Woordsuggesties ontvangen en fouten oplossen

U kunt suggesties gebruiken om sneller te typen.

Opmerking: Gboard is beschikbaar voor iPhones en iPads met iOS 9 en hoger.

Opmerking: Alleen ondersteunde talen bieden suggesties. Controleer of uw taal wordt ondersteund.

1. Installeer Gboard op uw iPhone of iPad.
  2. Open een app waarin u kunt typen, zoals Gmail of Keep.
  3. Tik op een plek waar u tekst kunt invoeren.
  4. Typ een woord. Bovenaan het toetsenbord worden suggesties weergegeven.
    • Als u het gewenste woord ziet, tikt u erop.
    • Als een voorgesteld woord u niet bevalt, tikt u op het woord, houdt u dit vast en tikt u op OK.

Woorden aan uw woordenboek toevoegen

Open op uw iPhone of iPad een app waarin u kunt typen, zoals Gmail of Keep.

1. Tik op een plek waar u tekst kunt invoeren.
  2. Voer het woord in dat u wilt toevoegen.
  3. Tik op het rood onderstreepte woord.
  4. Tik op Toevoegen aan woordenboek.

Opmerking: Verkeerd gespelde woorden kunnen worden gecorrigeerd terwijl u typt. Als u correcties die automatisch zijn aangebracht ongedaan wilt maken, tikt u op Backspace Verwijderen.

De soorten suggesties wijzigen die u ontvangt

U kunt kiezen welke soorten suggesties worden weergegeven, zoals volgende woorden of emoji's.

1. Open op uw iPhone of iPad een app waarin u kunt typen, zoals Gmail of Keep.
  2. Tik op een plek waar u tekst kunt invoeren.
  3. Tik onderaan uw toetsenbord op de wereldbol Wereldbol en houd het pictogram vast.
  4. Tik op Instellingen Instellingen en dan Toetsenbordinstellingen.
  5. Maak een keuze uit de opties.