Få ordförslag och åtgärda fel

Du kan skriva snabbare med förslag.

Viktigt! Gboard är tillgängligt för iPhone och iPad med iOS 9 eller senare. Förslag visas bara för språk som stöds. Se om ditt språk stöds.

1. Installera Gboard på en iPhone eller iPad.
  2. Öppna en app som det går att skriva i, t.ex. Gmail eller Keep.
  3. Tryck någonstans där det går att skriva.
  4. Skriv ett ord. Förslagen visas högst upp på tangentbordet.
    • Om det ord du vill ha visas trycker du på det.
    • Om du inte gillar ett ord som föreslås trycker du länge på ordet och sedan på Ok.

Använda korrekturläsning med Gboard

Obs! När du skriver med Gboard korrigeras stavnings- och grammatikfel automatiskt av korrekturläsningen.

1. Skriv texten.
  2. Tryck på Åtgärda högst upp på tangentbordet.

Lägga till ord i ordlistan

1. Öppna en app som det går att skriva i, t.ex. Gmail eller Keep, på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck någonstans där det går att skriva.
  3. Ange ordet du vill lägga till.
  4. Tryck på ordet med röd understrykning.
  5. Tryck på Lägg till i ordlista.

Tips! Felstavade ord kan rättas när du skriver. Om du vill ångra automatiska rättningar trycker du på backsteg Radera.

Ändra vilka typer av förslag du får

Du kan välja vilka typer av förslag som ska visas, som nästa ord eller emojier.

1. Öppna en app som det går att skriva i, t.ex. Gmail eller Keep, på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck någonstans där det går att skriva.
  3. Tryck länge på jordgloben Jordglob längst ned på tangentbordet.
  4. Tryck på Inställningar Inställningar följt av Tangentbordsinställningar.
  5. Välj bland alternativen.