Woordsuggesties ontvangen en fouten oplossen

U kunt suggesties gebruiken om sneller te typen.

Opmerking: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 7.0 en hoger. Meer informatie over het controleren van uw Android-versie.

Opmerking: Alleen ondersteunde talen bieden suggesties. Controleer of uw taal wordt ondersteund.

1. Installeer Gboard op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Open een app waarin u kunt typen, zoals Gmail of Keep.
  3. Tik op een plek waar u tekst kunt invoeren.
  4. Typ een woord. Bovenaan het toetsenbord worden suggesties weergegeven.
    • Als u het gewenste woord ziet, tikt u erop.
    • Als een voorgesteld woord u niet bevalt, tikt u op het woord, houdt u dit vast en sleept u het naar de prullenbak Prullenbak.

Woorden aan uw woordenboek toevoegen

1. Open op uw Android-telefoon of -tablet een app waarmee u kunt typen, zoals Gmail of Keep.
  2. Tik op een plek waar u tekst kunt invoeren.
  3. Voer het woord in dat u wilt toevoegen.
  4. Tik op het rood onderstreepte woord.
  5. Tik op Toevoegen aan woordenboek.

Opmerking: Verkeerd gespelde woorden kunnen worden gecorrigeerd terwijl u typt. Als u correcties die automatisch zijn aangebracht ongedaan wilt maken, tikt u op Backspace Verwijderen.

Het soort suggesties wijzigen dat u ontvangt

U kunt kiezen welke soorten suggesties worden weergegeven, zoals volgende woorden of emoji's.

1. Open op uw Android-telefoon of -tablet een app waarmee u kunt typen, zoals Gmail of Keep.
  2. Tik op een plek waar u tekst kunt invoeren.
  3. Tik linksboven op het toetsenbord op Functiemenu openen Functiemenu openen
  4. Tik op Meer Meer en dan Instellingen Instellingen en dan Tekstcorrectie.
  5. Maak een keuze uit de opties.