In een andere taal typen

U kunt de taal van het toetsenbord wijzigen zonder de taal van uw mobiele apparaat te wijzigen.

Opmerking: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 7.0 en hoger. Meer informatie over het controleren van uw Android-versie.

Een taal toevoegen

Wanneer u de taal van Gboard wijzigt, worden de taalinstellingen van uw Android-apparaat niet beïnvloed.

1. Installeer Gboard op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Open een app waarin u kunt typen, zoals Gmail of Keep.
  3. Tik op een plek waar u tekst kunt invoeren.
  4. Tik linksboven op het toetsenbord op Functiemenu openen Functiemenu openen.
  5. Tik op Meer Meer en dan Instellingen Instellingen.
  6. Tik op Talen en dan Toetsenbord toevoegen.
  7. Kies de taal die u wilt inschakelen.
  8. Selecteer de indeling die u wilt gebruiken.
  9. Tik op Gereed.

Schakelen tussen talen

1. Open op uw Android-telefoon of -tablet een app waarmee u kunt typen, zoals Gmail of Keep.
  2. Tik op een plek waar u tekst kunt invoeren.
  3. Tik onderaan uw toetsenbord op de wereldbol Wereldbol en houd het pictogram vast.
  4. Tik op de taal die u wilt gebruiken.

Uw toetsenbordindeling aanpassen

1. Open de app 'Instellingen' op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Systeem en dan Talen en invoer.
  3. Tik onder 'Toetsenbord en invoer' op Virtueel toetsenbord.
  4. Tik op Gboard en dan Talen.
  5. Kies een taal.
  6. Schakel de indeling in die u wilt gebruiken.
  7. Tik op Gereed.