In een andere taal typen

Je kunt de taal van het toetsenbord wijzigen zonder de taal van je mobiele apparaat aan te passen.

Opmerking: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 7.0 en hoger. Je Android-versie controleren

Een taal aan Gboard toevoegen

Als je de taal van Gboard wijzigt, heeft dat geen effect op de taalinstellingen van je Android-apparaat.

1. Installeer Gboard op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Open een app waarin je kunt typen, zoals Gmail of Keep.
  3. Tik op een plek waar je tekst kunt invullen.
  4. Tik linksboven op het toetsenbord op Functiemenu openen Functiemenu openen.
  5. Tik op Meer Meer en dan Instellingen Instellingen.
  6. Tik op Talen en dan Toetsenbord toevoegen.
  7. Kies de taal die je wilt aanzetten.
  8. Selecteer de indeling die je wilt gebruiken.
  9. Tik op Klaar.

Een taal aan Gboard toevoegen via de Android-instellingen

1. Open de app Instellingen op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Systeem en dan Talen en invoer.
  3. Tik onder Toetsenborden op Virtueel toetsenbord.
  4. Tik op Gboard en dan Talen.
  5. Kies een taal.
  6. Zet de indeling aan die je wilt gebruiken.
  7. Tik op Klaar.

Schakelen tussen talen op Gboard

1. Open op je Android-telefoon of -tablet een app waarmee je kunt typen, zoals Gmail of Keep.
  2. Tik op een plek waar je tekst kunt invullen.
  3. Tik op de spatietoets en houd deze vast om tussen talen te schakelen.

Schakelen tussen talen met de schakeltoets voor talen

1. Open op je Android-telefoon of -tablet een app waarmee je kunt typen, zoals Gmail of Keep.
  2. Tik op een plek waar je tekst kunt invullen.
  3. Tik linksonder op je toetsenbord op de komma en houd deze vast. Sleep je vinger naar Instellingen Instellingen om de Gboard-instellingen Instellingen te openen.
  4. Tik op Voorkeuren.
  5. Tik op Schakeltoets voor taal tonen Wereldbol.
Tip: Als Schakeltoets voor taal tonen is uitgegrijsd, zet je Schakeltoets voor emoji tonen Emoji uit.

Stuur feedback naar ons team als je nog steeds een probleem moet oplossen.