt gebruiken.

De toetsenbordindeling aanpassen

1. Open het menu Instellingen op je iPhone of iPad.
  2. Tik op Algemeen.
  3. Tik op Toetsenbord en dan Toetsenborden.
  4. Voeg de indeling toe die je wilt gebruiken of zet deze aan.