Sanaehdotukset ja virheiden korjaaminen

Voit kirjoittaa nopeammin ehdotusten avulla.

Huom. Osa näistä vaiheista koskee vain Android 7.0:aa tai uudempaa versiota. Näin voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Vinkki: Ehdotuksia tarjotaan vain tuetuilla kielillä. Katso, tuetaanko kieltäsi.

1. Asenna Gboard Android-puhelimelle tai ‑tabletille.
  2. Avaa sovellus, jolla voit kirjoittaa, kuten Gmail tai Keep.
  3. Napauta kohtaa, johon voit kirjoittaa tekstiä.
  4. Kirjoita sana. Näppäimistön yläosassa on ehdotuksia.
    • Valitse ehdotettu sana koskettamalla sitä.
    • Jos et pidä sanaehdotuksesta, kosketa sitä pitkään ja vedä se roskakoriin Roskakori.

Sanojen lisääminen sanakirjaan

1. Avaa Android-puhelimella tai ‑tabletilla sovellus, jolla voit kirjoittaa, kuten Gmail tai Keep.
  2. Napauta kohtaa, johon voit kirjoittaa tekstiä.
  3. Kirjoita sana, jonka haluat lisätä.
  4. Valitse punaisella alleviivattu sana.
  5. Valitse Lisää sanakirjaan.

Huom. Kirjoitusvirheet saatetaan korjata kirjoittaessasi. Jos haluat peruuttaa mahdollisen automaattisen korjauksen, valitse askelpalautin Poista.

Saamiesi ehdotusten tyypin muuttaminen

Voit valita näkemiesi ehdotusten tyypit, kuten seuraavat sanat tai emojit.

1. Avaa Android-puhelimella tai ‑tabletilla sovellus, jolla voit kirjoittaa, kuten Gmail tai Keep.
  2. Napauta kohtaa, johon voit kirjoittaa tekstiä.
  3. Valitse näppäimistön yläreunasta Avaa ominaisuusvalikko Avaa ominaisuusvalikko.
  4. Valitse Lisää Lisää ja sitten Asetukset Asetukset ja sitten Tekstin korjaus.
  5. Valitse haluamasi vaihtoehto.