Sanaehdotukset ja virheiden korjaaminen

Voit kirjoittaa nopeammin ehdotusten avulla.

Saatavuus

Gboard-ehdotukset ovat käytettävissä Pixel 4a:lla ja uudemmilla. Tämä ominaisuus tarjoaa ehdotuksia vain tuetuille kielille. Ominaisuus on saatavilla englanniksi, ranskaksi, saksaksi, italiaksi ja espanjaksi. Katso, tuetaanko kieltäsi.

Gboardin käytön aloittaminen

Huom. Osa näistä vaiheista koskee vain Android 7.0:aa tai uudempaa versiota. Näin voit tarkistaa laitteesi Android-version.
  1. Asenna Gboard Android-puhelimelle tai ‑tabletille.
  2. Avaa sovellus, jolla voit kirjoittaa, esim. Gmail tai Keep.
  3. Napauta kohtaa, johon voit kirjoittaa tekstiä.
  4. Kirjoita sana. Näppäimistön yläosassa näytetään ehdotuksia:
    • Valitse ehdotettu sana koskettamalla sitä.
    • Jos et pidä sanaehdotuksesta, kosketa sitä pitkään ja vedä se roskakoriin Roskakori.

Gboardin oikoluvun käyttäminen

Tärkeää: Gboardin oikoluku on tällä hetkellä saatavilla vain englanniksi Yhdysvalloissa.

Gboardin oikoluvun avulla voit korjata tekstikenttään kirjoittamasi tekstin kirjoitusvirheet, kieliopin ja välimerkit yhdellä napautuksella.

1. Kirjoita tekstiä.
  2. Jos oikolukuvussa löytyy virheitä, ehdotuspalkissa näkyy Korjaa-kuvake. Tee korjauksia tekstiin napauttamalla Korjaa.
    • Valinnainen: Voit poistaa korjauksen valitsemalla Kumoa.
  3. Jos saatavilla on lisää oikolukuehdotuksia, valitse Korjaa ja sitten Lisää korjauksia.

Sanojen lisääminen sanakirjaan

1. Avaa Android-puhelimella tai ‑tabletilla sovellus, jolla voit kirjoittaa, esim. Gmail tai Keep.
  2. Napauta kohtaa, johon voit kirjoittaa tekstiä.
  3. Kirjoita sana, jonka haluat lisätä.
  4. Valitse punaisella alleviivattu sana.
  5. Valitse Lisää sanakirjaan.
Vinkki: Kirjoitusvirheet saatetaan korjata kirjoittaessasi. Jos haluat perua mahdollisen automaattisen korjauksen, napauta askelpalautinta Poista.

Ehdotustyyppien muuttaminen

Voit valita näkemiesi ehdotusten tyypit, kuten seuraavat sanat tai emojit.
  1. Avaa Android-puhelimella tai ‑tabletilla sovellus, jolla voit kirjoittaa, esim. Gmail tai Keep.
  2. Napauta kohtaa, johon voit kirjoittaa tekstiä.
  3. Valitse näppäimistön yläreunasta Avaa ominaisuusvalikko Avaa ominaisuusvalikko.
  4. Valitse Lisää Lisää ja sitten AsetuksetAsetukset ja sitten Tekstin korjaus.
  5. Valitse haluamasi vaihtoehto.

Älykkään kirjoittamisen ehdotusten laittaminen päälle (vain Yhdysvallat, vain englanniksi)

Jos laitat upotetut ehdotukset päälle, voit kirjoittaa lauseita helpommin ja välttää kirjoitusvirheitä.
  1. Avaa Android-puhelimella tai ‑tabletilla sovellus, jolla voit kirjoittaa, esim. Gmail tai Keep.
  2. Napauta kohtaa, johon voit kirjoittaa tekstiä.
  3. Valitse näppäimistön yläreunasta Avaa ominaisuusvalikko Avaa ominaisuusvalikko.
  4. Valitse Lisää Lisää ja sitten AsetuksetAsetukset ja sitten Tekstin korjaus.
  5. Laita päälle Ehdotukset-kohdassa Älykäs kirjoittaminen.

Älykäs kirjoittaminen on saatavilla seuraavilla viestisovelluksilla:

• Android Messages
  • Google Hangouts ja Chat
  • Facebook Messenger
  • LINE
  • Slack
  • Telegram
  • Verizon Messages
  • WhatsApp